Maleficent (2014)

Don't believe the fairy tale

Reviews (8)

Olrik

Avatar

Zwaar matige film die ik zonder enige plezier heb uitgekeken. De alom geprezen Angelina Jolie verricht prima werk in deze film, maar als je het mij vraagt is dit niet bepaald een rol of a life time. De rest van de personages zijn ronduit saai en lijken geen enkele karaktereigenschappen te hebben. Misschien ligt het gewoon aan het feit dat ik helemaal klaar ben met vernieuwde sprookjes in een ander jasje, maar ik vond deze film gewoon zwaar middelmatig en op sommige momenten zelf slaapverwekkend. De effecten vallen ook vies tegen en ik snap eerlijk gezegd niet wat mensen er zo goed aan vinden. Een afrader!

4.0 / 10

jaime91

Avatar

Mooie vertelling van het Doornroosje verhaal met een twist. De film draait niet om Aurora maar om Maleficent, en om haar relatie met King Stefan. En die 2 rollen worden ook het meest uitgediept en het best vertolkt in deze film. Angelina Jolie is erg goed als Maleficent en Sharlto Copley is net als altijd goed in zijn rol als Stefan. Het is jammer dat dit wel nog steeds een brave familiefilm is, maar ik vind deze kijk op het Doornroosje verhaal wel interessant en goed gedaan. Het is niet weer hetzelfde Doornroosje verhaal wat ik al honderden keren eerder heb gezien, al komen die herkenbare momenten natuurlijk wel voorbij. Wat ik wel jammer vind is dat ze Maleficent een goed personage gemaakt hebben. Dat ze in het begin een lieve fee is en ze uiteindelijk verandert in de klassieke Maleficent is prima, maar ik vind het jammer dat ze dat duistere personage niet blijft. Het was denk ik interessanter geweest als deze film een ''slechterik'' had gevolgd maar in plaats daarvan draaien ze het om en is Stefan meer de slechterik in dit verhaal. Al is het wel tof, dat je voor beide personages begrip kunt hebben. En zijn hun personages niet zo zwart/wit.

Verder zijn nogmaals de personages naast Stefan en Maleficent wat simpel en zwakjes en niet zo heel erg uitgediept. En dat zijn ook de enige minpunten die ik heb. De film ziet er visueel prachtig uit! En de actiescenes zijn top! Wat mij betreft een prima familiefilm.

Frietgezicht

Avatar

Matige film die ik verveeld uitgekeken heb.

Jolie doet het op zich prima maar dat is dan ook 1 van de weinige pluspunten aan de film.
Voor de rest is er alleen geen enkel karakter die goed uit de verf komt.
Flauwe elfjes ofzo die een onthoofding verdienen en en prinses die in tegenstelling tot elke andere tiener alleen maar stom lacht.

De special effects worden geprezen maar ik vond er weinig aan. Natuurlijk zitten er wat mooie omgevingen in maar al die figuren in dat bos bij Maleficent kwamen zo duidelijk uit de computer dat het eerder irritant was.

De confrontaties in de film vond ik saai. Of het nou het leger was van de koning tegen Maleficent en dr figuren of zij in het kasteel met een draak die geen indruk maakt aan dr zijde,nergens was het spannend of maakte het indruk.

Ik dacht dat ik ging kijken naar 1 van de grootste villians uit de disney-films maar uiteindelijk bleek ze hierin goed. Jammer.

Jolie heeft duidelijk veel plezier in haar rol en haar karakter is hoewel natuurlijk totaal anders dan in het origineel erg interessant dankzij Jolie zelf maar voor de rest was er niks aan deze film wat ik niet eerder en beter gezien heb.

4

Tarkus

Avatar

Zeer mooi gemaakte film, sprookjesachtige beelden, leuke figuren, prachtige speciale effecten en een voortreffelijke Angelina Jolie.
Ik dank dat velen van deze film zullen genieten, vooral het visuele dan.
Persoonlijk vind ik het scenario een beetje zwak en ook de andere rollen, buiten die van Maleficent dan, zijn niet zo goed gecast.
Maar al met al, slecht is het niet hoor, ik heb er van genoten, en het had gerust nog iets langer mogen duren.

Glennekeeeee

Avatar

Een redelijk goede film die het vooral moet hebben van de ijzersterke performance van Angelina Jolie die meteen laat zien dat éen actrice een hele film naar een beter niveau kan tillen, zelfs in films als deze. uiteraard is zij niet het enige positieve punt. de beelden zijn werkelijk schitterend. beide werelden zij mooi in beeld gebracht en worden fantastisch weergegeven. wat ook heerlijk was, was de grauwheid en de duisternis die toch vaak de bovenhand nam. de actie was goed, maar was nergens uitmuntend of een must see maar was zeker de moeite waard. een minpuntje was toch wel dat veel scènes niet echt mooi op elkaar aansloten waardoor het soms wat houterig overliep in elkaar. ook de boer die uitendelijk de prins was was een miscasting.

toch nog even over Jolie. zij zet werkelijk maleficent schitterend neer. ze geeft een volledig andere kijk over de boze heks die ook in het originele verhaal had kunnen werken. toch brengt zij zoveel emotie in het personage dat zij de film maakt. zij overbluft werkelijk alle tegenspelers met haar blik, oneliners, mimiek,... zelfs het jonge opkomende sterretje dat aurore speelt kan hier jammer genoeg niet tegenop en al doet ze het niet slecht, haar personage word nogal eentonig neergezet.

het einde is zeker niet slecht en het is anders dan het origineel maar enigszins hadden ze het subtieler kunnen aanpassen en toch nog perfect pasbaar kunnen houden in het concept van deze film maar al bij al was het zeker geen tegenvaller.

Kort: Maleficent is Angelina Jolie en Jolie IS Maleficent en daar hebben ze volledig gebruik van gemaakt want dankzij het hoofdpersonage is dit 'familiedrama' een waardevolle toevoeging aan het herwerken van de gekende classics tales.

Barbossas

Avatar

Twee woorden: Angelina Jolie! Wat zet zei Maleficent hier geweldig neer. De film is wat anders dan de tekenfilm versie, maar het verhaal zit goed in elkaar. En de acteerprestaties van Jolie zijn super. Haar emoties en doen en laten pakken je het verhaal in.

Enige minpuntje was dat tijdens het opgroeien van Aurora de scenes niet even goed aansloten, maar het stoorde niet. En ik miste de 3e gift van de 3e fee nadat Maleficent de vloek had uitgesproken.

Daarom een 9/10 van mij. Leuke familiefilm met niet te veel actie, maar meer tijd voor het verhaal.

johnwayne

Avatar

Maleficent is vooral de film van Angelina Jolie. Ondanks alle CGI en prachtige beelden is zij het die de film naar een hoger niveau brengt en het bekijken de moeite waard maakt. Het verhaal van Doornroosje wordt in deze film iets anders verteld, maar helaas gebeurt dit niet altijd met een goede balans. Aan de ene kant wil de film een familiefilm zijn met op kleintjes gerichte wezens (de 3 feeën vond ik zeer irritant en enkele wezens leken wel ontsnapt uit het sprookjesbos van de Efteling) en aan de andere kant wil het een duister verhaal zijn met de nodige actie en geweld wat minder geschikt is voor kleine kinderen. Ondanks deze onevenwichtigheid is deze film stukken beter dan bijv. Snowwhite and the Huntsman, maar dan met name dankzij een geweldige rol van Angelina Jolie.

Scheerzeep

Avatar

Ik heb de film net gezien en ben het niet helemaal met deze recensie eens (van FilmTotaal). Overigens ook niet met andere recensies, zoals die van BN de Stem waar 'Maleficent' vijf sterren kreeg.

Ik vind het idee van de hele film heel goed en zeker niet te sterk geromantiseerd of clichématig. Aurora vertelt het verhaal van haar leven opnieuw, het werkelijke verhaal. Het verhaal wat wij nu kennen en wat in onze sprookjesboeken staat... dat verhaal is pas geromantiseerd. De makers van de film hebben dus een nieuw oorspronkelijk verhaal gemaakt: het blijkt allemaal niet zo clichématig te zijn zoals de sprookjesboeken ons vertellen. Dus dat is punt een waar ik het niet helemaal mee eens ben.

Daarbij vind ik Elle Fanning als Aurora gewoon goed presteren, net zoals alle andere acteurs in de film. Ze is inderdaad misschien wat overdreven vrolijk, maar dat is een mooie weerspiegeling met de duisternis van Aurora. Sommige krijgen helaas niet goed speeltijd om hun karakter nog beter te maken, maar voor de rest is bijna iedereen goed te noemen. Natuurlijk steekt daar met kop en schouders Angelina Jolie bovenuit: wat een fantastische rol. Ze weet precies elke kant van haar personage goed te spelen. Wanneer ze 'kwaad' is vrees je voor haar en wanneer ze 'goed' is, weet ze zelf een gevoelige snaar te raken.

Over het punt van de visuele vormgeving ben ik het helemaal eens, dat was in een woord 'prachtig' te noemen. Van de magische wezens tot aan de make-up en van de omgeving tot aan de kleding. Superieur!

Punten die niet in deze recensie genoemd zijn en ook niet in veel andere recensies, maar die mij wel opvielen:
- De film heeft bijna geen goede dialogen. De film springt een beetje van de hak-op-de-tak waardoor sommige dingen iets te snel gaan. Dit is een beetje zonde, want ook een paar actiescènes lijden hieronder. Ook karakters kunnen zich daardoor niet echt goed ontwikkelen. Sommige karakters krijgen maar weinig tijd en dat is zonde, want het zijn wel waardevolle karakters. Voor de rest worden deze wel allemaal goed neergezet, vooral de drie feeën zijn erg leuk en zorgen voor een wat luchtige sfeer in de film. Andere karakters, zoals de moeder van Aurora, blijven maar kaal en vlak, maar hebben voor de rest maar weinig invloed op het verhaal.
- Er zitten een paar slordige fouten in, die ik zelf niet helemaal kon plaatsen. 1) Wanneer Aurora een tijd weg is, maken de drie tantes zich geen zorgen. Ze zijn in geen velden of wegen te bekennen en komen er later niet meer op terug. Ze ontbreken ook een deel van de film. 2) Het pak van Maleficent verandert een paar keer tussen scènes door en dat is best apart. Ook haar sterk aanwezige jukbeenderen verdwijnen soms.

Ik vond het al met al een leuke film om naar te kijken. Ik heb er van genoten! Ik vind drie sterren eigenlijk te min voor deze film, dit is een betere kwaliteitsfilm dat een film als 'Alice in Wonderland' of 'Oz: The Great and Powerful', maar vijf sterren is dan weer te veel. De film laat hier en daar wat stekjes vallen. Daarom zou ik 3,5 tot 4 sterren uit vijf toekennen aan deze film.

En voor de echte liefhebber: volgens mij is de film afgesloten met een open einde en is een vervolg dus niet uitgesloten!