Algemeen

'Tenet' duikt in derde week onder de miljoen in Nederland

'Antebellum' en re-release 'Black Panther' doen het redelijk

door Niels van Arkel om 11:43 in Algemeen
Na drie weken komt er een einde aan het miljoenenbal van de film Tenet in de Nederlandse bioscopen: de nieuwe Christopher Nolan bracht in de derde week ruim 700.000 euro in het laatje.

De film is met een precieze opbrengst van € 769.802 nog steeds veruit de best bekeken film in de bioscopen. Op nummer 2 komt de romcom Alles is zoals het zou moeten zijn binnen, met ruim een ton.

Antebellum
De thriller/horror Antebellum maakt, voor coronabegrippen, best een aardige start met een opbrengst van €106.000. En dat terwijl de marketing voor de film zeer ondermaats was doordat de film in Amerika direct op VOD uitkwam.Black Panther
In een schamel aantal van 27 bioscopen verscheen deze week (vanwege het overlijden van hoofdrolspeler Chadwick Boseman) Black Panther weer op het witte doek. De ruim 25.000 euro die de film opbracht, is dan ook noemenswaardig.Volgende week letten we vooral op de release van The Personal History of David Copperfield.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

jeff1983

Avatar

Marketing voor een film als Antebellum is ook bijna niet nodig. horrorfans weten deze wel te vinden en er is momenteel natuurlijk weinig concurrentie. Knap van Alles is Zoals het Zou Moeten Zijn! Ook de NL films zijn deze zomer een redding voor de bioscopen geweest: Piraten van Hiernaast, Rundfunk en Alles is..

Indy5

Avatar

De meesten mensen zijn inmiddels al geweest naar Tenet dus dit was wel te verwachtten deze opbrengst.Helaas niet de kaskraker voor WB en Nolan.

Master Of Films

Avatar

Antebellum & Black Panther liften ook nog op BLM.

Overlord

Avatar

Blij dat ik gisteren mijn steentje nog bij heb kunnen dragen aan Tenet.

Rohieth

Avatar

Master of Films

Hoe weet je dat zo zeker?

Nature

Avatar

Jammer dat Tenet weinig opbrengt maar was te verwachten.

Master Of Films

Avatar

@Rohieth

Heb jij überhaupt wel Antebellum gezien dan? Zo ja, heb je de overeenkomsten gezien met de 2 recente films van Jordan Peele. Maatschappelijk kritische thema (BLM) verpakt in een "horrer" film.

Black Panther heeft daarnaast nog te maken met Boseman. Dubbel winst voor BP.

Rohieth

Avatar

@Master of Films

Zoals ik al dacht; alleen maar assumpties en een poging om (weer) populair te doen.

kokosnoot

Avatar

film net gezien. Zat met tien mensen in de zaal. Denk dat heel veel mensen echt heel bang zijn blijkbaar. Als de zalen vol zaten kan ik me dat voorstellen maar nu zat er minstens 5 meter of tien meter tussen mijzelf en anderen.

Vond Tenet erg leuk! Leuke actie film met interessante perspectieven. Hele tijdgebeuren was leuk verzonnen.

NieuwsFilm

meest populair