Taken 2 (2012)

They want revenge, They chose the wrong guy.

Reviews (7)

jaime91

Avatar

Van deel 1 was ik ontzettend onder de indruk. Het was één grote spannende achtbaan rit met een fantastische badass Liam Neeson. Deel 2 kreeg nogal veel kritiek, en ik had daar vooraf dubbele gevoelens bij. Van de ene kant kon ik me de kritiek goed voorstellen vanwege de matige regisseur Olivier Megaton maar toch had ik stiekem nog de hoop dat het wel mee zou vallen. En helaas bleken de kritieken volkomen terecht. Want Taken 2 is één grote blamage. Dit is letterlijk een domme actiefilm. Die achtbaanrit die de eerste was is nu volkomen verdwenen. Nergens zat ik op het puntje van mijn stoel, nergens vroeg ik me af of het wel goed zo komen met Bryan,Kim en Lenore en ook de badguys maakte geen enkele indruk. De actiescenes zijn net als bij Colombiana zeer knullig en rommelig in beeld gebracht. En Bryan laat zijn dochter dingen doen, dat de Bryan uit het eerste deel nooit gedaan zou hebben. En daar is dat gedoe met die granaten een voorbeeld van. Helaas zitten er nog wel meer domme dingen in deze film. Dramatisch slecht heb er geen andere woorden voor. Toch heeft de film ook wat kleine pluspuntjes. Liam, Famke en Maggie doen het allen prima. Al is Maggie echt zichtbaar te oud om een pubermeisje te spelen. Liam is nog steeds wel overtuigend en badass alleen is het materiaal wat hij krijgt vreselijk. En dat de maffia en een aantal familieleden van de badguys uit het eerste deel achter Bryan en zijn gezin aankomt heeft ook nog wel potentie om iets leuks te worden. Helaas wordt het dan niet. Ik vind dat deze troep de naam Taken ook niet mag dragen. Wat mij betreft is er vooralsnog geen sequel op Taken uitkomen. Dit moet ik maar weer gauw gaan vergeten.

Tarkus

Avatar

Letterlijk het vervolg op de eerste film, dus als je deze wil bekijken is het toch wel goed dat je ook de eerste ziet of hebt gezien.
En ik vind ook deze tweede prent steengoed, boordevol actie en suspense.
Liam Neeson in topvorm zou je kunnen zeggen.
Ook het aandeel van Famke Janssen is in deze film iets groter, maar het is vooral Maggie Grace die hier de show steelt.
Ik heb me ook met deze prent geamuseerd, en kan hem warm aanbevelen.

Glennekeeeee

Avatar

Taken was in 2008? een verrassende actiefilm die ook financieel een succes werd. Het was een film die je meerdere malen kon bekijken en steeds kon je hem geboeid blijven kijken.

Taken 2 borduurt verder op deel 1 en ik had ook eigenlijk meer hetzelfde verwacht. Spijtig genoeg is dit misschien niet zo.

Het verhaal wordt wel opgebouwd. Eigenlijk krijg je terug met nieuwe personages te maken want hun leven is totaal anders na deel 1 en we zitten in een andere fase van hun leven waardoor je een grondige, soms te melige, maar toch aangename opbouw krijgt. Daarna gaat het fout met de film. Waar je denkt: door die trage opbouw gaat in het 2e deel een explosie van actie komen... dan ben je mis. De actie is teruggedrongen tot het achterplan en komt nog amper voor. Op een straatrace na en enkele 5 secondengevechtjes is het maar zoeken naar iets wat op actie lijkt. De actie is ook niet subliem in beeld gebracht waardoor er veel waarde verloren gaat in die stukken. Het scenario heeft zijn plotgaten maar ze hebben toch geprobeerd het iets vinniger te maken met iets meer twists als deel 1.
En dan het einde: tja... ik keek naar de klok en ik dacht: ooow, zijn we nu al aan de finale... waarmee ik dus te weinig had gezien.

Al bij al is het een matige opvolger van deel 1 maar wel een film die je zonder problemen kan uitkijken. Laat in deel 3, door al het geld dat ze nu hebben binnengekregen gewoon weer harde pure goed in beeld gebrachte actie zien en een even sterke locatie als Istanbul en dan is de trilogie rond.

6/10

JamesBond

Avatar

Goede film!

In 2008 was 'Taken' een groot succes, met milde kritieken van de recensenten werd hij toch goed ontvangen door het publiek. Een vervolg was daarom onvermijdelijk, en nu inmiddels 4 jaar later draait 'Taken 2' in de bioscoop.

De film begint bij de begrafenis van al de Albanese terroristen die in deel één werden afgeslacht. De film springt dan gauw over naar Bryan Mills die op zijn dochter zit te wachten voor haar rijles. Zijn dochter blijkt bij haar vriendje te zijn die (niet geheel verrassend) makkelijk wordt opgespoord.

De film heeft eigenlijk twee verhaallijnen die door elkaar heen lopen. Mills en zijn gezin en de overgebleven Albanese terroristen. Deels is dit storend maar op deze manier wordt wel duidelijk hoe ze elkaar uiteindelijk vinden. Deel twee is wat grover dan deel één wat mij betreft. Er zit meer brute actie in, en de dreigementen zijn wat dreigender.

Wanneer Mills en zijn ex-vrouw worden ontvoerd weet Mills zijn dochter via de telefoon heel simpel uit te leggen wat zijn locatie is. Met een kaart, een pen en een schoenveter lukt het haar om te bepalen waar ze zitten en het lijkt alsof ze hier ervaring mee heeft. Wanneer ze uiteindelijk begint met het zoeken van haar vader wordt het wat mij betreft wel spannend. De achtervolging-scène op de daken van Istanboel ziet er erg gaaf en mooi uit.

Liam Neeson hetpakt zijn rol als Bryan Mills in de film. Hij heeft altijd iets koels over zich heen hangen en als je zijn dochter ontvoerd, weet je dat je in de problemen zit! Ik vind zijn personage weer erg goed in de film en hij speelt zijn rol overtuigend.

Famke Janssen heeft in dit vervolg duidelijk een grotere rol. Vanaf het begin is ze al erg belangrijk en haar rol wordt naarmate de film vordert groter. Aangezien ze in deze film ontvoerd wordt, moet ze ook gered worden. En dit blijkt moeilijker dan verwacht. Ik vind dat Famke Janssen redelijk goed acteert, en ze zet haar rol goed neer.

Maggie Grace vindt ik gewoon goed acteren. Het is in deze film aan haar om haar vader te redden, en dat lukt haar goed. Met de manier waarop lijkt ze ervaring te hebben en dat vindt ik ook grappig om te zien.

De overige Albanezen zijn geen hele diepgaande personages. De namen zijn me allemaal ontschoten en ze zijn me ook niet bijgebleven. De schurken hadden wat beter uitgewerkt kunnen worden, maar ik vond ze wel dreigend.

Over het algemeen vond ik de eerste helft van 'Taken 2' beter dan de tweede helft. Waar je in deel één nog zat met een gevoel van "gaat dit wel goed" wist je dat het in dit deel wel goed kwam.

'Taken 2' is meer van hetzelfde, maar toch een geslaagde film! Ik had er zelf misschien iets meer van had verwacht, de climax was niet erg spannend dus dat had wat beter uitgewerkt kunnen worden.

Ik hoop nooit problemen met het bepalen van een cijfer, maar bij deze film vind ik het moeilijk.

7/10 of 7,5/10

Acer

Avatar

Je moet ze maar een beetje kennen de familie Mills, Bryan (Liam Neeson) een gepensioneerde cia agent en Lenore (Famke Janssen) en hun lieftallige dochter Kim (Maggie Grace). Kim heeft het maar moeilijk, ze heeft een nieuw vriendje en wilt dat het liefst verzwijgen voor papslief. Bryan wilt z'n dochter leren auto rijden en dat lukt aardig, soms leer je het beste tijdens kritische momenten. Verder lijkt het een soort van video game, wanneer je alle levels gehaald hebt kom je een eindbaas tegen om te verslaan. Omdat "Taken" bijzonder goed is, verwacht je natuurlijk vrij veel van "Taken 2". Kijken zonder verwachtingen is het beste en blij zijn met wat je ontvangen mag. Krijgt verder een 6/10.

Banned

Avatar

Goed dat iemand mij getrakteerd heeft om deze film, waar ik zeer kort over kan zijn, te gaan bekijken.
Ben dan wel mijn tijd kwijt, m'n kostbare centen heb ik nog. Dat ze voor dit soort hyperactieve, compleet bij de haren gesleurde, onnozele, xenofobe (blijkbaar zijn alle Turken slecht), krampachtig in beeld gezette, saaie, belachelijke en dwaze films geld durven vragen! ... Oh ja, had ik al gezegd dat de script schrijvers met dit scenario incompetent overkomen?

Secret1994goesFilm

Avatar

Damn... het eerste wat ik van Taken 2 hoorde was dat dit keer z'n dochtertje hem moest komen redden,waardoor ik dacht dat Taken 2 een blunder ging worden. Na het nieuws dat dit fout was en dat Liam er weer op los kon moorden had ik wel weer hoop...

Maar uiteindelijk ben ik op het einde toch teleurgesteld in deel 2.
'Taken' was echt een meesterfilm voor mij. Maar deel 2... Je kant het ook eventueel een kleine episode noemen met de naam 'wat achter Taken?'

Ik verklaar me nader:
In deze film zit veel minder actie dan in deel 1. Ze richten zich het meeste op gewone gebeurtenissen die achter deel 1 gebeuren.
-rijbewijs van dochtertje
-nog steeds doodongeruste vader die z'n dochtertje overal volgt
-en Lennie die problemen heeft met haar scheidingen en langzaam terug naar Bryan groeit
-voorbereiding op de moord op Bryan door de nabestaanden van diens slachtoffers
Het eerste halfuur ofzo wordt hieraan toch verspilt.
Daarna is het 'soort' spannende stuk. De gijzeling,ontsnapping,redding.
Wat in Taken een hele film duurde en daarom zo goed was,was in dit deel niet...
-De gijzeling van Lennie duurde gewoon Te KORT!!!
Dit over het verhaal.

In dit deel is het camerawerk zeer irritant bij vechtscenes. Wat heen en weer zwaaien met camera en toch nog Neesons moves proberen volgen hoe hij z'n vijanden met gemak neerlegt.


Ook hebben ze toch een belangrijk stuk weggelaten in de film... waarom hebben ze dit er niet ingevoegd? de film duurt toch maar één uur 29minuten ofzo.
-I will Finish this! You just have to die!

1 positief ding vond ik wel het eindgevecht met de voorlaatste op het rond platform. Het allerlaatste stuk was dan weer wat minder goed opgelost met de oude man

Taken 1 was dus uitstekend goed en Taken 2 haalt zowat de helft. Zoals ik al zei: veel te kort het kon evengoed gewoon een kleine vervolgaflevering zijn. DUS DAT ZE HET MAAR UIT HUN HOOFD HALEN EEN DERDE DEEL TE MAKEN Smiley face ik had meer verwacht.

Acteren 2
Verhaal 0,5
Actie 1,5
Spanning 1,5
Einde 1
Totaal: 6,5 /10 --> maar ik rond af naar 6 omdat hij zo teleurstellend was ;(