Fun Fact: Pierce Brosnan stopte niet zelf als James Bond maar werd ontslagen

Fun Fact: Pierce Brosnan stopte niet zelf als James Bond maar werd ontslagen

Van de een op de andere dag hoefde het opeens niet meer.

De Ierse acteur Pierce Brosnan (67) verscheen viermaal als James Bond en eindigde destijds met de meest succesvolle franchisetitel Die Another Day. Tijdens een promotietour riepen de makers al snel dat ze hem dolgraag terugwilden voor een vijfde avontuur.

Maar zoals iedereen weet, kwam het nooit tot die vijfde film. Tot zijn grote schok kreeg hij in 2004 een onverwachts telefoontje van producenten Barbara Broccoli en Michael G. Wilson waarin hem werd medegedeeld dat zijn diensten als de Britse geheim agent niet langer nodig waren:

"Ik was op de Bahama's en werkte aan After The Sunset toen mijn agent belde en zei 'de onderhandelingen zijn gestopt'. Een paar dagen later belden Barbara en Michael op, terwijl ik in het vakantiehuis van Richard Harris zat. Barbara was emotioneel en zei 'het spijt me zo'.

Michael was wat stoïcijnser en zei 'je was een geweldige 007, maar we zijn van gedachten veranderd en slaan een nieuwe richting in, heel erg bedankt'. Waarop ik zei 'jullie ook bedankt, tot ziens' en dat was het. Ik ben 24 uur in shock geweest en toen accepteerde ik het maar".

Hoofdstuk 25
Volgens diverse boeken liepen de onderhandelingen vast omdat Brosnan te veel geld vroeg en daarom werd besloten om het personage een frisse herstart te geven met een wat grimmigere aanpak.

Het gevolg was de reeks met Daniel Craig die aanstaande november wordt afgesloten met No Time To Die. En zo komt Craig dus wél aan zijn vijfde film en is hij na Roger Moore (7 delen) en Sean Connery (6 officiële delen en 1 non-officiële) degene met de meeste vertolkingen op zijn naam.

NieuwsFilm

meest populair