Eden Lake (2008)

Reviews (8)

MovieMazzter

Avatar

Zoals altijd een kwestie van smaak maar echt bekoren kon deze film mij niet. Horror en thriller genoeg ja en je blijft geboeid kijken, maar je hebt al snel door welke kant de regisseur uit wilt met deze film : maximale irritatie bij de kijkers. Script gaat over een leuk jong stel dat tijdens een weekendje uit alleen maar low lives tegenkomt, met name een stel jonge etters (maar in het begin en het eind van de film ook hun ouders en andere low lives) en de situatie loopt behoorlijk uit de hand.
Verbaas me een beetje dat mensen deze film als hoogtepunt en verrassing van het jaar (destijds) zagen, maar goed. Daarvoor ontbreekt toch de nodige verrassing, een vleugje finesse of wat meer diepgang. Het einde draagt ook flink bij aan de irritatie. Wat dat betreft goed werk van de regisseur. 6/10

Tarkus

Avatar

Als je van thrillers houd, die de naam waard zijn, dan is dit er wel eentje.
De film was zo voorbij, zo geboeid blijf je aan het scherm gekluisterd.
Prima vertolkingen vooral van de jonge kerels, waarvan de 'leider' er duidelijk plezier in heeft mensen te folteren, niet alleen zijn slachtoffers fysiek maar ook zijn vrienden mentaal.
Alleen het einde van de film had beter gekund, maar da's een detail.
Een thriller met een grote 'T' deze... warm aanbevolen voor de liefhebbers als je tegen wat gruwel kan.

TomBroers

Avatar

Eden Lake zonder twijfel de beste horrorfilm uit 2008!

Het verhaal achter de film, een koppeltje gaat een weekendje weg en word daar getreiterd door een stel tieners, wanneer het treiteren steeds erger word ontpopt deze film zich in een van de meest wrede en heftige films die ik gezien heb. Het is geweldig om te zien hoe Jenny Steve, maar vooral Jenny zich ontwikkelen gedurende de film en hoe ze uitgroeien tot mensen die overal toe in staat zijn. Deze film weet je te raken, je voelt de wrok richting de kinderen en je krijgt zowaar zelf de neigingen om die tieners zelf iets aan te doen. Deze film is weer eens iets heel anders dan we gewend zijn in horror land, daarvoor al een dikke plus. Het einde van de film is ook geniaal en maakt de film helemaal af!

Het acteerwerk is prima, het uitgangspunt van de film is prima, de uitvoering is goed, en fans van gore komen ook aan hun trekken. Deze film moet je gezien hebben, een keiharde horrorfilm die je nog lang zal bij blijven!

9/10 voor de beste horrorfilm van 2008!

baas

Avatar

Onverwachte verassing, deze film!
na bijna zat te worden van de horrorfilms die slechts bestaan uit een overdosis ketchup, gillende tieners en een man met een masker,
is er gelukkig nog eden lake!
het script springt er niet uit, vandaar misschien ook niet de hoge verwachtingen. maar al snel merk je dat dit geen standaard horror is.
in plaats van een man met een mes zijn tieners de enige bedreiging, met een eerste confrontatie die veel mensen heel bekend zal voorkomen. een ietwat te grote mond voor de leeftijd van 12, maar oke.
daarna krijg je de problemen, de jongetjes lijken tot meer in staat te zijn dan je denkt, en is er geen ontkomen meer aan.

voor de rest kan ik alleen maar zeggen: kijken deze film! dit is geen standaard horror, dit is realistisch, ingrijpend, en erg goed in elkaar gezet. het is alleen frustrerend dat de film eindigt, maar over het einde ga ik niks verklappen.
8/10

Yor=

Avatar

Ik vind de film totaal ongeloofwaardig. Kan me best voorstellen dat een groepje jongeren mensen probeert te treiteren, maar dit was too much. Heb me verschillende keren zitten ergeren aan wat er gebeurde, met als toppunt wel hoe wisselend de mensen omgingen met hun wonden. Eerst lopen ze mank, dan rennen ze weer normaal. En die mensen moeten een partij bloedplaatjes hebben, want na de wonden die ze hebben gehad, zie ik weinig bloed.

Nee het is niet mijn filmpje...

liefhebber08

Avatar

Geen slechte film. Maar een prijs verdient hij niet echt. Hij past in de lijn van films Hostel en Reststop. De film laat een onprettig gevoel achter na het einde.Er was spanning, de makers hebben geprobeerd een sfeer te maken die past bij het verhaal en er zijn onverwachte wendingen maar de martelscenes zijn zo expliciet dat elk gevoel van vermaak verdwijnt.Horror kan zeker onderhoudend zijn maar Eden Lake is een sadistische horror die je eigenlijk liever gauw vergeet.Tenzij je een fan bent van dit genre.

Ricardo van den bragt

Avatar

Ik moet hellaas zeggen dat ik de film buitengewoon irritant vind en niet op een positieve manier,bepaalde films hebben dat wel maar deze zeker niet..er zitten stukken bij waarvan je denkt dit kan gewoon egt niet bijvoorbeeld het stuk waarvan ze de hele nacht in het bos gaat zitten wachten met een mobiel terwijl ze makkelijk hulp had kunnen halen,er is geen een boswachter in de buurt??alle telefoons van de jongeren hebben wel bereik met oude mobieltjes en zij met haar mobiel met touchscreen heeft geen bereik..en het werd allemaal een beetje te toevallig (spoiler)het moet een groot bos voor stellen maar de bende vind ze keer op keer weer wat de twee hoofd personen ook doen ze blijven gevonden worden...
en dan kan ze eindelijk ontsnappen en dan komt ze de broer van de leider plotseling tegen dan steelt ze de auto van hem en komt ze plotseling bij het huis van de ouders van de bende die niet zo blij zijn om haar te zien inplaats van dat ze de ziekenwagen gelijk op bellen laten ze haar eerst op de bank liggen dood bloeden..
(spoiler)en het einde was niet bevredigend hoe wil je alles wat er is gebeurd in de doofpot stoppen,je neemt de kijker zowat 2 uur mee en laat het zo eindigen..maar goed er zijn nog veel meer fouten maar er zaten ook wat goede dingen in:
Locatie is mooi
het acteer werk was goed
verder was de film te langdradig het einde was te verwachte langzaam je de film ziet..niet de slechtste film ooit gemaakt maar zeker niet de beste
ik geef de film 4.2
Groetjes

lourenssen

Avatar

Eindelijk eindelijk eindelijk!!!!
een heerlijke stalk film na unlawfull entry.
de film komt wel iets traag opgang maar zo de moeite waard om te kijken.
ik heb echt op het puntje van me stoel gezeten.
2008 was de relaese datum in U.K.
dus kan eigelijk niet begrijpen anno 2009 wat die nu in de NL bioscoop moet?
maar oke.
de tieners halen de bloed onder je nagels vandaan.
een einde om aan te zuigen van zo goed en geen cliche.
zeker weer de moeite waard om weer te zien in de bios!