Deze 14 topfilms zijn gloednieuw op HBO Max te zien

HBO Max maakt er weer een topweek van.

Jim Pedd 25 september 2022 12:05 in Featured
HBO Max maakte er een leuke week van! Voor deze keer op zondag en niet op zaterdag het overzicht. Hieronder al het nieuws.

Take Down (2016)
Regie: Jim Gillespie | Cast: Phoebe Tonkin, Dominic Sherwood, Ed Westwick, Jeremy Sumpter
De leerlingen van een school voor puberende rijke kinderen, nemen de zaken in eigen handen als de campus aangevallen wordt door een groep criminelen.

Wonder Woman 1984 (2020)
Regie: Patty Jenkins | Cast: Gal Gadot, Chris Pine, Kristen Wiig, Pedro Pascal
De jaren 80. Diana Prince wordt geconfronteerd met de Koude Oorlog en is op weg naar de Sovjet-Unie. Daar zal ze het op moeten nemen tegen Barbara Ann Minerva, beter bekend als de levensgevaarlijke 'Cheetah'. Barbara was een Britse antropoloog die via de plantengod Urtzkartaga speciale krachten heeft gekregen.

Those Who Wish Me Dead (2021)
Regie: Taylor Sheridan | Cast: Angelina Jolie, Jon Bernthal, Nicholas Hoult, Aidan Gillen
Een ​​jonge tiener is getuige van de moord op zijn vader in de buurt van een groot nationaal bos. Achtervolgd door huurmoordenaars die hem het zwijgen willen opleggen, ontmoet hij in de wildernis al snel een ervaren brandwacht en overlevingsdeskundige die hem onderdak biedt in haar uitkijktoren. Wanneer de huurmoordenaars het bos in brand steken om hun sporen uit te wissen, moet het paar een dodelijke brand overleven die hen dreigt te verteren en de moordenaars te slim af zijn.

The Little Things (2021)
Regie: John Lee Hancock | Cast: Denzel Washington, Rami Malek, Jared Leto, Chris Bauer
In de thriller 'The Little Things' van regisseur John Lee Hancock, bekend van films als Highwaymen en The Founder, wordt Joe "Deke" Deacon (Washington), de hulpsheriff van Kern County, naar Los Angeles gestuurd om bewijs te verzamelen. Het had een routineklus moeten zijn, maar hij raakt betrokken bij de zoektocht naar een seriemoordenaar die de stad onveilig maakt. Het onderzoek wordt geleid door brigadier Jim Baxter (Malek) van de L.A. Sheriff's Department. Hij is onder de indruk van Deke's kwaliteiten en schakelt onofficieel zijn hulp in. Maar wat Baxter niet beseft, is dat het onderzoek naar de moordenaar bepaalde dingen uit Deke's verleden oprakelt. Er komen verontrustende geheimen aan het licht die niet alleen de zaak in gevaar brengen.

Paper & Glue (2021)
Regie: Jr. | Cast: Jr., Ladj Ly
Een verkenningstocht door het werk van de legendarische Franse kunstenaar JR, wiens grootschalige foto's al bijna twee decennia lang bouwwerken over de hele wereld bedekken. De documentaire gebruikt zijn projecten als een brug om onze vele culturele kloven te overbruggen en verkent het grote vermogen van kunst om perspectieven uit te dagen en gemeenschappen te verenigen.

Fissa (2016)
Regie: Bobby Boermans | Cast: Yannick van de Velde, Alex Hendrickx, Abbey Hoes, Anneke Blok
De twee oude vrienden, de populaire Max en de nerderige Ruben, ontmoeten elkaar weer nadat ze een tijdje uit elkaar zijn gegroeid. De een helpt de ander met zijn eindexamen en de ander helpt bij het organiseren van een krankzinnig eindexamenfeest. Het dak gaat eraf en Max en Ruben zijn op elkaar aangewezen.

Escape from Kabul (2022)
Regie: Jamie Roberts |
Aan de hand van nooit eerder vertoonde beelden en interviews met Afghaanse soldaten, Taliban en Afghaanse vluchtelingen wordt het verhaal van de grootste luchtbrug in de geschiedenis van de Verenigde Staten verteld.

Wuthering Heights (2009)
Regie: Coky Giedroyc | Cast: Tom Hardy, Charlotte Riley, Andrew Lincoln, Sarah Lancashire
Heathcliff wordt nog steeds gekweld door herinneringen aan zijn grote liefde Cathy, die hij als weesjongen leerde kennen op Wuthering Heights. Als volwassene koos zij voor een leven van zekerheid en comfort.

The Wretched (2019)
Regie: Brett Pierce, Drew T. Pierce | Cast: John-Paul Howard, Piper Curda, Jamison Jones, Azie Tesfai
The Wretched draait om de rebellerende tiener Ben. Wanneer zijn ouders scheiden, moet hij een zomer bij zijn vader werken. Tijdens zijn verblijf ontdekt hij een verschrikkelijk geheim. Een kwaadaardige woudgeest heeft het dorp namelijk in haar greep. Deze heeft het voorzien op kinderen en zodra zij die gepakt heeft, verdwijnt ieder spoor van hun bestaan. Niemand gelooft Ben en dus is het aan hem om het kwaad te stoppen.

Loenatik, te gek! (2014)
Regie: Johan Timmers | Cast: Karin van Holst Pellekaan, Martin van Waardenberg, John Buijsman, Dick van den Toorn
De psychiatrische patiënten zijn noodgedwongen teruggekeerd in de maatschappij nadat kliniek 'Zonnedael' is opgeheven. Zuster Ten Hoeven mist haar geliefde patiënten en zonder hen heeft ze geen doel meer in haar leven. Wanneer de ‛gekken' vernemen dat de zuster ontvoerd is, beginnen ze onder leiding van de Majoor aan een riskante en prettig gestoorde zoektocht.

Leef! (2005)
Regie: Willem van de Sande Bakhuyzen, Jean van de Velde | Cast: Monic Hendrickx, Peter Blok, Sarah Jonker, Sophie van Winden
Leef! vertelt het verhaal van Anna (Monic Hendrickx), een levenslustige vrouw van begin veertig, die voorzichtig de pen weer pakt die ze 25 jaar daarvoor aan de wilgen heeft gehangen. Terwijl ze haar verhaal schrijft, moet ze gebeurtenissen uit het verleden onder ogen zien, die haar altijd hebben tegengehouden om voluit te leven. Ook van de beslommeringen van nu, haar rol in het gezin, de relatie met haar moeder, moet ze zich bevrijden om de vrouw te worden die ze allang was, maar niet durfde te zijn.

Kleine IJstijd (2017)
Regie: Paula van der Oest | Cast: Johan Heldenbergh, Hannah Hoekstra, Monic Hendrickx, Anniek Pheifer
Een groep vrienden, (ex)muzikanten en hun aanhang komt bij elkaar in een oud, -ooit gekraakt- huis op het platteland om de as te verstrooien van hun vriend en held Kas. Ze zijn uitgenodigd door Kas' hoogzwangere vriendin Sallie, om hun inspirator op gedenkwaardige wijze te memoreren.

Kauwboy (2012)
Regie: Boudewijn Koole | Cast: Rick Lens, Loek Peters, Cahit Ölmez, Susan Radder
De tienjarige Jojo neemt op een dag een jonge kauw mee naar huis. Hij houdt 'm voor zijn vader Ronald verborgen, want die wil geen dieren in huis. Jojo is bang voor zijn agressieve buien en komt klem te zitten tussen de zorg voor de kauw en de loyaliteit jegens zijn vader. Totdat de bom barst. Door de bijzondere vriendschap die Jojo met de kauw heeft, is hij in staat de problemen met zijn vader op te lossen.

I See You (2019)
Regie: Adam Randall | Cast: Helen Hunt, Jon Tenney, Judah Lewis, Owen Teague
Wanneer een jongen wordt vermist, moet hoofdinspecteur Greg Harper (Jon Tenney) de balans zien te bewaren tussen het onderzoek en de problemen die hij thuis heeft met z'n vrouw Jackie (Helen Hunt). Haar grip op de realiteit begint drastisch af te nemen door een recentelijke affaire van Greg. Als er iets kwaadaardigs in hun huis opduikt en hun zoon Connor (Judah Lewis) in een levensgevaarlijke situatie terechtkomt, wordt de harde waarheid over het huishouden van de familie Harper eindelijk naar boven gehaald.

NieuwsFilm