Deze 6 films zie je vanaf deze week nieuw in de bioscoop

Deze 6 films zie je vanaf deze week nieuw in de bioscoop

Met deze week o.a. een doorgesnoven beer en een meesterlijk regiedebuut.

Onderstaande films zijn vanaf deze week nieuw te bekijken in de Nederlandse bioscopen.

Cocaine Bear (2023)
Bekijk de afbeeldingRegie: Elizabeth Banks | Cast: Ray Liotta, Keri Russell, Margo Martindale, Alden Ehrenreich | Onze recensie
'Cocaine Bear' is gebaseerd op een waargebeurd verhaal uit 1985 over een drugssmokkelaar wiens vliegtuig crasht en de zwarte beer die de zoekgeraakte cocaïne verorbert. In deze grappige thriller komt een bonte verzameling van politieagenten, toeristen en tieners samen in een bos in Georgia waar de desbetreffende beer van ruim 200 kilo een onvoorstelbare hoeveelheid cocaïne binnen heeft gekregen en daarna compleet doorgesnoven op rooftocht gaat naar meer drugs... en slachtoffers.

Lees de recensie van Cocaine Bear geschreven door Terence Shea.

Bekijk de trailer van Cocaine Bear.

Aftersun (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Charlotte Wells | Cast: Paul Mescal, Frankie Corio, Celia Rowlson-Hall, Sally Messham | Onze recensie
De jonge tiener Sophie en haar dertigjarige vader Calum gaan op vakantie naar een Turkse badplaats waar ze zwemmen, poolen, zonnebaden en genieten. Terwijl er voor de beginnende puber een nieuwe wereld opengaat, worstelt Calum buiten het zicht van zijn dochter met de zwaarte van het leven en het vaderschap. Sophies herinneringen aan de laatste vakantie met haar vader vormen twintig jaar later een krachtig en hartverscheurend portret van hun relatie, waarbij ze probeert de donkere kant van haar liefdevolle vader te begrijpen.

Lees de recensie van Aftersun geschreven door Tim Bouwhuis.

Bekijk de trailer van Aftersun.

Missing (2023)
Bekijk de afbeeldingRegie: Nicholas D. Johnson, Will Merrick | Cast: Tim Griffin, Ava Zaria Lee, Nia Long, Kimberly Cheng | Onze recensie
Als haar moeder (Nia Long) tijdens een vakantie in Colombia met haar nieuwe vriend verdwijnt, gaat June (Storm Reid) op zoek naar antwoorden. June maakt duizenden kilometers verderop in Los Angeles creatief gebruik van de moderne technologie die tot haar beschikking staat om haar moeder te vinden voordat het misschien te laat is. Haar digitale detectivewerk levert echter meer vragen op dan antwoorden. Haar moeder blijkt veel geheimen te hebben, waardoor June zelf ook gevaar loopt.

Lees de recensie van Missing geschreven door Arjan Welles.

Bekijk de trailer van Missing.

Mummies (2023)
Bekijk de afbeeldingRegie: Juan Jesús García Galocha | Cast: Sean Bean, Joe Thomas, Eleanor Tomlinson, Santiago Winder
In 'Mummies' volgen we de avonturen van drie Egyptische mummies die wonen in een ondergrondse geheime stad in het oude Egypte. Het trio bestaat uit een prinses, een voormalig wagenmenner en zijn jongere broer, en wordt vergezeld door hun babykrokodil. Door een aantal ongebruikelijke gebeurtenissen belanden de mummies in het hedendaagse Londen. Ze starten hier een doldwaas en hilarisch avontuur op zoek naar een oude ring van de koninklijke familie die is gestolen door de ambitieuze archeoloog Lord Carnaby.

Bekijk de trailer van Mummies.

Sword Art Online the Movie: Progressive - Scherzo of Deep Night (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Ayako Kawano | Cast: Haruka Tomatsu, Yoshitsugu Matsuoka, Shiori Izawa, Kaede Hondo
's Werelds eerste VRMMORPG (Sword Art Online) is een levensgevaarlijk spel geworden. Meer dan een maand is verstreken sinds 10.000 gebruikers vast kwamen te zitten in de gamewereld. Asuna, die de eerste verdieping van het zwevende ijzeren kasteel van Aincrad vrijmaakte, sloot zich aan bij Kirito en vervolgde haar queeste om de bovenste verdieping te bereiken. Met de steun van de vrouwelijke Information Broker Argo, leek het vrijmaken van de verdiepingen soepel te verlopen, maar dan moeten ze het opnemen tegen Asuna's minst favoriete monster.

Bekijk de trailer van Sword Art Online the Movie: Progressive - Scherzo of Deep Night.

The Inspection (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Elegance Bratton | Cast: Jeremy Pope, Gabrielle Union, Bokeem Woodbine, Raúl Castillo | Onze recensie
Ellis is een jonge, homoseksuele zwarte man die een slechte band met zijn moeder heeft. Ze wil namelijk helemaal niets met hem te maken hebben. Met weinig uitzicht op zijn toekomst besluit Ellis om zich bij de mariniers aan te sluiten. Vechtend tegen de diepgewortelde vooroordelen en de slopende basistraining, vindt hij onverwachts vriendschap, kracht en steun in deze gemeenschap. Zijn nieuwe gevoel van verbondenheid heeft grote invloed op zijn identiteit en zal hem voor altijd veranderen. Regisseur Elegance Bratton baseerde zijn debuutfilm op gebeurtenissen uit zijn eigen leven.

Lees de recensie van The Inspection geschreven door Aram Isaac.

Bekijk de trailer van The Inspection.

NieuwsFilm

meest populair