Blu-ray

'It: Chapter 1 & 2' - Flink griezelen met Pennywise [Blu-ray]

Pennywise (Bill Skarsgård) rekent af met kleine kinderen, maar staat nu tegenover de verkeerde.

door Bram de Groot om 06:59 in Blu-ray
Regie: Andy Muschietti | Cast: Jaeden Martell / James McAvoy (Bill Denbrough), Finn Wolfhard / Bill Hader (Richie Tozier), Sophia Lillis / Jessica Chastain (Beverly Marsh), Jack Dylan Grazer / James Ransone (Eddie Kaspbrak), Chosen Jacobs / Isaiah Mustafa (Mike Hanlon), Jeremy Ray Taylor / Jay Ryan (Ben Hanscom), Wyatt Oleff / Andy Bean (Stanley Uris), James Ransone (Ben Hanscom), Bill Skarsgård (Pennywise), e.a. | Speelduur: 134 / 169 minuten | Release: 07.09.2017 / 05.06.2014 | Recensie: Chapter 1: 4 sterren | Chapter 2: 3,5 sterren

In 2017 verraste regisseur Andy Muschietti met een prima eerste deel in de tweeluikverfilming van het bekende Stephen King-boek It. Chapter 1 draait vooral om de jonge Losers Club en uiteraard de introductie van Pennywise, prima ingevuld Bill Skarsgård. In 2019 verscheen het vervolg Chapter 2 over de opgegroeide Losers Club, met grote namen als James McAvoy en Jessica Chastain.

Het vervolg bleek op de meeste mensen minder indruk te maken dan de eerste film en dit werd niet onder stoelen of banken gestoken door de fans. De ontvangst was minder en aan de box office werden duidelijk minder dollars opgehaald. Nog altijd wachten we op de Supercut van misschien wel 7 uur.

Opbrengst & ontvangst
Gezamenlijk kostten de films zo'n $114 miljoen om te maken. Het eerste deel noteerde in 2017 ruim $700 miljoen en ondanks het mindere ontvangst bracht Chapter 2 alsnog $472,1 miljoen op via de bioscooprelease. Gezamenlijk noteerden de R-rated horrorfilms bijna $1,2 miljard.

Op Rotten Tomatoes kwam het eerste deel uit op een mooie 86% na 380 recensies, met 7.30/10 als gemiddelde beoordeling. Het tweede deel eindigde op 63% van 370 recensies, met 6.10/10 als gemiddelde beoordeling. In beide gevallen komt de Audience Score redelijk overeen, al is het publiek net iets positiever over het tweede deel.


In Chapter 1 gaan we naar het kleine stadje Derry in Maine. Zeven kinderen die bekend staan als de Losers Club komen lijnrecht tegenover een monster te staan in de vorm van clown Pennywise.


In Chapter 2 is het 27 jaar nadat de Losers Club Pennywise heeft verslagen als de clown terugkeert. Als er kinderen verdwijnen vraagt Mike aan de rest om naar huis te komen. Getekend door de gebeurtenissen uit het verleden moeten ze hun grootste angsten overwinnen om Pennywise voor eens en altijd te vernietigen.

4K UHD Blu-ray: Chapter 1 & 2[/i]

Disc: 2 x 4K UHD | 3 x Blu-ray | Release: 2020 | Beeld: 16 x 9 - 2.39 : 1 / 2.40 : 1 | Geluid: o.a. Engels Doby Atmos | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8712609635195 | Met dank aan: Sony Pictures Home Entertainment

De schijven van deze 4K UHD Blu-ray uitgave van It: Chapter 1 & 2 zitten vastgeklikt in steelbooks met daaromheen een zeer stevige en gevoerde metalen insteekhoes, met een vastgeplakt kartonnetje met de beschrijving. In de twee steelbooks zitten op opgevouwen posters. Het design is compleet nieuw en uiteraard zien we veel van Pennywise. De leeftijd: 16 jaar.

Beeld & geluid

De 4K-weergave van beide films is geweldig. Het beeld is strak met mooie kleuren. Het geheel doet ook zeer filmisch aan. Ook de donkere scènes met de nodige visuele effecten zien er prachtig uit. Dit zorgt voor een optimale kijkervaring en twee prachtige 4K-releases (in een mooie box).

De geluidstracks zijn Dolby Atmos (Doby TrueHD 7.1), zowel op de 4K als Blu-ray uitgaven, al is Chapter 2 in Dolby Digital of Atmos DD+. De muziek werd aangeleverd door Benjamin Wallfisch, bekend van grote 2019-films als Serenity, Hellboy en Shazam!

Bonusmateriaal

De extra's staan op de meegeleverde Blu-ray discs en het bonusmateriaal daarop is niet nieuw. Bekijk de eerdere reviews van de Blu-ray uitgave van It en 4K Blu-ray uitgave It: Chapter Two voor de beschrijving van de extra's. Deze uitgave is dus vooral voor de fans van de films die deze in de fraaie 4K-beeldkwaliteit en in een mooie box in de kast willen hebben staan.

Wat vind jij van It: Chapter 1 & 2?

Heb jij de It-tweeluik gezien? En zou jij de Supercut van 6 a 7 uur willen zien? Laat het weten op de gebruikelijke plaats!

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Robbepost

Avatar

Ik vind beide films slecht.
Onlogische afwijkingen van het boek (b.v. vader van Henry Bowers is agent en geen getraumatiseerde oorlogsveteraan) en alleen maar jumpscares.

Gojira54

Avatar

Het eerste vond ik net iets beter maar chapter 2 heb ik ook veel van genoten.

SeanDeNiro

Avatar

Het origineel was veel beter. Moderne films hebben geen diepgang van personages.

Swandoctrine1981

Avatar

Ik vind het origineel uit 1990 veel beter. In totaal een veel betere groep van acteurs, meer prettige verhaallijn.

In de huidige versie proberen ze de Clown/It door middel van special effects zo eng mogelijk te maken, in de 1990 versie is de acteur Tim Curry als Clown/It toch echt ongeëvenaard!!! En dat zonder computer...

Brein8998

Avatar

Prachtige uitgave dit. Heb hem zelf ook aangeschaft

NieuwsFilm