The Box (2009)

You Are The Experiment

Reviews (9)

Glennekeeeee

Avatar

De film begint zeker veelbelovend en op de acteerprestaties is niets te zeggen. Zowel Marsden als Diaz overtuigen in hun rollen. De sfeer is heerlijk..

Maar...
Dit is geen gewone thriller en dat zou vooraf duidelijk moeten geweest zijn. Naarmate de film vordert wordt het een beetje sci-fi, fantasy, hallucinerend... Op zich niet slecht maar dat moet je in je achterhoofd houden voor je de film bekijkt, anders ga je het echt lachwekkend vinden. Het verhaal is boeiend en je blijft toch kijken omdat je wil weten wat er wil gebeuren en geen enkel 'hoofdstuk' word langdradig.

Toch maar een 6. WAAROM?
Het laatste kwartier is echt iets te hallucinant en het is precies de bedoeling om zoveel mogelijk twists en verhaallijnen te brengen om je met een raar gevoel de film te doen eindigen.
Het is zeker geen slechte film maar geef een 6 omdat ik denk dat er veel meer uit te halen was.

hansbeer

Avatar

Matige, vage film, met irritant acteerwerk van Diaz. De dialogen en handelingen waren ook niet om over naar huis te schrijven dus nogal fake in mijn ogen.
En mensen, de boodschap is echt niet zo moeilijk en vond ik dan wel sterk; individualisme maakt meer kapot dan je denkt...
Het einde vond ik rommelig en kon me niet raken, en waaròm de 'werkgevers' dit nou deden is mij niet duidelijk;

6 sterren voor de originaliteit.

baas

Avatar

Tja, met de vraag: zou je een miljoen euro willen als er daardoor iemand op aarde sterft? -trek je al gauw veel nieuwsgierige kijkers, waaronder ikzelf. mijn vraag was hoe ze bijna 2 uur zouden vullen met zon simpel idee.
ik verwachtte dus een eentonige film, maar eentonigheid was achteraf ver te zoeken. na een interessante wending na zon half uurtje begon het op een leuke en interessante film te lijken, maar niets daarvan was waar. er volgt een opeenhoping van onverklaarbare dingen die niets aan de film toevoegen, een overmaat aan fantasie en slechte cgi. dit zorgt voor een enorm nare sfeer, waardoor de uitknop op de tv erg aantrekkelijk word.
maargoed, na even volhouden komt er een einde aan, wat ik zelf leuk uitgedacht vond. ziek, maar goed verzonnen.
al met al is dit voor een groot deel een waardeloze film.
het heeft zn momenten, maar daar blijft het bij.
4/10

jaime91

Avatar

Ik vond het ook een moeilijk te volgen thriller waarbij ik af en toe best moeite had om hem af te kijken.Ik vond het best een rommelig verhaal met een paar rare special effects die ik ook niet echt thuis kan brengen.De reden dat ik de film toch een 5 geef is omdat ik toch op de een of andere manier geboeid bleef kijken omdat ik toch wou weten hoe het nou allemaal in elkaar zat maar helaas op het eind werd ik toch best wel teleurgesteld en bleek het niet meer dan gewoon een hele aparte en rare film waar ik best wel vaak een wtf moment had.Verder vond ik de cast wel heel goed acteren dus hier lag het niet aan.Ook vond ik inderdaad dat sommige characters beter uitgewerkt moesten worden omdat je dus op het eind van de film met nog best wel veel vragen zit.De CGI vond ik daarin tegen wel weer van goeie kwaliteit en hier heb ik mij dus totaal niet aan gestoord.Kortom een film waarbij maar 1 woord in mij opkomt en dat is jammer:N.

Frapcase

Avatar

Leuke film, ik snap de negatieve reacties opzich wel, maar je weet dat als je een film van Richard Kelly gaat kijken, dat je een vreemde film krijgt.

Dat is deze film dan ook geworden. Een paar onnodige details zoals de poort onder het water. Ook hadden bepaalde karakters wel iets beter uitgewerkt mogen worden Waarom was de student in haar klas zo vreemd en wist hij welke poort er gekozen moest worden?

Al met al een leuke spannende film, met een duidelijk moraal.

Elvish

Avatar

Goed verhaal, erg pakkend en erg diep, jammer dat vele het niet (willen) begrijpen of het geduld niet hebben om het af te kijken.
Het gaat over het eeuwen oude onderwerp, opofferingen en de zogenaamde egoïsme van de mens, dit proberen de 'coveren' met spijt, verdriet en medeleven wanneer het al te laat is.
Jammer genoeg heb ik hier en daar zelfs gelezen dat mr Stewart een moordenaar is, bye bye intelligence. Smiley face

timdekw

Avatar

De film begint erg sterk en schept een heerlijke sfeer vooral dankzij de muziek, de acteerprestaties zijn erg goed vooral James Marsden overtuigde mij heel erg, maar de film wordt naarmate hij vorderd steeds vager en vreemder en komt nooit met antwoorden. Ook de CGI is van een zeer slechte kwaliteit, denk terug aan de Hercules en Xena series.
Sterk begin, maar de film wordt nooit zo goed als hij had kunnen zijn, helaas...

ribas123

Avatar

Zonde voor je tijd!!
Wat een onzin dit zeg.
Verhaal is zo ongeloofwaardig als ik weet niet wat.
De film begon erg goed naar mijn idee, maar hoe verder je in de film komt
hoe meer je tot het besef komt dat je echt naar iets onzinnigs zit te kijken.
Ken al heel erg veel mensen die deze film hebben gezien en allemaal zeggen ze het zelfde...ZONDE VOOR JE TIJD!!!:Z

dineke

Avatar

Weinig aan, je snapt het geheel niet...niet waar het om draait, niet wat men ermee wil zeggen en helaas ook het einde niet.
dus echt zonde van je tijd, alles in de film is erg vaag....in de zaal ook want de zaal zat vol maar er was veel gestommel, gelach, gepraat en ga zo maar door...
de film pakte bij zeer weinig, het enige vreemde en misschien positieve was dat ik wel het einde wilde zien het bleef me boeien in de hoop dat er iets duidelijk werdt....niet dus, erg jammer