National Treasure (2004)

The greatest adventure history has ever revealed.

Reviews (8)

Olrik

Avatar

National Treasure is beslist een van de betere avonturenfilms, maar ondanks dat je een enorm Indiana Jones gevoel krijgt op sommige momenten heeft de film me op geen enkel moment weten te vervelen.
Het verhaal is erg leuk en goed weten uit te werken en is bovendien voor grote delen erg leerzaam en interessant.
Nicolas Cage speelt redelijk goed en is een erg onderhouden personage en heeft me totaal niet geërgerd door de gehele film heen en de rest van de cast al evenmin.
Erg vermakelijke avonturenfilm en zeker een die ik in de toekomst nog eens zal bekijken.

7,0 / 10

JamesBond

Avatar

Vermakelijke film!

Ik hou altijd wel van films die met de geschiedenis te maken hebben, en deze hoort daar mooi bij... Het is een lekkere actiefilm met een beetje geschiedenis erin verwerkt..

Cast is goed, en ik vind Nicolas erg overtuigend. Diane Kruger is ook mooi als het vrouwelijk schoon in deze film..

Naar mijn zeggen een film die je een keertje gezien moet hebben als je van dit soort films houdt!

8/10

notReal

Avatar

Hij viel me niets tegen.. ik heb lang gewacht om deze film te kijken, omdat ik erg bang was dat het een ongeloofwaardige avonturenfilm met Indiana Jones aspiraties zou zijn, maar dit bleek dus alleszins mee te vallen.
Zeker zijn er Indiana Jones aspiraties en zeker moet je niet te diep ingaan op wat wel en niet zou kunnen, maar het geheel was vermakelijk. Niet in de laatste plaats door het mooie plaatje met Diane Kruger. ;)

Lord Voldemort

Avatar

Waarom zeggen mensen toch steeds dat zulke films met een biertje erbij wel te doen zijn? :|

Ahum, vanavond maar weer eens bekeken. Het blijft een best spannende Sherlock Holmes meets James Bond film. Oke, dat is dan niet echt een goede vergelijking, maar het is heerlijk om te zien hoe Benjamin en zijn sidekicks al die clous(?) ontcijferen en zo de schat vinden!

Maar neem gerust een paar biertjes, eens kijken of je dan nog al de aanwijzingen snapt.

Steve Harwin

Avatar

Na het financiële succes van the da Vinci code (wel aardig, maar ook niet groots) werd dit genre ineens populair. Deze film speelt voor wat betreft sfeer en verhaallijn duidelijk leentjebuur bij enerzijds the da Vinci code en anderzijds de jaren '80 succesfilms van Indiana Jones.

Het publiek hapt en het succes is daar. Ik lees ook op deze site veel positieve reacties over deze film. Maar toch is het niet helemaal mijn kopje thee.
Het is namelijk iets teveel een Disneymenu, met spanning, actie, iets wat moet doorgaan voor mysterie, enz. en natuurlijk de 'grapjes' op de juiste plaats. Het is allemaal wat te geforceerd, te plat en te voorspelbaar. Een aardige film om 1 januari de kater mee uit te zitten, maar meer ook niet.

ASHWIN102

Avatar

Ik vond het nogal een domme film. Leuke actie, dat wel. Maar op de manier hoe nicolas cage zo makkelijk binnen een paar minuten een code kan breken is buitengewoon belachelijk en ongeloofwaardig. Codes waar anderen jaren voor nodig hebben, ja hoor, die breekt hij in drie minuten. De film hangt teveel samen van toevalligheden en gaat naar mijn mening nergens meer over.

Conclusie: Slappe aftreksel van het boek "De DaVinci Code".

Soapy

Avatar

Ik vond de film wel ok. Het is niet een vernieuwde film, maar vond de opzet wel ok.
Opzich een redelijk goede vaart in de film, leuke dialogen en lekker actie in een hedendaagse film.
Dat is wat mij vooral verraste, dat het heel hedendaags blijft en niet weer verzand in een Mummy en Indiana look-a-like film.
Leuke film, voor een leuke bios avond met een flinke bak popcorn :Y

Ook een plus is dat er een lekkere spetter als Diana Kruger inspeelt....toch meegenomen :~

rEndiEr

Avatar

Een vermakelijke film zoals Blackburn al zegt; niet te veel bij nadenken maar gewoon relaxen en kijken.

Het is een film die van A naar B naar C gaat als je begrijpt wat ik bedoel, alles ligt voorhanden en men komt op soms wel erg simplistische wijze op een volgend spoor, bv een knop die ze moeten indrukken die 200 jaar geleden is gebouwt hebben zij binnen 1 minuut gevonden..

Maargoed, er draait op het moment ook niet echt veel soeps.

Deze film krijgt van mij een 7,5 vanwege het aardige verhaal en acteerwerk van Nicolas Cage.