Looper (2012)

Face your future. Fight your past.

Reviews (7)

Frietgezicht

Avatar

Spoiler Alert

The Force Awakens was geen fantastische film maar qua vermaak en als opzet voor een nieuwe reeks die zowel oude als nieuwe fans moet bekoren een prima begin want het was geen gemakkelijke opgave.
We krijgen een mix van nieuwe en oude karakters en allemaal werden ze wel gewaardeerd door het publiek. Er werd zeker wel wat gejat uit de originele trilogie maar als 1ste film na zo'n lange tijd waar je ook nieuwe fans aan je moet binden mag dat wel een keertje.

The Last Jedi verpest het alleen een beetje.
Grootste probleem is dat Johnson wel radeloos lijkt met wat die uberhaubt met deze film aan zou moeten en al helemaal geen idee heeft waar een deel 3 eventueel over moet gaan en dus amper lijntjes uitzet voor een film een 3e film waar iedereen zich op kan verheugen.

Waar TFA eindigde met Rey en Luke lijkt Johnson niet te weten wat die ermee aan moet. Het voelt nooit alsof Rey echt een goede training krijgt en de chemie tussen de 2 karakters wil nooit echt sprankelen. En zeker niet zoals Luke en Yoda dat hadden.

Met Finn lijkt Johnson al helemaal geen raad te weten. Hij wil graag gedurfd zijn om mensen af te leiden maar had Finn dan lekker in een coma gelaten de gehele film als je dan echt zoveel lef hebt.
Nu haalt hij Finn erbij met een verhaaltje die aardig wat tijd inneemt maar ondertussen eruit gelaten hadden kunnen worden en erg slecht is.
Alles op die casino-planeet is tenenkrommend slecht, de chemie tussen Finn en Rose belabberd( Anakin en Padme hadden zelfs meer chemie) en uiteindelijk blijkt dat alles gewoon totaal eruit geknipt had kunnen worden. Uiteindelijk doen ze het alsnog zonder dat de hulp van Del Toro nodig was.

The Knights of Ren? Mensen waren erg nieuwsgierig naar ze. Maar Johnson heeft geen flauw idee wat die ermee aan zou moeten dus gewoon eruit laten.
Snoke? Pff,lastig,laten we een Darth Maultje doen en een karakter met veel mysterie(oud, littekens, machtig, interessant verleden gok ik) en potentie maar in 2 hakken.
Ik hoor mensen zeggen dat The Emperor ook weinig backstory had maar dat heeft niks met deze film te maken. Je haalt een karakter met veel dreiging eruit.

Ook de relatie tussen Rey en Kylo gaat die slecht mee om.
Hij wil ze blijkbaar erg cool zij aan zij laten vechten maar ze zijn toch vijanden? Dus hij verzint een connectie van afstand(blijkbaar door Snoke maar na zijn dood gaat het door) waar ze zonder al te veel reden dichter bij elkaar groeien(is ze dood van Han vergeten voor d'r neus of is Johnson dat vergeten?), dan lukt het hem om ze samen te laten knokken om gelijk na afloop een smoes te verzinnen om ze weer uit elkaar te drijven.
Uiteindelijk is de relatie van Rey en Kylo hetzelfde als aan het einde van TFA en is er niks veranderd.

Het verhaal is uberhaubt slap en er gebeurd weinig.
We kijken continu naar een achtervolging in de ruimte die gaat vervelen, krijgen wat lachwekkende scenes tussendoor te zien( Maz Kanata en de Leia in de ruimte-scene :') ) een nikszeggend en slecht verhaaltje met Finn en Rey en Luke die nooit echt sprankelen en maar wat aankloten met hier en daar een grapje.

J.J. had gewoon een echte 1ste deel in een trilogie opgezet en Johnson doet er veel afbreuk aan.
Een karakter als Snoke eruit schrijven en Rey's ouders ook gelijk maar tenietdoen(niet dat mij het wat boeit maar fans hebben toch allerlei theories zitten bedenken voor jan lul omdat er duidelijk een opzetje werd gegeven)
De dood van Carrie Fisher lijkt hij ook op J.J. af te schuiven met los jij het maar op.
Gewoon haar erin laten maar wel Luke doden in een scene die totaal geen emotie heeft.
Hij verdwijnt en ik dacht gewoon 'oh,dan zal die wel dood zijn'.
Denk dat J.J. meer raad had geweten met Luke dan met Leia in deel 9 ;)

Ook jammer dat er geen lightsaber duel in zit tussen karakters want dat is toch erg vermakelijk bij Star Wars-films(en ik kijk voor vermaak) en door Luke en Snoke te doden moet J.J. het doen met Rey en Kylo die dan maar weer moeten knokken in deel 9.
De film sluit meer af dan het opbouwt en vraag mij af of Johnson dezelfde keuzes gemaakt had als hij zelf deel 9 had moeten regisseren.
Gedurfd zijn is wat minder stoer als je daarna iemand anders met de puin achterlaat.
Ja die nieuwe kippen ofzo die als speelgoed voor kids dienen kan J.J. vast wat mee. Die voegden ook lekker veel toe.

Natuurlijk is het ook geen Ewoks-film ofzo en pure bagger. Het ziet er allemaal gelikt uit, Leia en Poe zijn wel in vorm en er zitten echt wel wat vermakelijke scenes in.
Ik zat bijv bij de scene tussen Rey, Luke en Snoke op het puntje van mijn stoel.

Een 5

Secret1994goesFilm

Avatar

Looper (2012)
Een tijdreis film waar Gorden Levitt wordt omgetoverd tot de 30jaar jongere versie van Bruce Willis.
Film begint goed met de uitleg van het Looper zijn,te toekomst en wat als je je niet aan de regels houdt.
Ik blijf het wel raar vinden dat de jongere Joe nooit naar de oudere wil luisteren en in z'n hoofd het idéé blijft van 'afmaken'.
Verder in het verhaal komt er wel eens een twistje en einde is natuurlijk...goed gevonden,maar ik wou het anders.
Ik vond het op zich spijtig dat ze de tijd konden veranderen. Snij de jongere versie-->oudere versie krijgt litteken; schiet jezelf dood en alles verdwijnt.
De cirkel op het einde snap ik misschien nog niet al te 100% maar daar ga ik wikipedia straks eens voor opzoeken...
Redelijk goed filmpje over tijdrijzen al vond ik dat het einde beter kon.
Als ook die kleine... laat hem met alles smijten! Maak hem gevaarlijker! Persoonlijk had ik die kleine afgeknald!Moest ik Bruce Willis zijn en alles mogen
7.7/10
Misschien dat ik na de wikipedia-versie meer onder de indruk ben
EDIT: wikipedia versie gelezen en einde was zoals ik dus dacht... vond het dus jah... het is nadenken... een manier vinden om niet een kind te doden, en dat is gelukt op deze manier. MAar vind het op zich spijtig dat ze de toekomst kunnen veranderen... Joe zal nooit met dat chineesje getrouwd zijn :(

Moviespecialist

Avatar

Je kan wel zeggen dat Looper de apartste film van 2012 is!
Er zijn tegenwoordig steeds minder aparte en bijzondere verhalen, maar Looper laat goed zien dat het nog steeds kan.
De film zit dus erg goed in elkaar en de special effects mogen er zeker ook zijn!
Ik zat er over na te denken om de film een 7.5 te geven, maar dat is gewoon te laag voor een film als Looper.

8.0/10

jaime91

Avatar

Als je de trailer van deze film bekijkt verwacht je waarschijnlijk een rechttoe rechtaan actie/tijdreisfilm. Maar dit is Looper absoluut niet. Deze film heeft me echt positief verrast. Het script is ten eerste zeer goed geschreven. Dit is geen domme actiefilm, deze film heeft een hart. De personages zijn interessant, de dialogen zijn interessant, de actiescenes zorgde ervoor dat ik me nooit verveelde en de acteerprestaties van de hele cast zijn geweldig!

JGL lijkt dankzij de geweldige make-up inderdaad op iemand die een jonge versie van Bruce Willis moet spelen. Ik moest daar in het begin wel een beetje aan wennen maar dat duurde niet heel lang omdat de film mij gewoon wist mee te nemen waardoor ik daar niet meer zo op letten. Het is ook verfrissend om Bruce Willis weer eens in zo'n goede film te zien na de matige films waarin hij de afgelopen jaren te zien was. Emily Blunt is ook geweldig als Sarah, maar er is 1 acteur die me echt heeft verbaast en dat is de jonge Pierce Cagnon (Cid) van nog maar 7 jaartjes oud. Ik zie maar zelden dat zo'n jonge acteurs zo'n prestatie kunnen neerzetten maar Cagnon heeft me echt verbaast. Hij gaat een mooie toekomst tegemoet, en ik denk echt dat hij een hele goede acteur zal gaan worden.

Er zijn ook wel wat minpunten al zijn de meeste minpunten vrij logisch in een tijdreisfilm als dit. Er zullen namelijk vast wel wat plotgaten inzitten hier en daar, maar als je een film over tijdreizen maakt is dat denk ik 9 van de 10 keer het geval omdat tijdreizen een ontzettend lastig concept is. De minpunten die ik heb zijn de matige CGI af en toe, en ik heb ook een probleem met het einde wat ik niet helemaal vind kloppen. Maar zoals Bruce Willis al zegt in deze film je moet er gewoon niet teveel over praten. Over het algemeen vallen de plotgaten wel mee en storen ze niet heel erg. Als je hem nog niet gezien hebt, ga dat zeker doen maar hou je aandacht erbij want anders raak je de draad kwijt. Kijk en geniet! :+

JamesBond

Avatar

Geweldige film!

Heb de film in het vliegtuig gekeken en heb me goed vermaakt! Het heeft een goed verhaal dat ook erg goed is uitgewerkt. Wat mij betreft zijn sommige gebeurtenissen in de film ook wel redelijk heftig.

Over de acteerprestaties niks te klagen. Bruce Willis en Joseph Gordon-Levitt vormen een goed koppel als oude en jonge Joe. De confrontatie op het einde van de film viel me een beetje tegen, het ging allemaal een beetje abrupt dus dat vind ik het ook het enige minpunt van de film.

'Looper' is een spannende en vooral intellectuele film over tijdreizen! Een absolute aanrader!

9/10

Banned

Avatar

Looper is een film met een slimmer script dan de trailer doet vermoeden. Zo zie je in de trailer nog maar voor de helft waarover het eigenlijke verhaal gaat en dat komt de film alleen maar ten goede. Het interessantste aan de film is uiteraard het hoofdpersonage. In geen tijden een film gezien die een innerlijk conflict zo goed op de kijker kon projecteren al komt dat nu wel omdat je dit innerlijk conflict zeer letterlijk kan nemen. Het is intrigerender dan het dan de plot zelf en Gorden-Levitt weet dit perfect over te brengen. Indrukwekkend om te zien is het feit dat Gorden-Levitt heel hard lijkt op Bruce Willes. Het lijkt haast een andere acteur waar je naar zit te kijken. Niet alleen fysieke kenmerken maar ook de manier waarop hij de mond van Willis probeert na te doen pakt goed uit!

Toch weet de film nooit een grote indruk na te laten zoals met Inception. Maar dat is ook de bedoeling niet van de regisseur. Nergens heb je het gevoel dat hij iets of iemand na aapt. Hij wil gewoon zijn futuristische visie vertellen. Toch, het verhaal is stukken ingewikkelder dan Inception. Als kijker moet je de hele film door goed volgen om alle gebeurtenissen aan elkaar te knopen. Er wordt degelijk vereist om eens goed na te denken. Wie meer bezig is met het zoeken naar de lekkerste popcorn in je XL popcorn doos zal voor geen meter kunnen volgen.

Een film die over tijdreizen gaat en speelt met toekomst en verleden krijgt vaak te kampen met een aantal paradoxen. Ook bij Looper liggen deze op de loer. Maar bijna over de hele lijn wordt het tijdreizen netjes uitgewerkt om alles te doen kloppen. Ook het perfecte einde weet die paradoxen weg te knallen.

Zijn er mindere dingen aan Looper ? Ja. Zo zijn de Visual Effects niet altijd overtuigend en zien er soms net iets te goedkoop uit. De film zelf wordt realistisch en geloofwaardig gebracht binnen de mate van het mogelijke. Zo is het aannemelijker dat tijdreizen ooit wel zal bestaan dan het feit dat er mensen zijn met telekinesie vaardigheden. Die vaardigheden hebben een groot aandeel in het verhaal maar juist dat aspect haalt het realiteitsgevoel wat onderuit... Die vaardigheid ligt nogal ver uiteen met het thema tijdreizen en vaak heb je het gevoel van hoe Rian Johnson ooit op die mix is gekomen. In het begin van de tweede helft lijkt de film bijna een beetje in te zakken. De actie blijft wat uit en je vraagt je af of de film nog wel iets interessants zal brengen. Maar dit wordt nog op tijd goed gemaakt. Een ander minpuntje is dan weer iets persoonlijks... Het camerawerk was goed maar volgens mij had de film er heel mooi uitgezien mocht ie digitaal zijn opgenomen.

Looper laat de hersenen weer knagen met interessante uitgangspunten in een spannende en weliswaar gestoorde mindfuck. Al wordt het nergens echt zo indrukwekkend als Inception was toen ie uitkwam. Maar in de eerste plaats in het de film niet te doen om andere films na te apen. En dan is al een prestatie op zich. Wie de stijl van Rian Johnson's "Brick" al kon smaken zal hier ook veel plezier aan beleven. 8/10

DashX

Avatar

Actiefilm met tijdreizen. Had best hoge verwachtingen na de trailer en de cast die erin speelde, helaas werd het niet helemaal waargemaakt. Plot begint interessant en ook de momenten wanneer de jonge "Joe" en oude "Joe" elkaar confronteren. Het einde zakte voor mij gewoon in dat je aan het eind toch met veel vragen over blijft. Toch een redelijke actiefilm. Gewoon niet zo veel hoge verwachtingen, dan is de film best te pruimen. :+