Het Marvel Cinematic Universe: De 7 slechtste CGI-momenten

Ook het MCU heeft zo zijn waardeloze momenten.

Een film heeft tegenwoordig veel meer CGI dan vroeger. Gemiddeld zitten er 2.000 shots in een film met visuele effecten. Dat geldt ook voor het MCU. De laatste tijd komen er steeds meer MCU-films uit. En dat betekent ook steeds meer CGI die gemaakt moet worden.

Soms sla je daardoor ook de plank mis. Daarom zijn sommige bedrijven dan ook blij dat er nu wat ademruimte is door het coronavirus. Dat geeft iets meer tijd om de visuele effecten af te maken en op te poetsen. Maar daar gaat dit artikel niet over. In dit overzicht enkele van de grootste CGI-blunders van het MCU!

#1: Vechtscènes in Black Panther
Hoewel het een van de succesvolste films ooit is, zijn er heel wat momenten in Black Panther die eigenlijk pijnlijk zijn om naar te kijken. Wat te denken van de CGI tijdens het eindgevecht, dat je hieronder kan bekijken. We zien Black Panther en Killmonger vechten, maar het is duidelijk dat het CGI is.


#2: Het leger van Thanos in Avengers: Infinity War
Vooral rond het begin van het gevecht (01:00 in onderstaand filmpje) zie je dat de animaties van het leger van Thanos niet echt heel overtuigend is. Het zit er simpelweg uit alsof het gaat om CGI-wezens en dat is natuurlijk ook gewoon zo.


#3: Hela vecht in Thor: Ragnarok
Het moment waarop Hela het opneemt tegen het legioen van Asgard ziet er ook bepaald niet overtuigend uit. Sterker nog, het ziet er vooral uit alsof een CGI-op het opneemt tegen een heleboel andere CGI-poppetjes. Dat komt vooral door bepaalde momenten waarop Hela heel onnatuurlijk lijkt te bewegen (net als haar tegenstanders).


#4: Tony Stark als Iron Man in Avengers: Infinity War
Het Iron Man-harnas ziet er wel vaker slecht geanimeerd uit en dit moment is niet anders. Sterker nog, je ziet wel heel duidelijk dat het om CGI gaat in deze video.


#5: Neushoorns in Black Panther
Nog zo'n pijnlijk moment in Black Panther is het moment waarop de neushoorns het leger van Black Panther aanvallen. Bijna geen moment heb je het gevoel dat het gaat om echte dieren van vlees en bloed.


#6: Aldrich Killian van rubber in Iron Man 3
Zo nu en dan zie je acteur Guy Pearce schitteren als Aldrich Killian. Maar soms zie je in Iron Man 3 een CGI-model van de acteur. Zo ook helemaal aan het eind, waarbij een soort rubberachtig wezen te zien is in plaats van een echt mens.


#7: Spider-Man op een veerpoint in Spider-Man: Homecoming
Vooral het moment waarop Spider-Man omlaag springt en voor een stel schurken staat op een veerboot, toont wel heel slechte visual effects. Sterker nog, daar staat gewoon niemand.



NieuwsFilm

meest populair