The Wolverine

The Wolverine (2013)

The hero. The fugitive. The warrior. The survivor. The legend.

Reviews (10)

Mr.Movies

Avatar

In het begin van de film zien we hoe Wolverine de gebeurtenissen uit de laatste X-men film verwerkt. Daarna wordt hij gevraagd om naar Japan te reizen. Een oude rijke zakenman wie Wolverine in de oorlog heeft gered, biedt Wolverine aan om zijn onsterfelijkheid te beëindigen, zodat hij gewoon oud kan worden en uiteindelijk kan sterven. Wolverine wijst het aanbod af, maar op de een of andere manier is hij toch zijn geneselijke krachten verloren.
Wolverine moet nu de kleindochter van de inmiddels overleden zakenman redden, omdat zij zijn bedrijf heeft geërfd. Wolverine moet haar beschermen tegen een Japanse gang die onder leiding blijkt te zijn van de mysterieuze Viper.
De film kan soms wat sloom zijn, maar er zit genoeg actie en humor in om je in het verhaal te houden. Het verhaal zelf is mooi, alleen soms wat voorspelbaar.
Vooral was ik blij om te zien dat Wolverine zijn klauwen nu echt leken, vergeleken met Wolverine Origins. Het grootste min punt vond ik om de bot klauwen weer te zien, Die lijken namelijk minder echt en ik ben er geen fan van.
Achteraf vond ik de film leuker dan verwacht. Door de trailer had ik mijn twijfels over Viper omdat zij officieel geen mutant is, maar in de film bleek haar mutatie goed te passen en vond ik het zelf een verbetering vergeleken met de strips. Alleen jammer dat ze nu niet in de films voor kan komen bij HYDRA, omdat de rechten aan verschillende studio's toe behoren. Svetlana Khodchenkova speelt de rol van Viper perfect.
Verder denk ik dat dit Hugh Jackman's beste prestatie van Wolverine was van alle X-men films. Hij was zelf altijd al fan van het Japanse verhaal van Wolverine, dit is te zien in de film aan zijn acteer werk. De andere acteurs doen het ook goed, maar stralen niet zoals Hugh Jackman en Svetlana Khodchenkova.
Dat de film 16+ is snap ik niet. Er komt alleen wat geweld in voor, maar veder niets bijzonders. Ook hoef je de film niet in 3D te zien. Ik vond alleen de scene op de trein 3D-waardig.
Als je van superheldenfilms houdt en vooral een X-men fan bent, moet je zeker The Wolverine zien. Hij is stukken beter dan X-men Origins: Wolverine. Blijf zitten voor de geheime scene op het einde.

Glennekeeeee

Avatar

Zoals ik al aangaf in men recensie enkele jaren geleden kon het zijn dat ik na een nieuwe kijkbeurt mijn quotering zou verhogen en inderdaad, van een 8 naar 9. vind het echt volledig passen binnen het sterke universum van X-men. Enerzijds is de relatie tussen hem en Jean helemaal gerechtvaardigd en ook afgesloten, anderzijds merk je ook de technologische vooruitgang in de film die ook in DOFP een invloed zou hebben. maar de film heeft een opzichzelfstaand goed verhaal en tijdens de film merkte ik ook wel veel invloed van de James Bond serie qua stijl, verhaal, actiescènes etc, de scène op de trein is wel heerlijk maar wat ik waardeer aan deze film is dat de actie compact gebleven is, geen overvloed aan actie maar gewoon 3(4) lange scènes die vol zitten van actie en de rest toespitsen op het verhaal. Jackman speelt overduidelijk z'n beste Wolverine van alle keren en is puur Bad-ass

The Wolverine is een sterke film met een goed, solide verhaal, een paar heerlijke actiescènes en een Jackman op z'n best.

9/10

Tarkus

Avatar

Goede film deze X-Men spin-off.
Wolverine is wel een van de bekendste en betere karakters uit de ganse reeks, en ook in deze film is de actie voldoende aanwezig.
De special effects zijn ook weer prachtig, vooral de openingsscène van de film is indrukwekkend.
Toch had het verhaal beter gekund, ik vond het eerste Wolverine verhaal ('X-Men Origins: Wolverine') beter dan dit.
Maar het mag de pret niet bederven, Hugh Jackman geeft weer gestalte aan Wolverine en kwijt zich zoals in de vorige films zeer goed van zijn taak.
De rest van de cast, bijna helemaal Japans doet het ook uitstekend.
En voor onze Nederlandse vrienden, ook Famke Janssen duikt af en toe eens op.
Kortom: goede film, maar het verhaal had iets beter gekund.

Frietgezicht

Avatar

Spoiler-alert!!

Goede film die door het slappe einde een 7 krijgt in plaats van een 8.

Dit is een veel betere film dan Origins. Meer een karakterfilm dan popcorn-film met wel wat goede actiescenes erin.
De trein-scene leek mij in de trailer uit de toon te vallen maar vond ik juist onwijs sterke scene.
Jackman draagt echt de film als Wolverine en misschien wel zijn beste Wolverine uit alle films.
Enige sterke aan Origins was de badguy(Sabretooth) waar juist in deze film een dreigende badguy ontbreekt.
Viper is bijna een nutteloos karakter en gespeeld door een slechte actrice. En Silver Samurai doet niet mee in deze film.. Geen idee wat dat ding moest voorstellen maar dat is echt niet Silver Samurai uit de strips.

Film is ook best voorspelbaar. Wie de badguys zijn en hoe het loopt,allemaal voorspelbaar.
Maar dankzij Jackman stoor ik mij daar niet aan.
De laatste fase van de film is slap. Te cartoonachtig vergeleken met de rest van de film. Gelukkig wel de beste after credit scene die ik ooit in een film gezien heb. Had gelijk zin om de volgende X-Men te gaan kijken,lang wachten nog.

Een 7. Van mij mag die weer een eigen film krijgen.

jaime91

Avatar

Ik vond de film zeer geslaagd en ben het dan ook niet eens met Arjan Welles zijn recensie. Zoals ik bij die recensie bij de comments al vertelde voordat ik The Wolverine gezien had kon ik mij de keuze om Wolverine letterlijk en figuurlijk wat menselijker te maken wel voorstellen.

The Wolverine Origins is een film met best wat mankementen en die film draaide ondanks de Titel niet eens zozeer echt om Wolverine omdat andere mutanten ook hun screentime moesten krijgen wat ten koste ging van het Wolverine personage. Juist dat personage wederom voortreffelijk gespeeld door Hugh Jackman krijgt in deze film de screentime die hij verdient. Er zitten inderdaad vrijwel geen andere mutanten in deze film en dat vind ik juist een pluspunt. Vooral omdat Wolverine in deze film ook wat kwetsbaarder is, waardoor hij op gelijke hoogte met de normale mensen komt te staan.

Ook de Japanse setting vind ik heel goed passen bij Wolverine en ook heel goed uitgewerkt. De film zit natuurlijk ook vol met Japanse acteurs die gelukkig ook best wat Japans spreken in plaats van de hele tijd Amerikaans. De actiescenes zijn zeer bruut en zeer vermakelijk en zelfs de scene van Wolverine en The Silver Samurai, waar ik nog wat twijfels bij had vond ik onwijs tof alleen misschien wel wat over de top maar dat wil ik de film best vergeven. En ik vond het zeer verrassend om te zien wie er uiteindelijk in dat pak zat. Ik dacht namelijk dat dat Shingen zou zijn

Ik heb ook nagedacht of Famke Jansen haar aanwezigheid echt zo onnodig is als Arjan in zijn recensie beschrijft en ik vind van niet. Ja het vertraagt de film wel maar ik had er geen moeite mee dat de film af en toe wat tempo terug nam. Ik vind het namelijk zeer begrijpelijk dat Wolverine de pijn van het ombrengen van zijn geliefde in X Men The Last Stand nog steeds met zich mee draagt. Dat is namelijk ook de reden dat hij gaat twijfelen aan zijn onsterfelijkheid omdat hij mensen die hij lief heeft alleen maar verliest. Prima uitgewerkt vind ik zelf.

Al met al dus een geweldige Wolverine film met een geweldige en badass Hugh Jackman en de acteurs om hem heen waren ook allemaal zeer goed. Geweldige actiescenes en geweldige setting. Viper vind ik zelf wel aardig maar ik heb betere villains gezien. Ze was wel zeer sexy dat wel. En ik vind het ook een pluspunt dat Wolverine voor een echte uitdaging komt te staan. En ook het moment dat Wolverine zijn metalen klauwen kwijtraakt verraste me. Daar lieten ze toch zien dat Wolverine ondanks zijn onsterfelijkheid toch kwetsbaar kan zijn

De after credits scene vond ik wel aardig maar ik kan hoe dan ook niet wachten op Days Of Future Past. Hopelijk heeft die film dezelfde dramatische toon als deze film en dezelfde krachtige actiescenes. Dan komt het helemaal goed! En een derde Wolverine film zie ik ook helemaal zitten met deze makers. Bring it on!

Glennekeeeee

Avatar

Nog wat dingetjes vergeten daarstraks:

Het verhaal was wel goed vertelde ik al, maar toch voelde je de apotheose al héél snel aankomen. Door het boeiende verhaal ertussen stoorde dat zo hard niet omdat de focus daar niet meteen op ligt. Ik vind de verziekte Wolverine nét wel een pluspunt in de film. Het is goed dat je na zoveel films (al de 5e mét Wolverine) een ander soort personage te zien krijgt waar toch nog de eigenheid inzit van het oorspronkelijke personage.

Secret1994goesFilm

Avatar

Juist gezien en ben ... tevreden.

Het voelde speciaal aan.
Er was geen gebruikelijke mutantenwereld,maar overal Japaners.
De film draait meer om een familievete waar blijkt dat niemand te vertrouwen is. Je hebt de papa,dochter,gedwongen man van de dochter... . En Logan is het derde wiel aan de wagen, de ongewenst, de gaijin.
Ook maakt de tussenkomst van de giftige Viper het er niet gemakkelijker op als ze ervoor zorgt dat Logan z'n genezingskrachten verliest. (dit is geen spoiler! is verdomd duidelijk uit trailer) De trage genezing of misschien geneest hij hellemaal niet, dit zal ik niet spoilen, werkte mij wel wat irriterend. Als je naar WOlverine kijkt wil je hersenloos gebrul en gehak. En niet een verzwakte wolverine die de kogels moet ontwijken om te blijven leven.
De film zit qua twists goed in elkaar, je weet niet waar het verhaal je zal leiden en hoe het zal leiden.
Acteerprestaties zijn leuk. De verschillende familieleden lijken inderdaad familie (maar alle Japaners lijken ook op elkaar ;) ) en Jackman en Svetlana weten zich tussen al het Japans geweld nog goed te verweren.
Het spijtig is dat er minder Wolverine-Actie is. Ook had ik bloed verwacht?? Uit de screenshots had ik afgeleid dat er bloed in zou komen... maar dat was voor die enkele scene, toevallig.
Ook wordt de depresie van Logan zeer goed uitgebeeld met droombeelden en het begin is ook sterk gevonden, om in (weeral) een bargevecht te eindigen.

De film was leuk en blijf verdomd zitten want de After Credits scene zal je doen JUICHEN! (of zoek het al op op YT)
Ik zou voor een 8 gaan... maar deze film ga ik waarschijnlijk nog meerdere keren zien dus ga ik voor een 9.
(Al dat ik The Origins ietsje beter vond omdat het the origins is + het verhaal persoonlijker ligt)

Glennekeeeee

Avatar

Gisteren gaan kijken en ben toch wel aangenaam verrast.
Leuke film mede door een nog sterkere neerzetten van Jackman. Dat de film té weinig actie bevat ben ik het oneens. Het is inderdaad geen overkill aan actiescènes maar dat hoeft ook niet als er een goed verhaal achter zit. En dat is ook wel het geval. Zoals al een paar keer aangehaald is het makkelijk een held zijn krachten af te nemen maar zoals in veel films al is gebleken is het niet zo simpel om dat dan goed neer te pennen. Iets wat de schrijvers nu wel hebben kunnen doen. De actiescènes zijn sterk en soms adembenemend om te zien. Sommigen zullen de scènes met Famke Janssens nutteloos vinden, maar ik net niet. Ik vond dat ze in de trilogie die relatie veel te basic hebben gehouden terwijl dat toch een complexe relatie was, zeker van Logan naar Jean toe en deze film geeft rechtvaardigheid aan die relatie en een mooiere afsluiting (al weet ik niet of ze terugkeert in X-men: DOTFP). De scènes zijn sterk tussen de 2 en dat geeft een extratje aan de film.

De after credits is inderdaad zalig! Die maakt het af!

8/10 (en als ik hem nog eens kijk kan het best zijn dat die nog een puntje stijgt)

pmw84

Avatar

Ik heb deze film gisteren in de bios gezien. Wat ben ik toch blij dat ik vorige deel niet in bios heb gezien. Wolverin Origins is gewoon SUPER SLECHTE X-MEN ooit. Alles wat fout kon gaan hebben ze in die film verwerkt.

Maar wat is de nieuwe deel THE WOLVERINE toch goed. Ik heb letterlijk genoten van de film, Hugh Jackman is zeker op zijn best in deze film en wat heeft deze man toch hard getraind haha. In deel 1 van X-Men was die nog zo mager en mini pini lol.

De film begint met een dikke actie in Japan en het verloopt daarna hard aan toe. Enige minpunt van deze film is dat er meer gepraat wordt dan acties, maar idd de gemaakte actie scenes zijn superieur !!! Het verhaal is erg goed in elkaar gezet, ook al vind ik het wel een beetje jammer dat zij niet zijn door gegaan waar Origins is gebleven, maar goed daar hebben vast en zeker een reden voor.

Ik ben met de recenssie van deze film 100% oneens dat Wolverine als 007 wordt neergezet. Hij is nog altijd opzoek naar zijn verleden en om daar achter te komen moet je natuurlijk veel puzzelen en reizen en ervaring opdoen. En dat hebben ze in deze film heel goed bewezen vind ik.

Voor de liefhebbers, als jullie de film in bios gaan bekijken BLIJF NOG EVEN ZITTEN. Want er is een bonus stukje, en juist dat stukje maakt de film AF !!!!

Ik ben zo erg benieuwd hoe de volgende deel gaat worden en hoe zij Wolverine in volgende standalone gaan neerzetten.


Tot nu toe blijft Man of Steel mijn favoriete blockbuster van dit jaar vervolgd met superieure Wolverine ... Iron Man 3 staat echt verrrrrr onderin mijn lijst, vond hem totaal niet interessant vergeleken met andere 2 delen.

Ereptile

Avatar

K vond het een toffe film Smiley face De opening is inderdaad best cool.
Af en toe mis je de actie wel, maar de actie die in de film zit, is wel super! :D En de Silver Samurai is wel echt een dreiging voor Wolverine, en ik was aangenaam verrast daardoor.

Hugh Jackman is gewoon Wolverine, en doet het zeker niet verkeerd in de film. En ook de andere acteurs zetten een goede prestatie neer. Ze maken hun personages ook best interessant.

Er word veel Japans in gepraat, waar ik best blij mee ben. Het speelt zich af in Japan, dus als ze alleen maar engels zouden spreken, dan zou dat echt niet kloppen.

Het verhaal vond ik wel heel cool. Af en toe wel een beetje voorspelbaar, maar zeker wel geslaagd. En al is The Wolverine een standalone film, er worden toch redelijk wat links gelegd naar de vorige films. Zelfs Kayla (van Origins) word even gehoord.

En halverwege de credits is er inderdaad nog een scene die mij in ieder geval al enorm laat uitkijken naar de volgende X-Men film. NIET WEGGAAN DUS!!!

Ik vind The Wolverine in ieder geval wel een stuk beter dan Origins, en de film is echt een aanrader! Smiley face