Disney+ onthult een nieuwe MCU-tijdlijn met een verrassende plek voor 'Loki'

Disney+ onthult een nieuwe MCU-tijdlijn met een verrassende plek voor 'Loki'

De serie landt nu op een andere plek dan je misschien denkt.

Nu alle zes afleveringen van Loki te zien zijn op streamingdienst Disney+, heeft men de serie van acteur Tom Hiddleston toegevoegd aan de officiële tijdlijn van het Marvel CInematic Universe.

Verrassend genoeg staat deze niet in de kijkvolgorde na WandaVision en The Falcon and the Winter Soldier. Ook staat de serie niet tussen de films The Avengers en Thor: The Dark World in, waar deze technisch gezien zich afspeelt.

Andere plek
Op dit moment vind je Loki in de Marvel-tijdlijn tussen de film Avengers: Endgame en de serie WandaVision. Technisch gezien klopt dat: de serie begint immers enkele seconden na het moment in Endgame waarin Loki weet te ontsnappen.

Maar ergens zou je verwachten dat de serie in de tijdlijn op een ander moment geplaatst wordt, gezien het tijdreisplot dat centraal staat. Daar heeft Marvel dus niet voor gekozen, waarmee Loki een iets andere plek heeft dan je misschien zou verwachten.

Overigens kan je ook Black Widow in het rijtje vinden. Dat is ook een prequel en deze film speelt zich af tussen Captain America: Civil War en Avengers: Infinity War.

NieuwsFilm

meest populair