Featured

5 grote MCU-fouten die Marvel heeft toegegeven

In films zitten vaak fouten en ook zeker in het Marvel Cinematic Universe gaat het regelmatig fout.

door Bram de Groot om 22:30 in Featured
Soms is het verbazingwekkend dat de makers van films bepaalde fouten zelf niet zien. En soms zijn het fouten waar de makers naderhand van balen, zeker bij films in een samenhangend verhaal. Hieronder vijf fouten - via Screen Rant - in films in het Marvel Cinematic Universe, die door de mensen achter de films werden bevestigd.

Adam Warlock - Guardians of the Galaxy Vol. 2

Nog altijd hopen veel fans dat Adam Warlock te zien is in het vervolg op Guardians of the Galaxy Vol. 2. In die film was namelijk de cocon van dit Marvel-personage te zien. Maar dat was niet de eerste keer dat er naar Warlock werd gehint. Tijdens de aftiteling van Thor: The Dark World (en later in Guardians of the Galaxy Vol. 1) was er ook al een Warlock-cocon.

"Ik heb een fout gemaakt in de eerste [Guardians] omdat ik iets dat lijkt op de cocon van Adam Warlock in het museum van de Collector heb geplaatst. Ik was toen gewoon leuke dingen aan het verzinnen om in dat museum te plaatsen. Ik wist niet hoe serieus mensen de easter eggs zouden nemen," zei regisseur James Gunn na de release van Vol. 2.


Tijdsprong - Spider-Man: Homecoming

In de eerste solofilm Spider-Man: Homecoming rond Tom Hollands Peter Parker was een clip te zien waarin de achtergrond van de slechterik Adrian Toomes/Vulture (Michael Keaton) werd toegelicht. De scène speelt zich kort na de veldslag in The Avengers die zich in 2012 afspeelt. Vervolgens is de tekst "8 jaar later" te zien en daarmee werd Homecoming op een onlogische late plek in het MCU-tijdlijn geplaatst.

Spider-Man debuteert namelijk al in Captain America: Civil War en deze speelt zich af in 2016. Ondanks dat Marvel Studios meende dat er een uitleg voor deze fout was, noemden Endgame-regisseurs Joe en Anthony Russo de tijdsvermelding later "incorrect". Homecoming speelt zich namelijk vier tot vijf jaar na The Avengers af. In Homecoming wordt er sowieso bizar raar omgesprongen met de tijd.Infinity Gauntlet - Thor: Ragnarok

Al in Thor uit 2011 werd de Infinity Gauntlet geïntroduceerd en toen wist nog niemand welke rol deze handschoen zou spelen in de rest van de films. De handschoen stond in de eerste Thor-film in de kluis van Odin.

Aan het einde van Avengers: Age of Ultron trok Thanos de handschoen aan en daardoor waren fans verbaasd, aangezien die handschoen toch in de kluis in Asgard stond. De fout werd door Marvel hersteld met dat de slechterik Hela in Thor: Ragnarok de handschoen in de kluis afdoet als nep.Cameo Stan Lee - Guardians of the Galaxy Vol. 2

Tot aan zijn dood in 2018 had Stan Lee in bijna alle Marvel-films een cameo en in Guardians of the Galaxy Vol. 2 zagen we hem als een astronaut die The Watchers vertelt over zijn eerder cameo's. Ook heeft hij het over zijn cameo in Captain America: Civil War.

Deze film verscheen dan wel eerder dan Vol. 2 maar in de tijdslijn vinden de gebeurtenissen pas daarna plaats. "Ik geef toe dat het mijn fout is," zei Gunn niet veel later nadat duidelijk werd dat de tijdslijn met de cameo werd doorbroken.Wenkbrauwen Thor - Thor

MCU-mastermind Kevin Feige zei in 2018 dat hij van weinig zaken spijt heeft. Wel gaf hij toe hij er spijt van heeft dat hij de wenkbrauwen van Chris Hemsworth blond liet verven voor in de eerste Thor-film. In de films daarna onderging Thor overigens meerdere metamorfoses. Hij kreeg kort haar, verloor een oog en kwam flink wat gewicht aan in Endgame.8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Natuurlijk is de bron Screen Rant. Well, here's my rant.
Want ik heb nog een grote MCU fout ontdekt. Namelijk de casting van Brie Larson Smiley face

Xenolicker

Avatar

^ Foute gast: Master Of Films

PRIME

Avatar

Haha, die wenkbrauwen.

McKelly

Avatar

Ik zat laatst Civil War te kijken, maar daar zit ook een hele grote fout in. Bucky zit in Boekarest en dan staat er Duitse politie voor z'n deur. Dat probeerde mensen nog te weerleggen dat het een anti terrorisme team zou kunnen zijn, die internationaal te werk gaat, maar tijdens de achtervolging door de tunnel zie je wel alleen maar auto's met Duits kenteken rijden. Had er van mij ook wel tussen gemogen.

baron nostalgia

Avatar

Ik geef ze helemaal gelijk dit zijn ook gewoon de domste fouten die zijn gemaakt zeker de tijdsprong in spiderman homecoming

Xenolicker

Avatar

Was me trouwens nog niet opgevallen dat ze Thor's wenkbrauwen veranderd hebben; wat is er mis met blonde wenkbrauwen?

centr1no

Avatar

McKelly "Dat probeerde mensen nog te weerleggen dat het een anti terrorisme team zou kunnen zijn, die internationaal te werk gaat, maar tijdens de achtervolging door de tunnel zie je wel alleen maar auto's met Duits kenteken rijden. "
Er wordt letterlijk in de film gezegd dat het 'German special forces' zijn. De auto's van die Duitsers (de Audi SUV's) hebben een Duits kenteken. Alle andere auto's in die tunnel scene hebben Roemeense kentekens.
En zelfs al zou dat hele stuk in Duitsland opgenomen zijn en waren de kentekens wel Duits dan zou dat nog steeds totaal geen gevolg hebben voor het verhaal.

Bigds9fan

Avatar

DAT zijn hun fouten?

1 geen Fantastic Four in het MCU.
2 Spider-Man is intelligenter als Tony Stark.
3 Black Widow had door een Russische actrice gespeeld moeten worden.

NieuwsFilm

meest populair