Algemeen

Lesbisch avontuur in aantocht tussen Captain Marvel en Valkyrie

De toekomst wat betreft diversiteit...

door Arjen Rooseboom om 22:30 in Algemeen
Captain Marvel en Valkyrie zijn twee fanfavorieten in het Marvel Cinematic Universe, maar Brie Larson en Tessa Thompson zijn buiten het MCU toevallig ook twee hele goede vriendinnen, zoals vaak te zien is in interviews.

Gisteren maakte Larson de fans lekker met een post op TWITTER waarin ze bij twee foto's van haarzelf en Thompson simpelweg de tekst plaatste "We zijn iets aan het koken..." Bekijk de tweet hieronder:


Stelletje
Fans reageren enthousiast en zijn benieuwd wat de dames in petto hebben (zo zou het gaan om een reünie voor het Youtube-kanaal van Larson), maar iedereen die de afgelopen maanden het nieuws gevolgd heeft, kan wel raden waar dit eventueel ook naartoe gaat.

Marvel heeft plannen om meer LHBGT-personages te introduceren. Er werd in 2019 al eens gesproken over het idee om de twee heldinnen in een volgende film verliefd te laten zijn en zelfs een relatie te geven.

Vorige maand werd bekend dat Captain Marvel een lesbiènne wordt en dat Larson getekend had voor een cameo in Thor: Love And Thunder waar Thompson natuurlijk al deel van uitmaakt. Reken maar uit.

28 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ang3l

Avatar

Tja, Cpt Marvel had d'r haren al kort pittig gemaakt he ;)

Ik geloof er niks van dat Cpt Marvel een fan favourite is trouwens. Hoor er alleen maar gezeik over. Maar dan wel vooral hier ook. Van mannen. :P De boze witte hetero man site.

Master Of Films

Avatar

Ang3l "Tja, Cpt Marvel had d'r haren al kort pittig gemaakt he"
Maar nog steeds geen paars of blauw geverfde lokken Smiley face
Ze draagt ook nog geen tuinbroek en Dr. Martens legerkistjes. Smiley face

Ang3l "De boze witte hetero man site."

Boooeee. Gelukkig ben ik geen witte hetero man meer.
Ik ben een zelf uitgeroepen non binaire Penguin geworden. Smiley face
Ik kan dus ook niet gecanceld worden. Want dat valt onder dierenmishandeling. Smiley face

Bigds9fan

Avatar

De kop laat het heel spannend klinken.

Het hele MCU hoeft voor mij niet zo. Ben nagenoeg mijn hele leven comic lezer en je zou denken dat ik de films geweldig vind maar nee.

Marvel heeft dat gewoon niet goed aangepakt. En ja daar is een langlopende achterliggende reden voor maar toch.

Luizelgespuizel

Avatar

Gaat natuurlijk om een aantal zeer kleine scènes die er zo uitgeknipt kunnen worden voor de Chinese markt. We weten ondertussen allemaal hoe de schijn wokeheid van Disney werkt zodra het om het missen van inkomsten gaat.

SoloSlim

Avatar

Zou wel heel erg stereo-type overkomen.. stoere vrouwen zijn lesbisch en stoere mannen hetero Smiley face

Maac

Avatar

Ang3l "De boze witte hetero man site."
Dit soort hokjesdenken en labeling is precies waarom er zo'n aversie is tegen geforceerde diversiteit. De meeste mensen willen niet dat er films gemaakt worden op basis van geslacht en ras en seksuele voorkeur en al helemaal niet omdat er zogenaamde quota gehaald moeten worden. Dat de inclusiviteit van minderheden vrijwel altijd gepaard gaat met de exclusiviteit van een grote groep (zoals blanke hetero mannen) maakt het allemaal des te walgelijker. Als je zo tolerant bent, ben dat dan naar iedereen. En al helemaal als je het zelf ook vervelend vindt om over één kam geschoren te worden op basis van, in jouw geval, je seksuele geaardheid.

Novarellum

Avatar

Naar mijn mening ben je echt een onderdeel van het probleem als je titels plaats zoals: "LESBISCH AVONTUUR IN AANTOCHT"

Gigan72

Avatar

@Ang31
Als witte hetero man heb ik niets tegen homo.s lesbiene transgenders of iemand met een andere kleur.

Maar waar ik wel schijtziek van wordt is dat men het je strot in wil duwen.
Iedereen is gelijk en blijf niet in die slachtoffer rol hangen want als je dat blijf doen kom je geen stap verder.

Master Of Films

Avatar

Marvel heeft plannen om meer LHBGT-personages te introduceren. Er werd in 2019 al eens gesproken over het idee om de twee heldinnen in een volgende film verliefd te laten zijn en zelfs een relatie te geven
Hopelijk worden Frances Rayner en Irene Tortajada, 2 Britse feministen, dan ook heel bevredigend met hun 'clit-test' voor deze aankomende MCU film.

BTW: in de U.S. of A. "vieren" ze Women's History Month, voor sommigen Womxn's History Month. Ja leest het goed.
Womxn, sommigen willen womxn ipv woman/women schrijven.

scifi maniac

Avatar

Ang3l, want hier posten enkel blanke witte mannen?

Niet om het 1 of ander, maar er zijn zat vrouwen die Captain Marvel ook niet heel geweldig vonden. Gewoon omdat ze Brie niks uit vonden stralen en het verhaal matig was.

MichaelCaine

Avatar

Wat voegt het toe aan het geheel?
Niks, nada, noppes!! Marvel films worden toch niet gekeken voor de romantische subplots? Tenzij ze full nude met strap-ons de film gaan maken is de hele issue van seksualiteit belachelijk!

Arnold_FF7

Avatar

Ze zullen wel wat moeten verzinnen in de hoop deze versie van captain marvel popular te maken. Zal denk ik niet lukken

Darthmar

Avatar

Het leukste is dat het mij geen bal intresseert wat voor seksuele voorkeur ze hebben. Ik kijk voor het avontuur en het verhaal.

Jeroenevertp

Avatar

Ik vind de kop raar.
Lesbisch Avontuur.

Alsof de film alléén dáár om draait

Edwin456

Avatar

Captian marvel in thor ?

StoelPuntje

Avatar

Zolang er geen 'scharen' sexscenes in zitten, geen interesse..

StanLee Koekblik

Avatar

Dit lijkt me geweldig. Hoe dan in Secret Wars Barack Obama eigenlijk Ronald Reagan blijkt, maar dan de Super Skrull. Heeft Disney meteen zijn gedroomde crossover naar Star Wars.

En hoe Captain Marvel eigenlijk Luke Skywalker in drag blijkt te zijn. Zijn al die ontelbare plotgaten ook meteen gevuld.

En ze leefden nog en gelukkig. Daar in de VS.

Monojaxx

Avatar

Leuk voor de verandering, maar word er niet warm van. Wordt tijd voor een stevige worstelpartij tussen the Hulk en Thor Smiley face

Sunspot

Avatar

haha, ze doen maar, hoef het niet te kijken en hier komen streamingdiensten uit.

Genoeg om te kiezen.

Sowieso gaan bioscopen meer naar de tering omdat ze afhankelijk zijn van HOllywood vooral.

Beter gaan bioscopen samenwerken met Amzon Prime en andere diensten.

Dan krijg je tenminste echte films.

Hollywood heeft voor mij de laatste jaren al bewezen dat ze niks meer kunnen creëren, alleen maar rehash.

Dat is het grappige, streamingdiensten maken zoveelmooie dingen en Hollywood is nog steeds bezig met hun oude formules, Woke.

Tidbit3003

Avatar

Films als uithangbord voor seksualiteit. Pfff.. Een groot deel van de LBHGT community zal de komende decennia blijven oreren dat ze nog steeds niet volledig zijn geaccepteerd. Mocht de dag komen dat dat wel het geval dan zitten ze jankend in een hoek omdat hun seksualiteit totaal niet meer boeiend is. Wat nu het geval is als je hetero bent. Laten we wel wezen het overgrote deel van het volk heeft allang elke vorm van seksualiteit geaccepteerd. Een Brie die een lans wil breken...schei toch uit joh. De gemiddelde acteur / actrice is gewoon aandachtsgeil. Niks mis mee maar spin het niet anders.

Artificialis

Avatar

Vreselijke actrices, vreselijke rollen, vreselijk vreselijk vreselijk. Dat ze verder lesbisch zijn vind ik prima. Dat past eigenlijk al bij de jongensachtige uitstraling van beide personages. Stereotyperend? Nee hoor, veel lesbiennes voelen zich jongensachtig. En daar is niets mis mee.

Beyonder

Avatar

Ik kap met kijken naar zulk soort films waar het maar om 1 ding draait. Tevreden stellen van bepaalde stromingen in de maatschappij. Bah. Blijkbaar moet ik me schamen als blanke hetero man.
Die superheldenfilms slaan nergens meer op. Net als tv series tegenwoordig met vrouwen die iedereen in elkaar beuken wat eigenlijk niet kan.

starbass

Avatar

Ik zeg 18+ R-Rated full nudity action scenes...

Ach who cares, ik vind dat er ook wel eens wat aandacht besteed mag worden dat er nog geen enkele superhero een keer naar de WC is gegaan in al die films, dat is toch totaal onrealistisch.

jillover

Avatar

En er zijn al plannen voor de nieuwe MCU-Wolverine die zou toegeven dat hij zich eigenlijk meer vrouw voelt en de film zou volgen hoe hij uiteindelijk vrouw wordt. De film zou het felbegeerde beeldje (niet duidelijk of het beeldje nog Oscar zal heten) kunnen opleveren voor het MCU.

Lurking metafan

Avatar

Ze moeten daar toch eens langzaam mee ophouden. Als ze willen dat iets als normaal en niks bijzonders beschouwd wordt, behandel het dan ook als niets bijzonders en schreeuw het niet van de daken alsof het iets heel speciaals is als je een LHBT personage hebt in de film.

Daarmee laat je alleen maar zien dat je het of zelf niet als iets gewoons beschouwt maar iets wat aandacht nodig heeft, of dat je zaken loopt te forceren en pushen.

chefry1983

Avatar

Kom maar op die xxx versie Smiley face

NieuwsFilm

meest populair