3 prachtige topfilms op Netflix om nu te kijken

Films om even bij stil te staan.

Bram de Groot 5 oktober 2022 20:30 in Netflix
Er staan opvallend veel dramafilms op Netflix. Soms bar slecht, soms best oké en soms erg goed! Hieronder drie prachtige dramafilms die je op de streamingdienst vindt.

Green Book

Regie: Peter Farrelly | Hoofdrollen: Viggo Mortensen, Mahershalalhashbaz Ali, Linda Cardellini, P.J. Byrne, Sebastian Maniscalco, Tom Virtue | Kijk nuDe Italiaans-Amerikaanse Tony Lip is een uitsmijter die uit de Bronx komt. Hij wordt ingehuurd om dr. Don Shirley rond te rijden. De Afro-Amerikaanse man is een eersteklas pianist die op tournee gaat. Omdat ze van Manhattan naar het zuiden van Amerika reizen, moeten ze steun vinden in een speciale reisgids die hen de plaatsen toont waar het veilig is voor Afro-Amerikanen. Het tweetal zal geconfronteerd worden met racisme en andere gevaren, maar ook met onverwachte menselijkheden en humor. Ze zullen hun verschillen aan de kant moeten schuiven als ze de reis van hun leven willen overleven.

The Lost City of Z

Regie: James Gray | Hoofdrollen: Robert Pattinson, Tom Holland, Charlie Hunnam, Sienna Miller, Ian McDiarmid, Franco Nero, Harry Melling, Angus Macfadyen, Daniel Huttlestone | Kijk nuAan het begin van de 20e eeuw ontdekt de legendarische avonturier Percy Fawcett op een van zijn tochten door het onontgonnen Amazonewoud restanten van een oude, ver ontwikkelde beschaving. Bij zijn terugkomst in Engeland wordt zijn verhaal afgedaan als onzin en wordt het idee van het bestaan van een mythische stad El Dorado belachelijk gemaakt. Fawcett is echter vastbesloten om terug te keren naar de jungle en met de steun van zijn vrouw en zoon deze mysterieuze stad te vinden. Het blijkt een levensgevaarlijke tocht die de hele wereld in zijn greep houdt.

The Two Popes

Regie: Fernando Meirelles | Hoofdrollen: Anthony Hopkins, Jonathan Pryce, Juan Minujín, María Ucedo, Sidney Cole, Federico Torre, Vincent Riotta | Kijk nuEen intiem verhaal over een van de meest dramatische machtswisselingen in de laatste 2000 jaar. Kardinaal Bergoglio (Pryce) is niet blij met de richting die de kerk ingaat en vraagt Paus Benedict (Hopkins) in 2012 toestemming om met pensioen te gaan. In plaats van mee te werken, laat de introspectieve Benedict z'n meest uitgesproken criticus en toekomstige opvolger naar Rome komen om hem een schokkend geheim over de kerk te vertellen.

NieuwsFilm