Regisseur Jean-Marc Vallée op jonge leeftijd overleden

Regisseur Jean-Marc Vallée op jonge leeftijd overleden

Dallas Buyers Club en Big Little Lies kopman werd 58 jaar.

Bekend Canadees regisseur Jean-Marc Vallée is afgelopen weekend overleden op 58 jarige leeftijd. Volgens Variety overleed de filmmaker in zijn woning net buiten de stad Quebec in Canada. Het is nog onbekend waaraan Vallée is overleden.

Vallée is vooral bekend van het drama Dallas Buyers Club uit 2013. De film werd onder meer genomineerd voor de Oscar voor Beste film en won de beeldjes voor Beste mannelijke hoofdrol (Matthew McConaughey), Beste mannelijke bijrol (Jared Leto) en Beste Make-up en haar.

Vallée maakte mooie films en series
Zijn eerste film maakte Vallée al in 1995 met de thriller Black List. Daarna maakte hij onder meer The Young Victoria met Emily Blunt, Café de Flore met Vanessa Paradis en Wild met Reese Witherspoon.

In 2017 leverde hij als regisseur het eerste seizoen op van de bejubelde HBO tv-serie Big Little Lies met onder meer Reese Witherspoon, Nicole Kidman en Shailene Woodley, goed voor vele Golden Globes en Emmy's. In 2018 kwam hij voor HBO met de miniserie Sharp Objects met onder meer Amy Adams.

Als we op de IMDb kijken dan zien we dat zijn naam aan vele projecten was verbonden. Hij werkte al aan een nieuwe film. Zijn laatste film verscheen in 2015 met Demolition met Jake Gyllenhaal.

NieuwsFilm

meest populair