Algemeen

Amazon Prime Video voegde 19 films nieuw toe

Het was een lekker en behoorlijk druk weekje op Amazon Prime Video.

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Het was een heerlijk druk weekje op Amazon Prime Video, met heel wat nieuwe films. Daarmee moeten we denken aan de weken eerder dit jaar, waarbij consequent elke week weer vijftien tot twintig films nieuw toegevoegd werden. Laten we hopen dat zoiets de komende tijd ook het geval is.

Experimenter (2015)
Regie: Michael Almereyda | Cast: John Palladino, Anthony Edwards, Jim Gaffigan, Peter Sarsgaard
De beroemde sociaal psycholoog Stanley Milgram organiseerde in 1961 een reeks experimenten waarbij de bereidwilligheid van mensen om autoriteiten te gehoorzamen getest werd.

Antebellum (2020)
Regie: Gerard Bush, Christopher Renz | Cast: Arabella Landrum, Jena Malone, Eric Lange, Janelle Monáe
Succesvol schrijfster Veronica Henley (Janelle Monáe) zit gevangen in een gruwelijke werkelijkheid. Ze moet de confrontatie aangaan met het duistere verleden en het mysterie ontraadselen, voor het te laat is...

The Goonies (1985)
Regie: Richard Donner | Cast: Sean Astin, Josh Brolin, Jeff Cohen, Corey Feldman
Een mysterieuze schatkaart brengt een bende jonge helden in een spectaculaire ondergrondse wereld van kronkelende gangen, buitensporige boobytraps en een lang verloren piratenschip vol met goud.

Chick Fight (2020)
Regie: Paul Leyden | Cast: Bella Thorne, Malin Akerman, Alec Baldwin, Julie Michaels
Het leven van Anna Wyncomb loopt niet bepaald op rolletjes. Om orde op zaken te stellen, sluit ze zich aan bij een ondergrondse vechtclub. Daar heeft ze echter geen kaas van gegeten. Met behulp van de eigenaardige trainer Jack Murphy vecht ze zich naar boven. Daar wacht de arrogante Olivia met open armen op haar. Kan Anna het gevecht van haar leven aangaan?

Franny (2015)
Regie: Andrew Renzi | Cast: Theo James, Dakota Fanning, Richard Gere, Cheryl Hines
Een filantroop bemoeit zich met de levens van onlangs getrouwde koppels in een poging zijn eigen verleden te herleven.

Blue Iguana (2018)
Regie: Hadi Hajaig | Cast: Sam Rockwell, Ben Schwartz, Al Weaver, Amanda Donohoe
Eddie (Rockwell) en Paul (Ben Schwartz) worden door de knappe raadsvrouw ingehuurd om in Londen een zeldzame juweel te stelen. Dit zal echter niet zomaar even lukken, want er loopt een gevaarlijke gangster rond die ook een oogje heeft op de buit.

Backtrace (2018)
Regie: Brian A Miller | Cast: Sylvester Stallone, Matthew Modine, Ryan Guzman, Meadow Williams
In deze misdaadthriller speelt Stallone een detective die de jacht opent op het personage MacDonald, een bankovervaller die aan geheugenverlies leidt maar wel uit de gevangenis ontsnapt met de hulp van een groep andere misdadigers die ijverig op zoek willen naar een flink soms gestolen geld. Het probleem: het geld is nog steeds spoorloos. Een soort drugs moet MacDonald op het juiste pad sturen.

The Way Back (2020)
Regie: Gavin O'Connor | Cast: Ben Affleck, Al Madrigal, Janina Gavankar, Michaela Watkins
Jack Cunningham leidde ooit een veelbelovend leven. Op de middelbare was hij een top basketbalspeler met een volledige studiebeurs op zak, maar liet hij zijn toekomst uit zijn handen glippen. Jaren later gaat het bergafwaarts na een onverdraaglijk verlies en kampt hij met een alcoholverslaving. Dan wordt hij gevraagd coach te worden van een basketbalteam op zijn voormalige middelbare school, wat zijn leven weer wat hoop en glans begint te geven.

Terminal (2018)
Regie: Vaughn Stein | Cast: Margot Robbie, Simon Pegg, Dexter Fletcher, Mike Myers
Anna is een energieke femme fatale die het pad kruist van twee huurmoordenaars. Zij werken voor een mysterieuze opdrachtgever en krijgen daar goed voor betaald. Hun missie is echter een gevaarlijke en kan hun dood betekenen. Anna's rol in het verhaal is eveneens geheimzinnig.

Galveston (2018)
Regie: Mélanie Laurent | Cast: Ben Foster, Jeffrey Grover, Christopher Amitrano, Mark Hicks
Nadat hij uit een hinderlaag weet te ontsnappen, keert een stervend huurmoordenaar terug naar zijn thuisstadje Galveston, waar hij wraak wil nemen.

End of a Gun (2016)
Regie: Keoni Waxman | Cast: Alexandre Nguyen, Ovidiu Nicolescu, Claudiu Bleont, Troy Miller
Een oud DEA-agent sluit een deal met een mysterieuze vrouw om $2 miljoen te stelen van een drugsbaron. Het gevolg is dat hij op de vlucht moet slaan en in een lastig kat-en-muis-spel belandt.

Sugar Mountain (2016)
Regie: Richard Gray | Cast: Jason Momoa, Cary Elwes, Anna Hutchison, Melora Walters
Twee broers zitten compleet zonder geluk. Ze besluiten een verdwijning in de wildernis van Alaska in scène te zetten om zo een groots overlevingsverhaal te kunnen vertellen. Maar de hoax wordt al snel veel echter dan ze hadden durven plannen.

M.F.A. (2017)
Regie: Natalia Leite | Cast: Francesca Fisher-Eastwood, Clifton Collins Jr., Leah McKendrick, Peter Vack
Een jonge kunstenares voelt ineens inspiratie als de man die haar verkracht heeft plotseling vermoord wordt. Er staat een onverwachte burgerwacht op, iemand die alle meisjes die ooit problemen hebben gehad beschermt.

The Great Gatsby (2013)
Regie: Baz Luhrmann | Cast: Lisa Adam, Frank Aldridge, Amitabh Bachchan, Steve Bisley
Het romantische drama speelt zich af in de roaring twenties in de Verenigde Staten, toen alles economisch meezat. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Nick Carraway, die de wereld van de miljonair Jay Gatsby ineen ziet storten omdat hij geobsedeerd is zijn grote liefde Daisy Buchanan voor zich terug te winnen

The Boy from Medellín (2020)
Regie: Matthew Heineman | Cast: J Balvin
The Boy from Medellín geeft ons ongekende toegang tot het leven van internationale superster J Balvin. In de aanloop naar het grootste concert van zijn leven - een uitverkocht optreden in zijn woonplaats Medellín, Colombia. De documentaire, gemaakt met een internationale crew in Colombia en New York, geeft een kijkje in het meest bepalende en emotioneel geladen moment van één van de grootste sterren ter wereld.

Ribbons (2016)
Regie: Elias Matar | Cast: Brian Krause, Patrick Hickman, Haidyn Harvey, Anna Easteden
Een gewonde jonge soldaat en een psychisch beschadigd meisje raken verstrikt in het kruisvuur tussen haar vervreemde familie en een Armeense huurmoordenaar.

Altitudes (2017)
Regie: Pierre-Antoine Hiroz | Cast: Claire Borotra, Sagamore Stévenin, Déborah Krey, Isabelle Caillat
Aan de meest koude kant van de Mont Blanc, wordt een lichaam gevonden. Een lokale rechercheur krijgt de taak om onderzoek te doen. Hij wordt meegetrokken in een ijskoud mysterie vol met moord, geheimen en overvallen.

Silence & Darkness (2019)
Regie: Barak Barkan | Cast: Mina Walker, Joan Glackin, Jordan Lage, Sandra Gartner
Blinde en dove zussen, Anna en Beth, leven gelukkig samen met hun vader in een afgelegen stadje. Maar als er een buurvrouw langskomt, beginnen Anna en Beth zich te realiseren dat de geestelijke gezondheid van hun liefhebbende vader hun hele leven al verslechtert.

Voyage to the Planet of Prehistoric Women (1968)
Regie: Peter Bogdanovich | Cast: Mamie Van Doren, Mary Marr, Paige Lee, Gennadi Vernov
De eerste expeditie naar Venus ontdekt dat de planeet bewoond wordt door prehistorische wezens, mensetende planten en een ras van mooie, telepathische vrouwen.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Renegade

Avatar

Leuk dat er af een toe ook oude klasiekers eroo worden gezet op prime.

Sunspot

Avatar

Sugar Mountain eens kijken vanavond

NieuwsFilm

meest populair