GoldenEye (1995)

There is no substitute.

Reviews (8)

MovieMazzter

Avatar

GoldenEye is 1 van de betere Bondfilms in de hele reeks, met een uitstekende Pierce Brosnan (zijn beste Bondfilm), Sean Beam, een overtuigende Famke Janssen en de eerste film met Judy Dench als M. De film is opgenomen in 1995 en borduurt voort op een Koude Oorlog sfeertje uit de jaren 80. Dat recept heeft lange tijd erg goed gewerkt in Bondfilms en er was wat creativiteit voor nodig (oa flashbacks naar die jaren) om dat in 1995 nog geloofwaardig te laten zijn. Knap gedaan ,goede en soms spectaculaire actiescenes en de film is nergens overdreven. De zwarte trein maakt ook indruk. Een dikke 7. Ik zal later alle Bondfilms nog eens op een rijtje zetten en de waardering misschien aanpassen naar 8, maar deze komt waarschijnlijk wel in de Top 5 uit de hele reeks.

Olrik

Avatar

GoldenEye was na een groot aantal Bondfilms de film die het personage Bond weer liet zien vanuit een duister oogpunt met een wat meer grimmiger verhaal en grandioze actiescénes.
Pierce Brosnan die in deze film voor het eerst James Bond speelde doet het uitermate goed en als ik hem zo zie spelen snap ik niet waarom hij zo slecht was in zijn latere films als Bond.
Goede film, maar af en toe was het verhaal iets te overdreven en opgepomt, maar het blijft ook een Bond-film.

7,0 / 10

Glennekeeeee

Avatar

Geen slechte bond, maar toch zeker niet men favoriet want hier herken je meteen de weg die ze zijn ingegaan met Pierce Brosnans' bondfilms. Hier is het nog allemaal gedoseerd maar je merkt het toch al zeker. Brosnan overtuigd hier wel als Bond, zeker meer als in zijn laatste. dat lift de film best omhoog. Sommige dialogen komen wel net uit een kinderserie. Wat me wel stoorde in deze film waren de locaties. Sommige hadden echt de kwaliteit van uit de eerste films, groot en grijs. Elementen uit de eerste bond zijn leuk maar deze vond ik toch storend.

7

Tarkus

Avatar

Heb eigenlijk weinig of niets toe te voegen aan mijn eerdere commentaar, alleen dat het geluid van deze film op blu-ray fenomenaal is.

Commentaar 2008:
Eerste Bond film met Pierce Brosnan, die meteen bewijst dat hij een juiste keuze was als Bond acteur.
Prima verhaal met uitstekende special effects.
Goede rol ook van de Nederlandse Famke Janssen.
Ik vind dit een van de beter geslaagde filmen uit de reeks, mede door Pierce Brosnan.

Thiver

Avatar

Zojuist toch weer even het eerste kwartier bekeken, aangezien ik deze film zelfs na meer dan tien keer kijken nog altijd als de beste Bond-film beschouw. Ik merkte nu echter wel dat de film al wat gedateerd begint aan te voelen. Dat is begrijpelijk, want de film is immers alweer tien jaar oud, maar het is vreemd hoe ik de openingsscène, die mij ooit een enorme stoot adrenaline gaf, nu toch wat suf begin te vinden...

sjemsjem

Avatar

Deze film ging inderdaad ook weer back to basic, daarom wassie zo goed. Er was weer ruimte in het verhaal voor een plot met een verrassende wending, verdieping in de karakters en ook een beetje actie en stunts. Vanaf Tomorrow Never Dies is de nadruk steeds meer gaan liggen op de speltakel en het werd als maar larger than life, met als klap op de vuurpijl Die Another Day die naar mijn mening qua James Bond gehalte alle planken mis sloeg. Het was gewoon bijna science fiction, zo ongeloofwaardig.
En dan het spel van GoldenEye. Een van de beste spellen ooit, en de eerste fist person shooter multiplayer. Ik heb dagen en nachten achter elkaar gespeeld. Those were the times!
Maar goed, Pierce (zeer goede Bond overigens, de rol stond hem op het lijf geschreven) heeft zijn tijd ook wel gehad en hoewel ik het jammer vind dattie het niet meer doet, is het denk ik wel de juiste beslissing. Je kan Die Another Day niet meer overtreffen dus dan kan je beter ook niet proberen. Ben benieuwd naar de nieuwe James Bond, maar eerst vanavond nog een keer genieten van deze Bond Klassieker [rating 4.5]

NeeL

Avatar

Ik heb vroeger veel GoldenEye gespeeld op de N64, en elke keer als ik de film zie moet ik weer aan het spel denken. Beide GoldenEye's zijn geweldig!

Ook leuk: In het spel Perfect Dark, van de makers van het spel GoldenEye, zit een missie Air Force One die je weer helemaal terug kent als je de Film Air Force One ziet. Zelfde plek waar de president is, zelfde luik in de grond naar de Escape Pod, alleen hier gaat de president er wel in Smiley face

Maar terug bij GoldenEye: Daarom vind ik het altijd een genot om deze film te zien :E

Spider-fan

Avatar

En waarom ze nog steeds populair zijn: omdat het CULTUUR is... en historie.
Het geeft de Westerse aan consumptie verslaafde mens het geruststellende gevoel dat er toch nog leuke aspecten aan de Koude Oorlog zaten.

Bond wordt over over driehonderd jaar in de betere filmhuizen gedraaid.

Een ander verklaring is:

Het komt door wat Roger Moore zei: 'Mensen willen steeds hetzelfde verhaal horen.'

Het zit hem in de combinatie van het vertrouwde en het onverwachte. Bondfilms hebben vaste elementen waar nooit en te nimmer van afgeweken wordt, maar de invulling ervan is iedere keer anders.
Hoe zal de pre-credit scène zijn, wie zingt de titelsong, wie is de schurk, wie zijn de vrouwen?

Daarnaast is de Bond-themamuziek ijzersterk en blijven het zonder uitzondering grootschalige producties waarin elke vorm van technische vooruitgang vroeg of laat spectaculair gesloopt wordt.