The Three Musketeers (2011)

Every legend has a new beginning.

Reviews (8)

johnwayne

Avatar

Er zijn maar dan genoeg goede verfilmingen van het boek van Alexandre Dumas (o.a.1948 met o.a Gene Kelly en Lana Turner, jaren '70 The 3 Musketeers en The 4 Musketeers: the Revenge of Milady). In alle andere films hoefde men geen belachelijke fantasy-elementen toe te voegen (een luchtgevecht in de 17e eeuw!). Maar deze versie van Paul 'shitpile' Anderson heeft dat schijnbaar wel nodig om er iets bezienswaardig van te maken. Helaas levert het alleen maar potsierlijke belachelijke CGI-troep op. Jammer dat Anderson geen vertrouwen heeft gehad in het oorspronkelijke sterke verhaal.

Glennekeeeee

Avatar

Ondertussen voor de 2e keer gezien en moet toch zeggen dat ik het echt een aangenaam filmpje vind. Het heeft een totaal andere sfeer dan de vorige musketeer-films maar vind deze net leuk omdat het er allemaal net dat tikkeltje over is, de kledij, de personages, de 'futuristische' elementen,... etc De actie is dik in orde, de humor is vaak goed geplaats, zoals gezegd de personages zijn soms over the top maar dat maakt het net leuk en de finale is dik in orde al vind ik de special effects soms net dat tikkeltje tekort, niet slecht maar het is zeker niet altijd de top.

7/10

Tarkus

Avatar

Prime familiefilm voor jong en oud, met een voortreffelijke cast, waarbij Milla Jovovich toch wel in het oog springt.
Uiteraard vertoont de film vele gelijkenissen met eerdere filmen die zijn gemaakt over de 3 musketiers.
Maar in deze film ziet het er allemaal wat mooier en vooral imposanter uit.
Kortom, minder humor in deze prent, maar het verhaal wordt beter gebracht.
En als men het einde bekijkt, zit er blijkbaar wel een vervolg aan te komen.

Volksplein

Avatar

Als je op zoek bent naar een actiefilm zonder enige diepgang of een geloofwaardig verhaal dan moet je zeker kijken. Anders kun je hem beter overslaan.Allemaal heel leuk, mooi en aardig in beeld gebracht dat gevecht met die luchtschepen, maar met de eerste keer dat ik ze zag heb ik alleen nog maar gedacht schiet die ballon aan flarden, dan is het meteen gebeurd. Dat dit niet gebeurde maakte voor mij de film te belachelijk voor woorden. Zeker als je dan de eindscène ziet waarin een hele vloot schepen aan komt varen waarvan de helft in de lucht vliegt. Als Frankrijk zijnde zou ik dat alleen maar fijn vinden want de helft van de vloot is zo uitgeschakeld.

IvarW

Avatar

Leuke film met een goed tempo. De decors en kostuums waren erg mooi T+) en de wat futuritsche (voor die tijd) luchtschepen echt gaaf. Toch vondt ik dat de film te weining van de Musketeers zelf liet zien en had Orlando Bloom maar een matige saaie rol. Toch is een actie met de luchtschepen en de vele zwaardgevechten het kijken waard en heeft de film toch nog best wel wat leuke grappen. En een open einde waarin het karakter van Bloom het karakter van Jovovich uit het water heeft gevist en met luchtschepen vloot onderweg naar Parijs is

6/10

jaime91

Avatar

Leuke film die het standaard Musketeers verhaal volgt maar toch ook wat kleine nieuwe dingen brengt het open einde,eindgevecht en luchtschepen. Ik ben in principe alleen bekend met The 3 Musketeers uit de jaren 90 en als ik zou moeten zeggen welke ik persoonlijk beter vind dan kies ik toch voor die uit de jaren 90. Vooral omdat die ook serieuzer van toon is dan deze versie,en de cast vind ik toch ook net iets beter dan de cast van deze film. Maaaar goed terug naar deze versie, de actie is strak,humor best grappig en de cast best aardig alleen Jovovich haar rol was imo te groot en wat ze met het personage d'Artagnan hebben gedaan bevalt mij ook niet echt.Hij is inderdaad veeeel te vol van zichzelf en ook dat mocht echt wel wat minder en stoorde mij best wel af en toe. Qua schermen vond ik Lerman wel top maar qua tekst had ook dat wel een beetje minder gemogen.

Kortom een standaard Anderson film met strakke actie,veel slomotion (wat mij vooral stoorde bij Jovovich want ik had iedere keer als ik haar zag vechten het idee naar Resident Evil te kijken maar dan in de 17de eeuw) en af en toe best leuke grappen. Leuk vermaak maar niet meer dan dat. Een 6.

Deze alinea bevat spoilers!!!!
Oja nog ff over dat einde:Ik snap alleen niet waarom ze ervoor gekozen hebben om deze film een open einde te geven, dan verwacht ik namelijk gewoon een deel 2 alleen is dat toch een soort van onmogenlijk omdat ze een 2de deel volledig uit de duim moeten zuigen, van het 3 Musketeers verhaal is namelijk naar mijn weten nooit een vervolg geschreven door Alexandre Dumas dus vanwaar die keuze?? Had de film gewoon een gesloten einde gegeven want zelf een deel 2 verzinnen zie ik niet echt zitten.

Secret1994goesFilm

Avatar

Zalige film (:
in het beginstuk had ik wel even van ... gaat dit zo heel de tijd zijn? De ontploffing was gewoon om te lachen in de schatkamer
Maar ik vond de film toch tofjes. Hoe de jongen de 3musketiers ontmoete.
En de meisjes... wow,die waren echt wel mooooi!
De actie was goed,niet zeer goed,maar ook niet redelijk.
wel een zwakke slechterikkenplan dat er een oorlog zou komen voor een diefstal
voor mij toch een 7,5/10--> 8/10

Toky

Avatar

Het begin van de film laat ons weten dat je geen historisch correct verhaal voor je kiezen gaat krijgen. Dik aangezette effects, pompeuze decors en kostuums en moderne actie geven je als kijker een verzadigd gevoel.

Helaas na deze frisse introductie, zakt het niveau van de film snel naar beneden. De jonge Lerman wordt geïntroduceerd als D'artagnan. Hoe dit personage tot de andere musketiers komt is een gemakzuchtige kronkel in het script, waar niet veel aandacht aan wordt besteed. Het lijken allemaal aanzetten naar actie-scenes die speciaal gefilmd lijken om in 3D tot zijn recht te komen, maar in 2D helaas niet speciaal zijn. Personages blijven blank en een echte goede introductie van de personages krijgen we niet echt (hierdoor doet de film vaak aan als een tweede deel uit een reeks).

Lerman speelt een 'kind' dat vrij vol van zichzelf is en op geen enkel moment van de film is er echt sympathie te voelen voor dit personage, zelfs niet als je op het eind moet concluderen dat hij waarschijnlijker nog voller van zichzelf is geworden. De overige drie musketiers blijven akelig stil op de achtergrond van het personage D'Artagnan en van echt karakterontwikkeling is dus geen sprake. Opvallend is dat ook de koning en koningin van Frankrijk gecast zijn als jeugdigen en het dus lijkt of de film gericht is op 15 jarigen. Die koning van Frankrijk is overigens een zeer not-likable karakter, dat je het liefst verwenst en het is dan ook zonde dat dit personage zoveel tijd eist van de daadwerkelijke volwassen musketiers. Dat de rode draad van de hele film zich dan ook nog afspeelt rond de liefdesperikelen van de koning en koningin breekt de hele geloofwaardigheid af.

Een ander karakter dat opvallend (of niet) veel tijd krijgt is Milady, gespeeld door Milla Jovovich! Haar scènes lijken regelrecht uit Resident Evil te komen, maar dan geplaatst in vroegere tijden. Haar spel is goed, haar tijd te veel.

Zonder veel verhaal breekt de film dan uiteindelijk uit in een gevecht in de lucht en hoewel dit historisch niet klopt, is het een van de grote verassingen van de film. Het is een beetje die pit uit de begin-scene, die in de rest van de film wegviel en hier weer doorschemert.

Uiteindelijk is de film dus meer uitgepakt in een mix van Pirates of the carribean en Sherlock Holmes. Met veel irritante mannelijke bijpersonages, die ook allemaal vrij vrouwelijk aandoen (Na een verwijfd aandoend personage ken je de grap wel, maar om tal van personages van deze trekjes te geven is gewoonweg teveel van het goede) en jammerlijk weinig tijd voor de daadwerkelijke drie musketiers. Aangezien er plan is om hier een serie films uit voort te laten komen, hoop ik op een wat solidere, minder op effects steunende film, met meer achtergrondverhaal en tijd voor de musketiers.

al met al een 6-6,5 voor deze film