Welke films zijn vanaf vandaag nieuw in de bioscoop te zien

Met deze week o.a 'The Last Duel' en 'Benedetta'.

FT 14 oktober 2021 14:30 in Algemeen
Onderstaande titels zijn vanaf vandaag te bekijken in de bioscoop. Voor tijden en reserveren gebruik je natuurlijk onze bioscoopagenda.

Modern Times (1936)
Regie: Charles Chaplin | Cast: Charles Chaplin, Paulette Goddard, Henry Bergman, Tiny Sandford

Een fabrieksarbeider en een jong weesmeisje proberen samen in een vijandige wereld overeind te blijven.

Lees de recensie van Modern Times geschreven door Michelle Iwema -

Bekijk de trailer van Modern Times.

The Gold Rush (1925)
Regie: Charles Chaplin | Cast: Charles Chaplin, Mack Swain, Tom Murray, Henry Bergman

The Lone Prospector voegt zich bij het legertje goudzoekers in de Yukon-bergen maar komt erachter dat het leven daar niet eenvoudig is. Bovendien blijft zijn liefde voor een danseres onbeantwoord. Bekijk de trailer van The Gold Rush.

City Lights (1931)
Regie: Charles Chaplin | Cast: Charles Chaplin, Virginia Cherrill, Florence Lee, Harry Myers

'The Little Tramp' ontmoet een arme, blinde bloemenverkoopster en wordt onmiddellijk verliefd op haar. Zij ziet hem aan voor een miljonair. Omdat hij haar niet wil teleurstellen, houdt hij de schijn op en probeert geld in te zamelen voor haar operatie. City Lights eindigt met één van de meest bekende slotscènes uit de filmgeschiedenis waarin het bloemenmeisje zich realiseert wie haar weldoener was. Bekijk de trailer van City Lights.

The Great Dictator (1940)
Regie: Charles Chaplin | Cast: Charles Chaplin, Paulette Goddard, Jack Oakie, Reginald Gardiner

Een soldaat van het leger van Tomania redt tijdens de eerste wereldoorlog het leven van de officier Schultz. Maar hij verliest zijn geheugen en keert pas na 20 jaar later terug in de Joodse ghetto waar hij als kapper werkzaam was. Ondertussen is de dicator Hynkel aan de macht en worden de Joden vervolgd. Wanneer Hynkel toevallig wordt gearresteerd door zijn eigen leger denkt iedereen dat de kapper Hynkel is. Bekijk de trailer van The Great Dictator.

Limelight (1952)
Regie: Charles Chaplin | Cast: Charles Chaplin, Claire Bloom, Nigel Bruce, Buster Keaton

De clown Calvero is in de vergetelheid geraakt en leert in het pensionnetje waar hij een onderkomen heeft gevonden een wanhopig balletdanseresje kennen. Hij slaagt erin het meisje dat er een einde wilde aan maken tot inkeer te brengen en dankzij zijn aanmoedigingen schopt ze het tot sterdanseres van het Empire Theatre. En intussen droomt Calvero van een comeback.

The Circus (1928)
Regie: Charles Chaplin | Cast: Charles Chaplin, Merna Kennedy, Al Ernest Garcia, Harry Crocker

Een zwerver loopt rond bij een circus, waar de politie hem voor zakkenroller aanziet. Zijn pogingen om aan de agenten te ontkomen blijken zo grappig, dat hij door de eigenaar van het circus een baan aangeboden krijgt als clown. Hier is hij toe bereid, maar hij heeft moeite om op commando grappig te zijn. Dan wordt hij verliefd op de stiefdochter van de eigenaar. Bekijk de trailer van The Circus.

Monsieur Verdoux (1947)
Regie: Charles Chaplin | Cast: Charles Chaplin, Mady Correll, Allison Roddan, Robert Lewis

Een sluwe maar cynische man onderhoudt zijn familie door rijke vrouwen te trouwen en daarna te vermoorden voor hun fortuin. Het werk heeft echter zijn beroepsrisico's. Het was Orson Welles' idee om een waargebeurd verhaal over de Franse moordenaar Henri-Désiré Landru met Chaplin in de hoofdrol te verfilmen. Maar Chaplin maakte de film liever zelf. Monsieur Verdoux werd zijn meest controversiële film. Een briljante, diepzwarte komedie over geld, huwelijk en moord Bekijk de trailer van Monsieur Verdoux.

A King in New York (1957)
Regie: Charles Chaplin | Cast: Charles Chaplin, Maxine Audley, Jerry Desmonde, Oliver Johnston

Een recentelijk afgezette Europese monarch zoekt heil in New York City. Daar wordt hij per ongeluk een televisiepersoonlijkheid en - onterecht - beschuldigd van communistische ideeën. Een scherpe satire op alles van communisme tot aan consumentisme. Met A King in New York was Charles Chaplin de eerste filmmaker die de paranoia en politieke intolerantie ten aanzien van het communisme behandelde. Wederom ook een persoonlijk thema omdat ook hij niet ontkwam aan de anti-communistische 'heksenjacht' van McCarthy waardoor hij in 1952 de Verenigde Staten verliet om zich voorgoed te vestigen in Europa.

A Woman of Paris: A Drama of Fate (1923)
Regie: Charles Chaplin | Cast: Edna Purviance, Clarence Geldart, Carl Miller, Lydia Knott

Haar stiefvader sluit haar op in haar kamer zodat ze niet naar haar afspraak kan met wie ze naar Parijs wil vertrekken om te trouwen. Als ze uit het raam klimt sluit hij haar buiten en ook bij de vader van haar verloofde vinden ze geen begrip.

Benedetta (2021)
Regie: Paul Verhoeven | Cast: Virginie Efira, Charlotte Rampling, Daphne Patakia, Lambert Wilson

Aan het einde van de zeventiende eeuw sluit Benedetta Carlini zich aan bij het klooster in Pescia, Toscane. Al vanaf jonge leeftijd beleeft de knappe non religieuze visioenen en is ze schijnbaar in staat om wonderen te verrichten. Haar invloed op het leven in het klooster is dan ook groot. Terwijl de pest het land teistert besluit de Kerk onderzoek te doen naar Benedetta's claims, om te ontdekken of de non mogelijk meer geheimen heeft dan zij doet voorkomen.

Lees de recensie van Benedetta geschreven door Frank Stol -

Bekijk de trailer van Benedetta.

The Last Duel (2021)
Regie: Ridley Scott | Cast: Matt Damon, Adam Driver, Jodie Comer, Harriet Walter

In 'The Last Duel' ga je terug naar het Frankrijk in de 14e eeuw. De ridder Jean de Carrouges keert terug van een militaire expeditie en hoort van zijn vrouw dat zij verkracht is. Zij wijst een oude vriend van de ridder als dader aan. Deze schildknaap beweert echter dat hij onschuldig is. De vrienden voeren een duel om de waarheid: het Carrouges-Legris duel, het laatste gerechtelijke duel in Frankrijk.

Lees de recensie van The Last Duel geschreven door Frank Stol -

Bekijk de trailer van The Last Duel.

Halloween Kills (2021)
Regie: David Gordon Green | Cast: Jamie Lee Curtis, Judy Greer, Andi Matichak, James Jude Courtney

De Halloween-nacht waarin Michael Myers terugkeerde is nog niet voorbij. Halloween Kills begint enkele minuten nadat Laurie Strode (Curtis), haar dochter Karen (Judy Greer) en haar kleindochter Allyson (Andi Matichak) het gemaskerde monster Michael Myers brandend in een kooi in Laurie's kelder hebben achtergelaten. Laurie wordt met levensbedreigende verwondingen naar het ziekenhuis afgevoerd. Ze denkt eindelijk afgerekend te hebben met de gemaskerde seriemoordenaar die haar al haar leven lang achtervolgt. Maar zodra Michael zich weet te bevrijden uit de val die Laurie voor hem gezet had, zet hij zijn rituele bloedbad voort. Bekijk de trailer van Halloween Kills.

My Sweet Monster (2021)
Regie: Viktor Glukhushin, Maksim Volkov | Cast: Lyubov Aksyonova, Aleksey Chumakov, Aleksey Chumakov, Timur Rodriguez

De stoere Prinses Barbara is heimelijk verliefd op Prins Edward, die ze alleen uit brieven kent. Als de doortrapte postbode Billy zijn oog laat vallen op Barbara en haar vader onder druk zet om met haar te trouwen, vlucht de prinses geschrokken weg van het paleis. Diep in het woud sluit ze een bijzondere vriendschap met het grote lieve monster 'Boeman' die de bossen beschermd. Boeman zet alles op alles om Barbara te helpen Prins Edward te vinden, de kwaadaardige Billy te stoppen en het koninkrijk te redden. Bekijk de trailer van My Sweet Monster.

Seal Team (2021)
Regie: Greig Cameron, Kane Croudace | Cast: J.K. Simmons, Kristen Schaal, Sharlto Copley, Patrick Warburton

Nadat zijn beste vriend is omgekomen bij een haaienaanval, stelt de vastberaden zeehond Quinn het Seal Team samen, om het op te nemen tegen een bende haaien die de zee onveilig maken. Het enige probleem is dat dit vrolijke Seal team helemaal niet getraind is voor zo'n missie. Ze zoeken de hulp van de ervaren strijder Claggart, maar zelfs hij kan deze jongens niet in vorm krijgen. Slaagt het Seal Team er met een paar trucjes, een beetje intelligentie en heel veel moed in om als team de rust terug te brengen in de zee? Bekijk de trailer van Seal Team.

Ron's Gone Wrong (2021)
Regie: Sarah Smith, Jean-Philippe Vine, Octavio E. Rodriguez | Cast: Zach Galifianakis, Jack Grazer, Olivia Colman, Ed Helms

Een animatiefilm voor het hele gezin: "Ron's Gone Wrong", een verhaal over de onhandige middelbare scholier Barney en Ron, zijn nieuwe wandelende en pratende digitale beste vriend. Ron's hilarische storingen in het social media-tijdperk zorgen voor een reis boordevol humor, actie en avontuur waarin een jongen en een robot de imperfecties van echte vriendschap leren te accepteren. Bekijk de trailer van Ron's Gone Wrong.

My Darling Vivian (2020)
Regie: Matt Riddlehoover | Cast: Kristen Wiig, Reese Witherspoon, Joaquin Phoenix, Ginnifer Goodwin

Het romantische, maar tevens hartverscheurende verhaal van Vivian Liberto, de eerste vrouw van Johnny Cash en de moeder van zijn vier dochters.

Lees de recensie van My Darling Vivian geschreven door Lisa van der Waal -De club van Sinterklaas en het vergeten Pietje (2021)
Regie: Martijn Koevoets | Cast: Wilbert Gieske, Job Bovelander, Beryl van Praag, Lucas Reijnders

In het nieuwste muzikale avontuur van De Club van Sinterklaas dreigt het jonge pietje Fernando onbedoeld het Sinterklaasfeest in gevaar te brengen. Hij krijgt de belangrijke taak om op de gouden sleutel van Sinterklaas te passen, maar dan mist hij de boot. Bekijk de trailer van De club van Sinterklaas en het vergeten Pietje.

The Photograph (2021)
Regie: Sherman De Jesus | Cast: Michael Henry Adams, Muhammad Ali, Anthony Barboza, Jean Michel Basquiat

In The Photograph ontketent één foto een wervelwind van bijzondere verhalen. Over New York en haar zwarte bewoners, over trots en traditie, over de kracht van fotografie, en over de grootvader van regisseur Sherman De Jesus.

Lees de recensie van The Photograph geschreven door Sil Smit -

Bekijk de trailer van The Photograph.

Pourris gâtés (2021)
Regie: Nicolas Cuche | Cast: Gérard Jugnot, Camille Lou, Victor Artus Solaro, Louka Meliava

De drie kinderen van een rijke zakenman doen niets met hun leven, behalve het geld van hun hardwerkende vader uitgeven. Hij is het feestvieren op zijn kosten zat, en besluit zijn kinderen een les te leren door ze wijs te maken dat er geen geld meer is. Voor het eerst moeten de verwende nesten het voor hen ondenkbare doen: werken. Bekijk de trailer van Pourris gâtés.

The Man Who Sold His Skin (2020)
Regie: Kaouther Ben Hania | Cast: Yahya Mahayni, Yahya Mahayni, Koen De Bouw, Monica Bellucci

The Man Who Sold His Skin is de nieuwe film van de Tunesische filmmaker Kaouther Ben Hania (BBeauty and The Dogs). De film wordt gedragen door Yahya Mahayni als Sam die zich laat inpalmen door een verraderlijke Monica Bellucci als PA van kunstenaar Godefroi (Koen De Bouw). 'Een prachtig, origineel verhaal over waardigheid, liefde en de ware aard van vrijheid' (Movies that Matter). Sam Ali wordt van zijn grote liefde gescheiden en ontvlucht Syrië. Hij ontmoet de beroemde en provocerende kunstenaar Jeffrey Godefroi, die van ongebruikelijke objecten waardevolle kunst maakt. Hij biedt Sam de mogelijkheid naar Europa te kunnen reizen door zijn rug beschikbaar te stellen. Sam groeit uit tot een levend kunstwerk dat miljoenen waard is op de kunstmarkt. De vrijheid die hij dacht te vinden, blijkt schijn. Kan hij aan zijn eigen lichaam ontsnappen?

Lees de recensie van The Man Who Sold His Skin geschreven door Ruud Vos -

Bekijk de trailer van The Man Who Sold His Skin.

Anne+ (2021)
Regie: Valerie Bisscheroux | Cast: Hanna van Vliet, Jouman Fattal, Jouman Fattal, Anna Drijver

Na het succes van de serie Anne+ is Anne terug in haar eigen film. Voordat Anne gaat emigreren naar Sara in Montréal keurt haar uitgever haar manuscript af. Ook ontmoet ze de non-binaire Lou. Welke kant gaat Anne haar leven op? Bekijk de trailer van Anne+.

Liefde zonder grenzen (2021)
Regie: Appie Boudellah, Aram van de Rest | Cast: Jim Bakkum, Freek Bartels, Hayo Bruins, Yolanthe Cabau van Kasbergen

Liefde Zonder Grenzen is een verfrissende romantische komedie die de liefde viert voor iedereen. De liefdeslevens van de zussen Eva (Yolanthe Cabau) en Lieke, broer Maarten (Jim Bakkum) en vader Ferry zijn totaal verschillend van elkaar en verlopen allesbehalve standaard. Zal de liefde ondanks alle vooroordelen uiteindelijk toch overwinnen? Bekijk de trailer van Liefde zonder grenzen.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair