Geschokte reacties op Oscarcampagne voor 'Thor: Love and Thunder'

Geschokte reacties op Oscarcampagne voor 'Thor: Love and Thunder'

Neemt Disney zichzelf wel serieus?

Het einde van 2022 nadert en dat betekent dat filmstudio's aan het werven zijn voor Award-nominaties. Disney heeft hun lijsten van films bekend gemaakt om onder de aandacht van leden van de Academy te brengen. De aanwezigheid van Thor: Love and Thunder levert veel gefronste wenkbrauwen op.

De lijsten, die doorgaans 'For Your Consideration lists' worden genoemd, worden gemaakt om instanties zoals de Academy (die de Oscars uitreikt) enkele nominaties te overwegen. Toch zitten er niet altijd Oscar-waardige films tussen.

Disney promoot Doctor Strange in The Multiverse of Madness, Black Panther: Wakanda Forever en Thor: Love and Thunder. Laatstgenoemde veroorzaakt enige hilariteit.

Thor: Love and Thunder
Disney heeft besloten om Thor: Love and Thunder voor te dragen in vrijwel elke mogelijke categorie, waaronder Beste Regisseur voor Taika Waititi, Beste Mannelijke Hoofdrol voor Chris Hemsworth, Beste Actrice voor Natalie Portman enzovoorts.

De grootste verontwaardiging betreft de nominatie voor Best Visual Effects, een aspect van de Thor-film dat juist hevig werd bekritiseert. Twitter gaat helemaal los op de For Your Consideration List van Disney en men schroomt niet om hun mening in te houden.







Black Panther
Het is Disney maar één keer gelukt om Academy Awards te krijgen voor een Marvel-film, dit was toentertijd voor Black Panther (2018). De film viel toen in de prijzen in de categorieën Best Production Design, Best Costume Design en Best Original Score.

Of het Disney ook daadwerkelijk lukt een van deze nominaties waar te maken weten we pas eind januari. De zogenoemde 'short lists' zullen ergens eind december bekend gemaakt worden.

Thor: Love and Thunder kan je hier bekijken op Disney+.



NieuwsFilm

meest populair