Sint

Sint (2010)

Reviews (8)

Glennekeeeee

Avatar

Sint vind ik toch wel een guilty pleasure. Misschien omdat de commotie wat minder aanwezig was in Vlaanderen en daarom de verwachtingen ook niet hooggespannen. Maar persoonlijk vind ik 'Sint' éen van de heerlijkste horrorkomedies die ik al bekeken heb. Het is inderdaad allemaal van de pot gerukt maar het is 'so bad it's good'. Maas zorgt niet voor een pure horrorfilm maar maakt er een knotsgekke mengeling van horror, thriller, komedie en actie van met een tintje geschiedenis. De film valt nooit stil, bevat een all star cast (met enkele Vlaamse cameo's) en bevat best enerzijds enkele schrikmomenten, een mooi aantal lachmomenten en bij momenten heerlijke actie. De achtervolging van de op de daken rennende sprint is zeer ambitieus in beeld gebracht en op een shot na haast schitterend foutloos in beeld gebracht. De finale is misschien nét niet de apotheose die je had verwacht na die dolle rit maar al bij al is het zeker geen teleurstelling die de de rest van de film aan 'kwaliteit' doet inboeten.

Sint is een heerlijke horrorkomedie met dank aan een knotsgek van de pot gerukt verhaal dat wat van alles bied. Voor een kwaliteitsfilm moet je deze niet zien maar voor een heerlijk vermakelijke foute film is dit echt een aanrader

7,5/10

ScatyFan

Avatar

Tyah, hij was erg goed als je hem in de bios keek, toen ik hem thuis keek was er eigenlijk helemaal niks aan, totaal niet eng ook.
Er zaten wel aardige schrikmomenten in, en heel veel humor, maar yah ik zeg wel humor maar ik schoot al in de lag toen er een kop eraf werd gehakt xD Ik vind dat zo'n humor hoe die mensen allemaal onthoofd werden. Tyah, hij was 1 keer leuk en daar bleeft het wel een beetje bij. Maar ik moet wel toegeven dat die niet slecht was voor een Nederlandse film en verhaal vond ik ook wel goed te doen. Ik was bij begin wel veel postitiever, dus als de tweede keer valt hij een beetje tegen.
En voor mensen die het niet weten, dat deuntje aan het eind is GEEN METAL, ik denk dat het meer onder Alt of Modern Rock valt. (Het heeft wel een beetje weg van hard rock)

Tarkus

Avatar

De film krijgt bedroevend lage scores, maar ik heb me toch wel geamuseerd met het bekijken van deze prent.
Ik vond het een geslaagde film, de Sint neerzetten als een bloeddorstige moordenaar is ook een leuke vondst, en Huub Stapel had er duidelijk zin in.
De verder rollen vond ik ook lang niet slecht, zelfs de kleine gastrolletjes van de Belgische Barbara Sarafian en Lien Van de Kelder waren geslaagd.
Hier en daar wat minder geslaagde special effects, maar laat dat de pret niet drukken.
Er zijn veel slechtere (ook Amerikaanse) filmen in dit genre.

stylo

Avatar

Jeetje wat een slechte film, 1965 tot met 2010 is volgens film 40 jaar en op het einde is het ineens 42 jaar geleden terwijl 1965 tot met 2010 volgens mij echt 45 jaar is. Agenten die in elkaars vuurlijn staan en mekaar niet raken. Veel poeha om de film maar waarom eigenlijk. Vond het maar een flopfilm. En er komt nog een deel 2 ook, want de sint en paard zaten niet op het schip toen die explodeerde. 5 dec en de kids zitten nog op school Volgens mij is iedereen (scholieren) vrij op 5 dec.

shaunofthedead

Avatar

Ik vond de film serieus tegenvallen. De acteerprestaties waren echt slecht, net alsof ze allemaal iets stonden uit te leggen tegen kleuters. De dialogen waren schrijnend en getuigden van weinig creativiteit bij de scenaristen. Het enige wat dit lamlendige niveau kon overstijgen waren de achtervolging op het dak en de schrikmomenten wanneer de sint een slachtoffer maakte, al werd ook dit minder en minder naarmate de film vorderde. Daardoor krijgt de film van mij toch nog een redelijke score, maar het blijft gebuisd. Dit was het niveau van een slechte B-film.

4/10

Roger

Avatar

Ik vond het een flop. Ik had de idee dat ze na 20 minuten door het budget heen waren. Egbert Jan Weber acteert hier slecht, eigenlijk is alleen Huub Stapel te pruimen, maar hij zegt de hele film niets. Ik vond ook de lengte van de film tegenvallen, maar voor het getoonde resultaat was ik ook weer blij.

Dick Maas heeft betere horror films gemaakt met 'De lift' en 'Amsterdammned'.

Angelater

Avatar

Was vooral verrast door de Gore, die inderdaad niet 10/10 bloederig was, maar toch wel erg indrukwekkend. De camera schuilt niet weg als iemand onthoofd of neergestoken wordt. Voor een slasher genre toch niet onaardig.

Op gebied van humor ontbrak er toch wel veel. Althans; men zei dat de film erg grappig was, maar dat viel toch wel zwaar mee. Een paar grinnikjes, maar toch geen overdreven lachen in deze film.

Enigste minpunt wat ik kon verzinnen; het einde dat wel heel slecht afgeraffeld was.

7*

Mark

Avatar

SINT was een heel leuke film met een aantal schrikeffecten die goed werkten! Uiteindelijk is het een horror geworden waar het bloed en humor goed in balans zijn. Het enige dat een beetje jammer is is dat de Sint en zijn verbrandde pieten nooit achter een personage aan gaat maar altijd die anonieme gast pakt, daardoor blijft de film een beetje afstandelijk en denk ik dat ik de volgende Sinterklaas alleen nog maar de meest grappige stukjes van SINT goed herinner.