Shutter Island (2010)

Someone is missing.

Reviews (13)

Olrik

Avatar

Wie had ooit gedacht dat de maker van gangsterfilms als Taxi Driver, Goodfellas en Casino met een film als Shutter Island zou komen????
Het resultaat hiervan is in ieder geval geslaagd!
Shutter Island is een uiterst grimmige en aparte film met een uitzonderlijk einde, dat ik al wel een beetje aan zag komen, maar dat wel erg goed is uitgewerkt en me wel even aan het denken heeft gezet.
Erg goede rol van Leonardo DiCaprio trouwens!

8,0 / 10

B0ris

Avatar

Deze film is een grote mindfuck, geweldig! Je springt van de ene verrassing in de andere en je weet op een gegeven moment echt niet meer wat nu werkelijkheid is en wat illusies zijn.
Ik heb genoten van het acteerwerk, filmsets en vooral het briljante verhaal. Het enige puntje van kritiek vind ik de special effects. ( Je zag BV duidelijk dat gebouw C van de gevangenis met VFX erin was gebracht)
Allemaal kijken mensen, zeker een aanrader!!

Moviespecialist

Avatar

Teddy Daniels trekt samen met zijn rechterhand Chuck er op uit om naar een psychiatrische inrichting te gaan gelegen op het kleine maar geheimzinnige eiland Shutter Island.
Ze hebben de opdracht een ontsnapte patient te vinden waarvan iedereen denkt dat ze door het enorm beroerde weer al lang is overleden.
Teddy en Chuck ontdekken dat er op Shutter Island veel meer dingen aan de hand zijn dan alleen maar de ontsnapping.
Hoe langer ze op het eiland verblijven hoe vreemder het personeel zich begint te dragen, hoe erger de storm word, hoe bang de patienten zich gedragen en hoe meer Teddy begint te twijfelen of ze hier zijn om een ontsnapte patient te vinden of dat ze hier heen zijn gelokt?
Shutter Island is een van mijn favoriete films met erg goede acteurs, prima special effects en een enge duistere sfeer!
Op The Sixth Sense, The Usuel Suspects en The Prestige is dit misschien wel het onverwachtste filmeinde ooit, respect!

8.0/10

JamesBond

Avatar

Geweldige film!

Er valt redelijk weinig over de film te zeggen.. Plot is soms ingewikkeld, maar is wel erg interessant. Film is lekker duister en heeft een goede opbouw en weet de spanning goed vast te houden.

Goede acteerprestaties van Leo (ik vraag me nog steeds af waarom hij nog nooit een oscar heeft gewonnen), Mark Ruffalo speelt ook een erg goede rol, en ook Ben Kingsley laat weer van zich weten..

Schitterende muziek! Die bij elke scène helpt om die scène nog spannender te maken.. Geweldige sets, het hele 'Shutter Island' is mooi in beeld gebracht, en ziet er mooi uit.

Dit is zeker een aanradertje!

9/10

Steve-O

Avatar

Ik had gedacht dat de film spannender en vooral enger zou zijn. Niet het geval. Echt spannend was 'ie nou ook weer niet.
De acteerprestatie's zijn inderdaad goed, muziek was te doen en de film was verder mooi weergegeven. Het boeide me wel op een gegeven moment heb je het gewoon al door. Shutter Island hoort zeker bij 1 van de betere films maar verdient geen 9 van mij. Maar dan wel een dikke 8

mauvau

Avatar

Indrukwekkende film.

De eerste keer dat ik doorhad dat er iets raars met Teddy aan de hand was, kwam op het moment dat een vrouw die ze ondervragen wat in zijn notitieblokje schrijft. Zij drinkt namelijk een glas water zonder het glas in de hand te hebben. Vind dit soort kleine details altijd erg leuk om te ontdekken (net zoals de vage verschijningen in Fight Club) maar heb er helaas verder geen meer gezien. Iemand anders wel?

Wat ik wel jammer vind is dat in de eindscène, als ze op de trap zitten, hij weer in zijn oude rol vervalt. Als die scene er niet in had gezeten HAD het nog gekund dat hij toch gelijk had...sommige dingen blijven namelijk toch heel vreemd: de gevaarlijke patient wordt alleen gelaten in gebouw C, zijn sigaretten zijn iedere keer zoek, hij krijgt medicatie van de arts etc. Het is psychologisch zelfs mogelijk om mensen false herinneringen 'aan te brengen' (http://cogprints.org/597/1/199802007.html)
Of denken jullie dat dat echt wel heel ongeloofwaardig zou zijn?

Nouja, misschien moet ik hem gewoon nog een keer zien. Hij is het wel waard.

nilofarish

Avatar

Ik ben een grote fan van Martin Scorsese. En ik was bang omdat dit niet echt een genre is die Scorsese zou maken,dat deze film me zou teleurstellen.

Maar ik vind de film geweldig! Vooral het acteerwerk van Leonardo DiCaprio is top. De rest van de cast is ook erg goed. Het regiewerk,camerawerk,verhaal en de muziek is uitstekend. Je zit op het puntje van je stoel van het begin tot het einde.

Het verhaal is erg onvoorspelbaar. Er zitten zo veel twists in het plot dat je als kijker niet weet wat je kan verwachten. En het einde is echt super origineel! Ik had nooit verwacht dat de film zo zou eindigen. Deze film is zeker een aanrader!

Ik ben als Scorsese fan zeker niet teleurgesteld!

maud3331@hotmail.com

Avatar

De film is geniaal en wellicht vooral door het einde. Er zitten wat mij betreft op 2 momenten een aha erlebnis in de film. Eerst wanneer je beseft dat Leo een patient is. En op het einde wanneer je beseft dat Leo niet meer zo ziek is en dan toch gevangen blijft door psychiaters.

De film laat zien hoe het is om patient te zijn. De angsten, waanbeelden, niet weten wat echt is en wat niet, ook besef hebben van je eigen ziekte en de rouw daarom, maar tegelijk sane genoeg zijn om te beseffen dat de psychiaters en de behandeling je niet helpen, in tegendeel. Die zijn vaak erger dan de kwaal zelf...

roobin_22

Avatar

Opzicht een mooie film, goede acteurs en mooie beelden. Het plot vond ik ook wat minder: Dit trucje hebben we inderdaad al meer gezien, o.a. in a Beatiful Mind en Fight Club. Op de helft van de film beginnen details op te vallen dat onze Teddy de looney is. Enige pluspunt daarentegen is dat ik het toch spannend vond, aangezien het ook weer een draai had kunnen krijgen dat Teddy het toch niet is. Mooier einde zou zijn geweest als ze hem gek hadden gekregen terwijl hij echt voor het eerst op dat eiland kwam of zoiets. Toch is het een mooie film, en als je puur naar de film zelf kijkt en niet vergelijkt met soortgelijke ideeën uit andere films (want dat probeer je ook niet te doen bij boekverfilmingen) krijgt hij van mij een goede 8

JSP

Avatar

Ik ben een echte filmfan en had hoge verwachtingen van deze film. Helaas voldeed de film totaal niet aan mijn verwachtingen. De film komt traag op gang en wilde maar niet spannend worden. Het plot vond ik niet origineel, juist erg voorspelbaar. De reactie van de zaal bevestigde mijn mening....ondanks het sterke acteerwerk van DiCaprio was dit echt geen topfilm. Een psychologische 'thriller' die we al een paar keer eerder gezien hebben.

een zesje....

Spijker2

Avatar

Het verbaast mij een beetje dat de recensies zo verdeedl zijn over deze film. Ok, misschien niet de allerbeste film van Scorsese, maar ik vond hem in ieder geval erg boeiend! Op alle vlakken, van regie tot acteren.

Wat me ook opvalt is dat het meeste wat ik tot nu heb gelezen m.b.t. de acteurs, dat vooral Mark Ruffalo en Michelle Williams zo vreselijk goed zijn. Persoonlijk vond ik toch echt DiCaprio eruit springen, zelfs een van zijn betere rollen.

dizzywizzy

Avatar

Na veel mensen gesproken te hebben die de trailers hadden gezien van deze film, toch maar naar de bios gegaan.
We hebben echt zitten genieten vanaf de eerste tot de laatste minuut. Je wordt in deze film zo mee gesleurd dat je gewoon blijf opletten wat er gaat gebeuren, zelfs zo diepgaand dat je de tijd niet eens meer in de gaten hebt. Moet wel zeggen dat hebben wij niet vaak met dit soort films. De film heeft een vrij open einde dus waarschijnlijk zal deze nog vervolg gaan krijgen.
Mocht nog twijfelen, gewoon niet twijfelen maar gewoon gaan kijken.

Edwinem

Avatar

Als eerste: GEWELDIGE muziek. wat al heel veel helpt.
verder hele mooie beelden, en echt goede acteurs, het verhaal is wat minder had op de helft wel door dat hij diegene was die gek was maar zeer zeker niet onder het "redelijk" scorend.
sommige stukken zijn verwarrend, maar op het einde word het meeste opgehelderd. flashbacks komen hier ook in voor wat ook tre bien is. je gaat je echt inleven in de hoofdpersoon.
zeer goeie film
9/10