'Spider-Man: No Way Home' hoeft alleen nog deze films voor zich te dulden wat de box office betreft

'Spider-Man: No Way Home' hoeft alleen nog deze films voor zich te dulden wat de box office betreft

De film Spider-Man: No Way Home is op weg naar grote hoogtes.

In deze pandemie staat Spider-Man: No Way Home wat de box office betreft op eenzame hoogte. De film van Sony Pictures doet het in een boel categorieën uitzonderlijk goed en is op weg naar meer. We zetten in dit artikel voor je op een rij waar de film allemaal nog mee moet dealen voor de absolute top.

Allereerst maar 's de filmreleases uit 2021. Wat dat betreft delen we de box office gewoonlijk in twee categorieën in: de Verenigde Staten (waar dit soort films goed moeten presteren voor maximale winstgevendheid voor filmstudio's) en de wereldwijde box office. In de VS staat de film op eenzame hoogte met een box office van 666,5 miljoen dollar tot nu toe. De nummer 2 is Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings met een box office van 224,5 miljoen dollar.

Wereldwijd staat 'ie ook bovenaan met een verdienste van 1,424 miljard dollar. De nummer twee? The Battle of Changjin met een box office van 905 miljoen dollar.

En meer records
Kijk je naar de box office in de Verenigde Staten allertijden, staat Spider-Man: No Way Home op de zesde plek. De nummer vijf is Avengers: Infinity War met een box office van 678 miljoen dollar en zal nog wel ingehaald worden. De nummer vier is Black Panther (700 miljoen dollar) en de nummer één Star Wars: The Force Awakens (936 miljoen dollar).

Kijk je naar de box office allertijden, wereldwijd, dan staat de film op de elfde stek, vlak na Frozen II (1,445 miljard dollar). Nummer één is nog altijd Avatar (2,845 miljard dollar).

Wat het Marvel Cinematic Universe betreft, staat Spider-Man: No Way Home verder op de vierde stek. Nummer 3 is The Avengers (1,515 miljard dollar) en nummer één Avengers: Endgame (1,939 miljard dollar).

Van alle Spider-Man-films ooit is het tot slot al de best verdienende, voor Spider-Man: Far From Home (1,132 miljard dollar).

NieuwsFilm

meest populair