Warner Bros. zag complot: "Zack Snyder stookt Ray Fisher op om meer DC-films te kunnen maken"

Warner Bros. zag complot: "Zack Snyder stookt Ray Fisher op om meer DC-films te kunnen maken"

Het vervolg.

Nadat Zack Snyder vertrok bij de productie van Justice League, moest Joss Whedon (van The Avengers) deze in rap tempo gereedmaken voor de bioscooprelease. Meerdere acteurs en insiders hebben zich inmiddels uitgesproken over het gedrag van de regisseur tijdens de heropnames. Maar wat gebeurde er daarna nog?

Bekijk de afbeelding
Ray Fisher, die de rol van Cyborg speelde in de film, heeft deze week voor het eerst uitgebreid zijn verhaal gedaan over de problemen die hij heeft ervaren op de set van Justice League. Zo sprak hij zich uit over Joss Whedon en andere betrokkenen bij de productie. Meer hierover lezen? Lees dan ons artikel van gisteren.

"Not done"
Vanwege alle problemen die Fisher op en buiten de set met Whedon ervaarde, nam zijn manager contact op met studiobaas Toby Emmerich om deze aan te kaarten. Maar dat is blijkbaar not done in Hollywood, zo ondervond Fisher al snel. Hij werd op het matje geroepen door DC-bekendheid Geoff Johns, een van de producenten van de film.

"Dat [het je manager direct laten contacteren van een studiobaas] is gewoon niet cool. Ik zie je als vriend en ik zou niet willen dat je hierdoor slecht bekend komt te staan in de industrie", zou Johns hebben gezegd tijdens een meeting met Fisher hierover.

Fisher zag die opmerking van Johns zelf als een bedreiging, maar de woordvoerder van de producent heeft een andere uitleg. "Het is gewoon niet gebruikelijk dat een manager van een acteur bij creatieve meningsverschillen contact zoekt met een studiobaas", aldus zijn woordvoerder.

Complot?
In juli vorig jaar trad Fisher - zich bewust van de mogelijke gevolgen voor zijn carrière - voor het eerst met zijn gevoelens naar buiten, omdat hij ervan baalde dat Warner Bros. in zijn ogen nauwelijks actie had ondernomen na alle incidenten die zich hadden voorgedaan tijdens de heropnames.

De eerste reactie van Warner Bros. was, zo vertellen insiders aan The Hollywood Reporter althans, dat Zack Snyder achter de publieke beschuldigingen van Fisher moest zitten. "Ze dachten dat Fisher gemanipuleerd werd door Snyder, van wie ze vermoedden dat hij op deze manier hoopte opnieuw de controle te krijgen over het DC-filmuniversum", aldus de bronnen. Snyder ontkent dat.


Bekijk de afbeelding
"Het durven zeggen dat een zwarte man niet zijn eigen keuzes maakt is net zo racistisch als de gesprekken die de top [van Warner Bros.] voerde over de heropnames van Justice League", reageert Fisher nu daarop. "Ik ben tijdens dit hele proces elke keer onderschat en dat is precies de reden waarom we hier nu zijn. Als ze me vanaf het begin af aan serieus hadden genomen, zouden er niet zoveel fouten zijn gemaakt".

Aandacht afleiden
In de daaropvolgende maanden bleef Fisher zijn onvrede uitte op Twitter en in allerlei interviews. De acteur merkte al snel iets opvallends op: elke keer als hij dat deed, kwam Warner Bros. direct daarna met een aankondiging naar buiten. Toeval of niet?

Op 1 juli - de dag waarop Fisher een tweet de wereld in slingerde over het gedrag van Whedon - kondigde de studio via Deadline een live-actionfilm over Frosty the Snowman aan met Fishers Justice League-collega Jason Momoa in de hoofdrol. Wat blijkt? De Aquaman-vertolker wist daar zelf helemaal niets van, zo liet hij enkele weken later op Instagram weten.

"Ik vind het gewoon compleet gestoord dat men een neppe aankondiging naar buiten heeft gebracht zonder mijn toestemming om de aandacht af te leiden van Fisher die een boekje heeft opengedaan over de vreselijke manier waarop wij allemaal zijn behandeld tijdens de Justice League-heropnames", schreef hij destijds. "Er zijn serieuze dingen gebeurd en die moeten onderzocht worden. Er zijn mensen die hier verantwoordelijk voor moeten worden gehouden".



Morgen deel 3.

NieuwsFilm

meest populair