Disney live-action 'Cruella' haalt Oscargenomineerde componist binnen

Disney live-action 'Cruella' haalt Oscargenomineerde componist binnen

Nominaties voor 'If Beale Street Could Talk' en 'Moonlight'

De gloednieuwe Disney film Cruella heeft nu ook de componist voor de film binnengehaald. De Amerikaanse componist Nicholas Britell gaat de muziek voor de film schrijven.

Britell is geen onbekende: De Amerikaan haalde met zijn werk voor Moonlight (2017) en If Beale Street Could Talk (2019) al nominaties binnen voor de verschillende grote film(muziek)prijzen. Verder won hij een Emmy voor zijn werk aan Succession en maakte hij de muziek voor Adam McKay's grote successen: The Big Short en Vice.

Niet enige Disney-project
Het is niet Britell's enige Disney project voor de komende jaren: hij gaat namelijk ook aan het werk voor de Lion King sequel van Barry Jenkins (waarmee Britell dus al eerder samenwerkte voor onder meer Moonlight).

Verder staan ook de score van de Amazon-serie The Underground Railroad en Adam McKay's nieuwste film Don't Look Up op het programma.

Cruella
Cruella komt op 28 mei van dit jaar in de bioscopen en via VIP-toegang op Disney+ uit. De regie is in handen van Craig Gillespie (I, Tonya). In de titelrol zien we de Oscarwinnende actrice Emma Stone.

NieuwsFilm

meest populair