Dit zijn de vijf slechtste MCU-films volgens Rotten Tomatoes

Dit zijn de vijf slechtste MCU-films volgens Rotten Tomatoes

We zetten de vijf minst goed ontvangen films op een rij.

Rotten Tomatoes zet al jaren filmrecensies op een rij. Daarbij wordt gekeken naar de vraag of een recensie positief of negatief is. En dat levert leuke lijstjes op. Vandaag kijken we naar de vijf slechtste films in het Marvel Cinematic Universe, als we kijken naar de percentages op de site.

Dat levert het volgende lijstje op:

Thor: The Dark World (2013)
Bekijk de afbeeldingRegie: Alan Taylor | Cast: Chris Hemsworth, Natalie Portman, Tom Hiddleston, Anthony Hopkins | Ontvangst: 66%
Dit vervolg speelt af na de gebeurtenissen van Thor en The Avengers. Thor probeert de vrede in kosmos te herstellen wanneer hij plots wordt geteisterd door een oud ras, onder leiding van de boosaardige Malekith, dat het universum opnieuw wil hullen in duisternis.
Consensus: Wellicht niet de beste film in het Marvel-universum. Maar Thor: The Dark World heeft genoeg humor en actie waarin iets op het spel staat, om te voldoen aan de verwachtingen van de fans.

The Incredible Hulk (2008)
Bekijk de afbeeldingRegie: Louis Leterrier | Cast: Edward Norton, Liv Tyler, Tim Roth, William Hurt | Ontvangst: 67%
Wetenschapper Bruce Banner (Edward Norton) zoekt onopvallend de aarde af naar een middel dat voor genezing kan zorgen van de meest furieuze oerkrachtmens op deze aardbol: The Incredible Hulk. Maar de oorlogszuchtige lieden die zijn krachten maar al te graag willen misbruiken, laten hem niet met rust. Zelf wil hij niets liever dan terugkeren naar zijn enige grote liefde, Betty Ross . Bij zijn terugkeer naar de beschaafde wereld wordt de briljante geleerde meedogenloos achtervolgd door De Afgrijselijke, een nachtmerrie van een beest, één bonk adrenaline en agressie met krachten die niet onderdoen voor die van de Hulk. Er volgt een gevecht dat zo uit een stripboek zou kunnen komen. Banner moet een beroep doen op de held die in hem sluimert om New York te redden van totale vernietiging. De wetenschapper staat voor een kwellend dilemma. Hij moet een definitieve keuze maken: Een vredig leven als Bruce Banner of voorgoed veranderen in The Hulk.
Consensus: The Incredible Hulk is wellicht niet het succes waar fans van Marvel op hopen, maar biedt meer dan genoeg groene actie om te compenseren voor het matige plot.

Iron Man 2 (2010)
Bekijk de afbeeldingRegie: Jon Favreau | Cast: Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow, Don Cheadle, Scarlett Johansson | Ontvangst: 72%
In Iron Man 2 wordt Tony Stark (Robert Downey Jr.) zes maanden, nadat hij zijn identiteit als 'Iron Man' heeft onthult, opnieuw gedwongen zijn krachten te bundelen. Nu de wereld bewust is van het feit dat Tony 'Iron Man' is, wordt hij door zowel de pers als de regering onder druk gezet om zijn uitvinding en technologie met het Amerikaanse leger te delen. Tony weigert informatie te onthullen, omdat hij bang is dat het in de verkeerde handen terecht zal komen. Met Peper Potts (Gwyneth Paltrow) en James ''Rhodey'' Rhode (Don Cheadle) aan zijn zijde, smeedt Tony nieuwe plannen en moet hij het opnemen tegen nieuwe, duistere en gevaarlijke machten. Het duurt dan ook niet lang voordat de uiterst gevaarlijke Rus Ivan Vanko a.k.a. 'Whiplash' (Mickey Rourke) van zich laat horen.
Consensus: Niet de verfrissendheid die Iron man bood, maar dit vervolg komt dichtbij met solide spel en een actierijk plot.

Avengers: Age of Ultron (2015)
Bekijk de afbeeldingRegie: Joss Whedon | Cast: Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Chris Evans | Ontvangst: 76%
Als Tony Stark met behulp van een nieuw programma wereldvrede probeert te bewerkstelligen, gaan de zaken mis en is het aan de machtigste helden van de Aarde, waaronder Iron Man, Captain America, Thor, The Incredible Hulk, Black Widow en Hawkeye, om in een ultieme test voor de planeet te vechten. Terwijl de slechterik Ultron opkomt, is het aan de Avengers om hem ervan te weerhouden zijn gruwelijke plannen uit te voeren en al snel banen ongemakkelijke samenwerkingen en onverwachte actie de weg voor een episch en uniek wereldwijd avontuur.
Consensus: Avengers: Age of Ultron is een overvol, maar bevredigend vervolg. De cast komt weer bij elkaar, met nieuwe toevoegingen en een waardige tegenstander.

Thor (2011)
Bekijk de afbeeldingRegie: Kenneth Branagh | Cast: Natalie Portman, Chris Hemsworth, Anthony Hopkins, Ray Stevenson | Ontvangst: 77%
De machtige, maar arrogante krijger Thor (Chris Hemsworth) wakkert met zijn roekeloze acties een eeuwenoude oorlog aan. Als straf verbant zijn vader Odin (Anthony Hopkins) hem van Asgard naar de Aarde, waar hij gedwongen wordt tussen de mensen te leven. Daar wordt hij verliefd op de jonge wetenschapper Jane (Natalie Portman). Terwijl hun relatie groeit ontdekt Thor wat het vergt om een echte held te zijn, wanneer zijn aartsvijand duistere krachten van Asgard naar de Aarde stuurt.
Consensus: Een amusante blockbuster die vol humor en menselijk drama zit. Thor is machtig Marvel-entertainment.

NieuwsFilm

meest populair