Featured

Fan van 'Avengers: Endgame'? Check dan deze films op Netflix

Netflix tipt een hele rits gave actiefilms!

door Jim Pedd om 14:26 in Featured
Avengers: Endgame is de tweede best verdienende film ooit. Gek is dat niet: het is de culminering van tien jaar aan Marvel Studios-films. Je zal 'm niet op Netflix vinden, maar de streamingdienst heeft wel een hele rits andere films die het algoritme je tipt.

Batman v Superman: Dawn of Justice (2016)
Regie: Zack Snyder | Cast: Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Jesse Eisenberg
Een tip omdat: De oploop naar Justice League, waarmee Batman v Superman het dichtst bij het DC-equivalent van Avengers: Endgame komt dat Netflix in zijn aanbod heeft.
Uit angst voor het handelen van een god-achtige superheld die aan niemand verantwoording hoeft af te leggen, neemt Gotham City's eigen formidabele en krachtige burgerwacht het tegen Metropolis' meest vereerde redder op. Tegelijk worstelt de wereld met de vraag wat voor held het nodig heeft. En met een oorlog die tussen Batman en Superman woedt, komt snel een nieuwe dreiging op, die de mens in groter gevaar dan ooit tevoren brengt.

The Amazing Spider-Man (2012)
Regie: Marc Webb | Cast: Andrew Garfield, Emma Stone, Rhys Ifans, Denis Leary
Een tip omdat: Een van de grote helden van Marvel is natuurlijk Spider-Man. In deze film wordt die rol nog gespeeld door Andrew Garfield. Deze film is dan ook geen formeel onderdeel van het MCU.
The Amazing Spider-Man is het verhaal van Peter Parker, die bij zijn oom en tante woont. Zijn ouders verdwenen namelijk spoorloos toen hij nog een kind was. Nu is hij een tiener en gaat hij naar de middelbare school, waar hij Gwen Stacy ontmoet. Al snel worden de twee verliefd op elkaar, maar dat gaat niet helemaal zonder problemen. Zijn zoektocht naar de ware toedracht van de verdwijning van zijn ouders leidt hem naar Oscorp en het laboratorium van Dr. Curt Connors. Dit was een collega van Peters vader, maar ook hij heeft een geheim te verbergen. Net als Peter, die ook Spider-Man is, heeft Connors ook een alter ego: The Lizard. Terwijl de strijd tussen die twee losbarst, moet Peter keuzes maken die zijn leven veranderen en zijn lot als held vormen.

Transformers: Age of Extinction (2014)
Regie: Michael Bay | Cast: Mark Wahlberg, Stanley Tucci, Kelsey Grammer, Nicola Peltz
Een tip omdat: Als je aan Avengers: Endgame denkt, denk je ook aan knallende actie. Daar staan de Michael Bay-films ook gelijk aan.
Jaren na de grote veldslag in Chicago, is de mensheid hersteld. Transformers zijn nagenoeg van de Aarde verdwenen. Maar een kleine groep wetenschappers probeert hun eigen Transformers te maken, en gaan daarbij verder dan ze zelf kunnen beheersen. Tegelijk is er Cade Yeager, die een beschadigde Optimus Prime ontdekt, en hem repareert. Dan barst er een nieuwe epische strijd los tussen de Autobots en Decepticons, en ditmaal voegen zich ook de Dinobots bij het gevecht.

The Incredible Hulk (2008)
Regie: Louis Leterrier | Cast: Edward Norton, Liv Tyler, Tim Roth, William Hurt
Een tip omdat: Een echte MCU-film. Ook de enige MCU-film op Netflix.
Wetenschapper Bruce Banner (Edward Norton) zoekt onopvallend de aarde af naar een middel dat voor genezing kan zorgen van de meest furieuze oerkrachtmens op deze aardbol: The Incredible Hulk. Maar de oorlogszuchtige lieden die zijn krachten maar al te graag willen misbruiken, laten hem niet met rust. Zelf wil hij niets liever dan terugkeren naar zijn enige grote liefde, Betty Ross . Bij zijn terugkeer naar de beschaafde wereld wordt de briljante geleerde meedogenloos achtervolgd door De Afgrijselijke, een nachtmerrie van een beest, één bonk adrenaline en agressie met krachten die niet onderdoen voor die van de Hulk. Er volgt een gevecht dat zo uit een stripboek zou kunnen komen. Banner moet een beroep doen op de held die in hem sluimert om New York te redden van totale vernietiging. De wetenschapper staat voor een kwellend dilemma. Hij moet een definitieve keuze maken: Een vredig leven als Bruce Banner of voorgoed veranderen in The Hulk.

Spider-Man (2002)
Regie: Sam Raimi | Cast: Tobey Maguire, Willem Dafoe, Kirsten Dunst, James Franco
Een tip omdat: De eerste live-action film rond Spider-Man en nog altijd een van de besten.
Peter Parker leidt een onopvallend studentenleventje in New York. Hij is verliefd op de mooie Mary Jane Watson, maar als onpopulaire jongen maakt hij geen schijn van kans. Als hij tijdens een excursie wordt hij gebeten door een genetisch gemanipuleerde spin, ontdekt Peter hij dat hij buitengewone krachten heeft gekregen.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

jeffreydevil

Avatar

alleen Spider-Man is de moeten waard !

Xamaz

Avatar

Alleen de Hulk is de moeite waard.. samen met Iron-Man zijn hun de Marvel Cineamatics begonnen

Rob balneger

Avatar

Wat een geweldig artikel ????
Denk alleen alle titels allang bekeken zijn door marvel fans????

NieuwsFilm

meest populair