Welke van de 8 films in het DC Extended Universe vind jij de beste?

Welke DC-superheldenfilm rond de Justice League kies jij?

In de zomer van 2013 verscheen de Supermanfilm Man of Steel en deze bleek de start van een groter verhaal: het DC Extended Universe (DCEU). In 2014 werd een flinke waslijst met films aangekondigd en nu 6 jaar later is deze flink veranderd.

Toch blijven er voldoende films in de reeks verschijnen. Met de grootse introductiefilm Batman v Superman: Dawn of Justice in 2016 werd duidelijk dat we films te zien zouden krijgen rond Superman, Batman, Wonder Woman, The Flash, Aquaman en Cyborg.

Solofilms en slechteriken
Slechts twee helden hebben hun solofilm daadwerkelijk gekregen en van de twee aangekondigde Justice League-films verscheen er maar één. Komende jaren gaan er meer solofilms volgen ook met vervolgen op Wonder Woman (2017) en Aquaman (2018).

In 2016 verscheen eveneens Suicide Squad. Deze moest de wereld van de DC-slechteriken laten zien. Ondanks dat de film van David Ayer financieel goed presteerde, was het lang wachten op hoe die reeks verder zou gaan. Begin dit jaar was er Birds of Prey, niet per se de slechtste in de reeks maar wel de tot op heden laagst scorende DCEU-productie.

Subuniversum rond Shazam!
In 2019 verscheen Shazam! en deze lijkt een soort van subuniversum te lanceren met in ieder geval Black Adam en mogelijk Superman. De solofilm was geen doorslaand succes, maar werd doorgaans sterk ontvangen,



NieuwsFilm

meest populair