Green Lantern (2011)

In our darkest hour, there will be light.

Reviews (9)

Glennekeeeee

Avatar

Als je in 2011 Martin Campbell ziet als de regisseur van deze film denk je dat je zeker een vermakelijke film te zien zal krijgen na een heerlijke eerste Zorro (en een degelijk vervolg) en een ijzersterke reboot van James Bond. Critici en Publiek dachten er na het zien van deze film volledig anders over, zelf vond ik de film best te pruimen.

De film begint cliché en eindigt cliché en alles wat daartussen komt is ook cliché. niets nieuws, niets vernieuwend, maar op zich blijft het wel vermakelijk en haalt dit toch wel het niveau van de meeste superheldenfilms van degelijke kwaliteit (Captain America 1, Thor 1, Hulk, Iron Man 2, Dark Knight returns etc) maar word het nergens een topper. Reynolds speelt degelijk en op zich doet de cast dat volledig maar hebben ze net te weinig om mee aan te vangen om van hun personages iets echt sterk te maken. De actie is vermakelijk (zeker voor ruimte-actie, kan me niet zo vaak bekoren) en de humor is ruim aanwezig (misschien wel te veel voor DC-fans/films) maar ik kon het smaken en ook de krachten die Hal Jordan had vond ik best vermakelijk. Maar je merkt aan zoveel dat de film een opzet was om meer mee te kunnen doen, een gelijkaardig gevoel zoals bij de eerste Thor en de eerste CA en dan is het moeilijk om te overtuigen, zeker in deze aparte setting. De finale was vermakelijk maar op het puntje van mijn stoel heb ik zeker niet gezeten.

Green Lantern is niet de dramatisch slechte film voor mij dan anderen zeggen. De film is vermakelijk, solide en entertaint genoeg voor deze superheldenfilm die het vooral moet hebben van de degelijkheid die mij vermaakt heeft

Olrik

Avatar

Ik probeer altijd als ik een film bekijk niet de film te beoordelen op de meningen van anderen, maar ik kan er niet omheen dat The Green Lantern een verschrikkelijke film is.
The Green Lantern is een wat minder bekende superheld en daarom waren de spanningen hoog gespannen om de film heen, maar niemand had verwacht dat de film zo slecht zou zijn.
De acteerprestaties in deze film zijn zwaar middelmatig tot zwaar slecht en de personages hebben me helemaal niet kunnen boeien en sommige personages hadden niet eens een rede om in de film te verschijnen.
De slechterik in de film is erg zwak en oninteressant en de Green Lanterns in de film zagen er niet uit en maakte zich totaal belachelijk.
Het hoofdpersonage in de film is testpiloot Hal Jordan en is zo arrogant als wat en als hij uitverkoren is om zich bij de Green Lanterns te voegen vind hij dit geweldig en is helemaal overdonderd, maar na een paar uur trainen wil hij dit meteen niet meer en kaffert hij iedereen uit die in de tijd die zij aan hem besteede tijdens een oorlog zich ook met belangrijkere zaken hadden bezig kunnen houden.
Dit soort dingen in de film maakte me erg woedend en ook om de gruwelijke special effects was ik niet te spreken.
Ik hoop dat er nooit een vervolg op komt en ik hoef deze prent nooit meer te zien.

3,0 / 10

Magalaan

Avatar

Prima film in het genre. Ik begrijp de kritiek niet zo. Matig verhaal? Hoezo? Dit is gebaseerd op de action comics van Marvel die hebben allemaal dezelde verhaallijn. Held moet de strijd aan binden met gevaarlijke tegenstander en moet zichzelf overwinnen voor hij de tegenstander kan overwinnen. Als je daar niet van houdt moet je dit soort films niet kijken.

Elke held heeft zo zijn eigen achtergrond. De groene lantaarn is een risicozoeker die een diep jeugdtrauma met zich mee draagt. Hij is onverantwoordelijk maar moet versneld volwassen worden om de hem toegeworpen rol tot een goed einde te brengen. Dat wordt verder prima gespeeld en de special effects zijn ook prima in orde. Ik heb er met veel plezier naar gekeken. Nee dit soort films staan niet bekend om hun verrassende verhaallijn of zware karakterrollen. Dat kan je Donald Duck ook verwijten.

Ik vind je moet elke genre in zijn recht beoordelen. En je moet ook de boeken een beetje begrijpen. De Groene Lantaarn is weer een ander soort held dan Iron Man, Spiderman, Batman, Superman, de Hulk. Hij heeft andere problemen, werkt vanuit een groter geheel waar hij in moet passen, is geen loner. We voelen ons niet even sterk aangetrokken tot alle helden en de Groene Lantaarn is een wat minder aansprekende superheld. Niettemin is dit gewoon een prima vertaling van de comics en je zult je geen moment vervelen.

Steve-O

Avatar

Teleurgesteld. GL wist mij niet te overtuigen. Van het cliché verhaal, tot matige acteerprestaties en soms heel slechte VFX. Doch, soms ook erg gedetailleerd. Het is een vlakke film die je gewoonweg niet kan raken.

Jammer voor WB dat dit geflopt is, zowel qua kwaliteit als financieel.

De sleutel tot succes is een goed verhaal. Volgende keer, mocht die er komen, moeten ze een veel beter script hebben. O en misschien WETA digital? :9

pmw84

Avatar

Leuke special effects, maar wat een slechte film zeg. Het verhaal was zoooooooooooooooooooo MATIG en dat voor een film van 250 miljoen dollar ??!! ... ZONDE, waarom kan Hollywood met dit soort superhelden movie niet een goeie start maken zoals Batman Begins? Het verhaal en alles klopte gewoon in die film, gewoon super goed in elkaar gezet. Waarom nemen zij Nolan niet als voorbeeld. Terwijl Green Lantern een dikke tekenfilm is. Tis leuk om thuis een x op tv voorbij zien komen. Ik vond de trailer al super slecht, maar omdat ik DC-karakters cool vind ben ik toch naar bios gegaan. Hopelijk deel 2 is veel beter

Moories

Avatar

Ik sluit me aan bij vele reacties op deze website. Ik hoorde dat de film tegenviel, maar dat deed die (voor mij dan) niet..
Met de vele comic verfilmingen de laatste jaren kan ik me voorstellen dat deze film voor sommige kijkers weinig nieuws brengt, zeker met een relatief onbekende superheld (in Nederland).

Des al niet te min, komt de film snel op gang, en blijft die boeien. Leuk om te kijken, zeker niet slechter als Thor (uit het zelfde jaar) maar geen klassieker. Op naar de volgende comic-verfilming in de DVD-speler...

Het slot met de eindbaas had idd wat moeilijker gemogen

jin72

Avatar

Ik heb deze film eergisteren gezien in de bios 3D en slecht is deze film niet
De 3D heeft in ieder geval wel nut in deze film in vergelijking met andere 3D films, mensen die van het superhelden genre houden ,zou ik zeker aanraden om te gaan kijken .
De film is vergelijkbaar met Thor en Captain America,misschien had het eind wel wat beter gemogen voor de rest heb ik niks op aan te merken

MertK

Avatar

Ik had de film gisteren gezien, gewoon voor de lol omdat we hamburgers aan het eten waren... Soort van popcorn-flick xD.

Alleen, beide vonden we de film echt een Meh film. Je kunt weinig schelen over wat met de karakters gebeuren en het ging voor ons heel traag. Het enige wat wel leuk aan de film, was dat we vaak een grap konden maken of hoe iets leek op een andere film.

Ik raad het alleen aan, aan de fans van Green Lantern. Die zullen blij zijn met deze film en het meer begrijpen. Ik en mijn vriend wisten niets over GL. Ik geef het een 6, omdat het wel mooie special effects had en beetje humor.

Acer

Avatar

Green Lantern met Ryan Reynolds is een soort van matig, kan het me niet overtuigen als een echte film. Ik heb heel de tijd het gevoel gehad, dat ik naar een tekenfilm keek. Dan vond ik het wel meer geschikt, als ik het mag vergelijken met andere DC comics releases. Vind ik het een soort van tegenvallen. Geeft op sommige momenten een "superman gevoel" weer, maar heeft ook wel een eigen karakter. Hou hier gemengde gevoelens aan over en krijgt dan ook een 6/10.