The Cabin in the Woods (2012)

If you hear a strange sound outside... have sex.

discussie

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Olrik

Avatar

The Cabin in the Woods is een van de beste horrorfilms van de laatste jaren!
De film is erg slim gemaakt en deed me terug denken aan erg veel oude horrorfilms wat de film erg leuk maakte!
Erg aparte film en een feest voor de fanatieke horror liefhebber!

7,5 / 10

ThinkTwoTimes

Avatar

Zo bijzonder is deze film nu ook weer niet. Kleine teleurstelling. De film zou naar mijn mening beter geweest zijn als ze zouden gewacht hebben met de gehele onthulling van het verhaal want die was al na 1 minuut duidelijk. Er zaten ook te weinig goede schrikmomenten in. Bij vlagen leuk (de verschillende monsters onder de grond) maar zeker niet zo slim als sommige mensen schrijven. Nogal overhyped.

BioWolf

Avatar

Fantastische film, must see voor alle horror fanaten. De hele film is een tribute aan zoveel verschillende horror films dat zelfs na 5x kijken je nog steeds nieuwe kleine details ziet de verwijzen naar een klassieker. 2/3 van de film (expres) erg cliche en dan komt 1 van de allerbeste twists die ik ooit heb meegemaakt in een horror film.
Geweldig.

jaime91

Avatar

Frietgezicht "Niet lezen als je de film niet gezien hebt,spoiler-alert:

Wat een heerlijke film was dit vooral omdat die zo origineel is.
De titel en het begin doen denken aan een standaard horror-film maar het loopt allemaal heel anders dan ik had verwacht.
Na 60 minuten leek ook de enige overlevende d'r aan te moeten geloven en vroeg ik me af hoe de film verder ging maar toen bleek er nog iemand te leven die het meisje kwam redden.
Daarna draait de film compleet door maar op een leuke originele manier en heb echt genoten met zelfs de goden die een rol blijken te hebben en een film die afloopt met de vernietiging van de gehele mensheid(wie kon zich dat bedenken toen die aan de film begon)
Humor,schrik-effecten,lekkere gore,Weaver die opeens verschijnt,heerlijk filmpje.

Hoewel de film al raar genoeg is en wat ik nu ga zeggen daarom vaag klinkt vond ik het wel beetje raar dat al die monsters elkaar niet grepen maar echt puur op de mensen afgingen,hoezo pakt bijvoorbeeld die slang die weerwolf niet,ze lijken allemaal samen te werken.


8/10"


Hoewel ik vrijwel de hele film een groot WTF moment vond, en mij dat ook best irriteerde vond ik het absoluut geen slechte film. Hij heeft veel verassingen te bieden, en ik heb me goed vermaakt. Maar pas nu ik het nog eens heb nagelezen op wikipedia snap ik exact hoe het zit. Maar ik ben het volkomen met je eens frietgezicht. Alleen wist ik ook niet of ik nou naar een horrorkomedie of horrorfilm aan het kijken was, want hij was ook best komisch op sommige momenten. Ik zit nog een beetje te twijfel over het cijfer dat ik zal geven, maar ik heb me goed vermaakt hiermee dat staat vast.

Peebo

Avatar

Heb de bovenstaande comments gelezen en ben met bijna niets akkoord , de film is een van de origineelste horrorfilms van de afgelopen jaren en het script is fantastisch goed geschreven. Vooral het derde deel waar het complete chaos is is cool :p
Een 9/10 van mij.

Frietgezicht

Avatar

UnknowB "Speciale film ;P

Als je denkt te weten hoe het zit, ben je vast en zeker fout...
Je weet ook niet hoe het zal eindigen ;p

Het is een totale verassing (:
Maar origineel einde (:

Acteren 1,5
Verhaal 1,5
Horror/thriller 1
Spanning 1,5
Einde 1,5
Totaal: 7"


Lol hahaha,hoe bereken je dat in godsnaam?1,5 voor verhaal?1,5 van wat?Waarom geen 16,5?Heb nog nooit zo'n vage tactiek van optellen gezien :P

Secret1994goesFilm

Avatar

Speciale film ;P

Als je denkt te weten hoe het zit, ben je vast en zeker fout...
Je weet ook niet hoe het zal eindigen ;p

Het is een totale verassing (:
Maar origineel einde (:

Acteren 1,5
Verhaal 1,5
Horror/thriller 1
Spanning 1,5
Einde 1,5
Totaal: 7

Steve-O

Avatar

Banned "Beetje overated. Leuk bedacht concept, met die twee regisseurs die "ons" moeten bedienen volgens de regels van het horror genre. Maar uiteindelijk loopt het op het einde allemaal in het honderd samen met het moment toen Sigouney Waever tevoorschijn kwam in de meest onnozele bijrol van het jaar! De film voelt zichzelf zo slim en probeert een definitie te geven aan het horror genre. Hé kijk wij hebben het door : Een slet, een seut, een nerd, een gespierde knapperd en de onnozelaar (die niet eens grappig is). Maar door die wijsneuserij vond ik het eindelijk maar pretentieus zooitje dat op sommige momenten zelfs saai is. Ik stel me nog steeds vragen waarom iedereen het een goeie film vind. Een cult film zal het voor dan toch niet worden."

Precies wat jij zegt. Alleen vind ik de film nog slechter. Ik snap niet wat iedereen hier zo goed aan vind. Ik ging met hoge verwachtingen de bios binnen, zo: :E Maar kwam er zo uit: }:

movieDriver

Avatar

Geniaal

heb gelachen bn geschroken en hb plezier gehad een 9

UndercoverPanda

Avatar

Een horrorfilm met een frisse en originele insteek. Deed voor mij een beetje aan als Evil Dead meets The Truman Show (leuk detail dat de guard in het laboratorium ook echt Truman heet), al vond ik de film niet zo mindblowing als dat in vele media geroepen wordt. Desalniettemin een van de beteren in het genre.

7,5/10

major malfunction

Avatar

Mehh.. best een aardige film hoor maar wel een beetje overrated als je het mij vraagt. Vond het een beetje een allegaartje van van alles en nog wat. Bovendien was de uitwerking van het verhaal erg matig, het voelde meer aan als een gimmick. Van mij krijgt hij drie sterren.

Jaco86

Avatar

Na alle lovende recensies en de 93% op RT, ben ik echt nieuwschierig wat Joss Whedon :W en Drew Goddard hebben gemaakt.