Pathé en Vue ook snel dicht? Of biedt Gal Gadot hoop?

Pathé en Vue ook snel dicht? Of biedt Gal Gadot hoop?

Je zult het zelf mogelijk ook al denken: waarom blijven ze open?

Ondanks dat er zeker nog aardige films in de bioscopen en filmhuizen te zien zijn, zakt de moed van de filmfan wel een beetje weg nadat recent ook Black Widow, No Time to Die en Dune naar 2021 zijn verplaatst. Is er nog wel een reden om de deuren op te houden?

Uiteraard bestaat er altijd de kans dat de regering besluit alle bioscopen in Nederland te sluiten. Mocht dit niet zo zijn, dan kunnen ketens als Pathé en Vue ook zelf de deuren op slot te doen. Een eerste signaal is er al met het sluiten van de grote keten Cineworld / Regal Cinema met veel bioscopen in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Een goed teken dat de bioscopen niet zo snel de deuren dichtgooien is dat Pathé nog redelijk cijfers noteerde. Er kwamen sinds de heropening in juni al zo'n 2 miljoen bezoekers op de voorstellingen bij de keten af. Waarschijnlijk doen Vue en Kinepolis het ook redelijk, al zeker veel minder dan onder normale omstandigheden.

Zorgt Gal Gadot voor hoop?
Het aanbod blijft verder beperkt tot kleinere films met hier en daar ook nog voldoende popcornvermaak. Echt grote films staan nog beperkt op de 2020-kalender en de grootste lijken de DC-film Wonder Woman 1984 en het Murder on the Orient Express-vervolg Death on the Nile te zijn, toevallig allebei met actrice Gal Gadot.

Positief is dat de bioscopen flinke maatregelen hebben doorgevoerd, dus veilig lijk je wel te zitten voor het witte doek.



NieuwsFilm

meest populair