The Woman in Black

The Woman in Black (2012)

What did they see?

Reviews (7)

Tarkus

Avatar

Hoewel deze film de tweede maal wel vlotter weg keek ben ik toch niet van mening veranderd.
Hij blijft me te duister en Radcliffe is ook niet dé acteur die je zou verwachten.

Commentaar 2012:
Niet echt een goede film dit, een verwarrend verhaal en een zeer duister opgenomen film, 90 % speelt zich af in een duisternis zodanig dat je amper nog wat van de actie, als die er al is, kan zien.
Ik ga niet zeggen dat de vertolkingen slecht waren, maar Daniel Radcliffe (Harry Potter) zal toch betere producties moeten gaan zoeken of hij zou wel eens snel vergeten kunnen worden.

Secret1994goesFilm

Avatar

Ben niet zo'n fan van horror films... maar moest zien of Radcliffe van z'n imago als Harry POtter kon afgeraken...

En hij deed het goed! Alle scenes draaien bijna altijd rond hem en hij doet het goed als de jurist die het huis verkocht moet krijgen en daar kost wat kost alles gaat bekijken.
Moest ik zo'n freaky dingen zien... ik zou nooit meer terug komen... nooit meer slapen... :P

Maar was een goed filmpje,maar zal hem niet snel terug kijken. Bij elk schrikmoment zat ik het Zwart mens de huid vol te schelden. EN bij het moment
Bij het stuk dat ze liet zien hoe ze werd opgehangen,een meter voor Radcliffes neus... kreeg ik even een hartaanval in zijn plaats Man, die hoofdpersonages zijn toch altijd zo ruig en niet bang voor geluiden die ze boven zich horen of vrouwtjes die in het huis verschijnen en verdwijnen.

Met het einde valt te leven... Al blijft The Woman in Black een kreng

jaime91

Avatar

The Woman In Black is eigenlijk best goed met Insidious te vergelijken. Het zijn beide horrorfilms die het van het paranormale moeten hebben en het zijn beide films die het niet van de blood en gore moeten hebben maar van de goedgeplaatste schrikmomenten met ondersteunende muziek. De horror zit hem hier ook vooral in klassieke dingen als geestverschijningen die vanuit het niets verschijnen, dingen die vanuit het niets beginnen te bewegen dat soort zaken, en ook in The Woman In Black werkte dat heel goed.

Daniel Radcliffe speelt hierin zijn eerste grote hoofdrol na die populaire Potterfilms waar ik ook ontzettend van genoten heb. Dit keer krijgt hij echter geen hulp van andere grote acteurs maar komt het voornamelijk op hem aan. Ja Ciaran Hinds speelt een andere grote rol naast Daniel wat ik ook een prima acteur vind die het hier ook prima doet, maar Daniel zit vrijwel in iedere scene dus het komt vooral op hem neer en laat ik dit zeggen ik heb geen enkel moment aan Harry Potter gedacht. Daniel laat hier maar weer in zien dat hij naast Potter spelen nog veel meer kan, en door alleen al ja te zeggen tegen dit project na zo'n populaire reeks verdient mijn respect. Als hij het niet goed had gedaan, dan was de hele film kansloos geweest.

Qua verhaal is het eigenlijk niets nieuws, je zal het vast wel eens eerder gezien hebben maar daar wil ik niet mee zeggen dat het slecht is, het is prima maar niet heel verrassend ofzo. Hetzelfde geld voor de muziek, die hier ook prima is maar er niet voor zorgde dat ik kippenvel kreeg zoals bij Insidious. Ook moet ik toegeven dat ik van James Watkins andere film Eden Lake nog meer onder de indruk was. Die film bleef me echt een aantal dagen bij, en zorgde voor een hele nare nasmaak in de positieve zin. The Woman in black is ook zeker een prima creepy horrorfilm die ook indrukwekkend is aangekleed,de kostuums en make-up zien er prachtig uit en hij is ook vrij duister en grauw. Ook zeker een aanrader voor een avondje lekker griezelen.

kevindemen

Avatar

Na het bekijken van deze film ga ik nog harder twijfel over Radcliffs acteerpreformance. Hij is niet overtuigend genoeg om de film te dragen als hoofdrol, naar mijn mening. In een film als Harry Potter kon ik daar nog wel doorheen kijken, maar bij een film als deze wordt dat toch wat moeilijker. Om even een indicatie te geven van zijn performance, vergelijk hem met Kirsten Steward's emotieuitdrukkingen, en je weet hoever we zijn. Verder is het een mooie film. Alle karakters zijn sterkt uitgewerkt, en ondanks het lage budget was alles, behalve Radcliff's acteerpreformance vermakend. Het heeft een goed uitgewerkt verhaal en het is allemaal mooi in beeld gebracht. Toch mist hij in mijn ogen op sommige momenten wat spanning. We zien soms beelden teveel uit verschillende hoeken, waardoor je in enkele gevallen een beetje te lang op één locatie blijft hangen. De gangen zijn hier een goed voorbeeld van. Verder was er naar mijn mening geen enkel moment dat even eng werd. Misschien ligt dit echter ook gewoon aan mij, aangezien ik het talent heb bij elke film in slaap te kunnen vallen, als ik maar even met mijn ogen knipper en onder een deken op bed lig te kijken. Ook bij films in dit genre. Verder is het een goede film, die tot aan het einde wel vermaakt. Ik heb genoten van het einde. Iedereen kan hiervan zelf beslissen of het tot de happy of unhappy end valt. Hij sterft, maar word ook herenigt met zijn vrouw. Unhappy aan de ene kant, happy aan de andere kant.

Frietgezicht

Avatar

Ik hou altijd wel van dit soort films(dus zonder bloedvergieten enz maar gewoon een film die draait om enge geluiden,verschijningen enz) zolang het goed in elkaar zit.
Een film die je s'nachts moet kijken(wat ik gedaan heb)en gewoon een leuke kijkervaring was.
De sfeer is goed,er zitten goede schrikmomenten in en het mysterie die in het dorp hangt maakt lekker nieuwsgierig.
Helaas verwacht ik door de mysterie en het rare gedrag van het volk op het einde nog een twist of een soort antwoord waaruit blijkt dat de inwoners ergens wat mee te maken hadden maar helaas blijft dat uit waardoor het verhaaltje uiteindelijk wel erg simpel is.

De keuze van Radcliff vind ik ook niet erg goed.Hoewel die het best redelijk doet moest ik toch beetje denken aan Harry aan het begin en is die wel jong voor zijn karakter.
Wat ook niet erg hielp in de film was dat zijn karakter soms amper bang leek.Ik weet van mezelf dat ik geen mietje ben maar als ik in zo'n verlaten huis ben zou ik echt niet elke geluid wat ik hoor uitchecken en continu de kamer ingaan waar het vandaan komt om daarna zelfs nog 2x terug te gaan naar het huis,ik zou wel gek zijn en vond dat af en toe de spanning verminderen.
Ook de laatste scene was beetje een anti-climax.

Zeker een vermakelijke film met spanning,sfeer en aardige acteer-prestaties maar zeker geen topper omdat het uiteindelijk omdat wat simpel in elkaar zit.

Acer

Avatar

Eigenlijk geen zin om deze film te gaan kijken, maar gewoon puur uit verveling toch gedaan. Zat vanaf het begin al te denken: Een nieuwe Harry Potter ? Maar zoals "Banned" al aangaf, hiervan is niks te merken. De film kijkt prettig weg en neemt je mee naar een spannend geheel, net wanneer je denkt..te weten hoe deze afloopt. Krijgt het alsnog een soort van andere wending. Helemaal goed deze film en een aanrader, kreeg zelf een aantal keer rillingen over me rug.

Banned

Avatar

James Watkins overtuigde me al met zijn sterke Eden Lake. Een low-budjet horro film. Die op alle vlakken spannend, beklijvend en goed geacteerd was. Met zijn nieuwste film waren de verwachtingen hoog maar niet alleen hij kon falen maar Radcliff die maar een klein overstapje maakt van Harry Potter naar een al even donkere setting.

Wie van Harry Potter moet eventje aan het begin denken dat je de nieuwe potter in de bioscoop gaat bekijken en je krijgt een goed gevoel. Maar goed al snel komt in de sfeer van de film. Het verhaal is mysterieus en netjes gebracht. Watkins bouwt zijn film netjes op en dat hij montage, beeld en geluid als een pro de baas kan is ook hier weer duidelijk. De schrik momenten zijn goed gekozen en weet soms echt eventjes eng te zijn. Knap was de scène met de schommelstoel waarbij het geluid van de stoel als maar sneller klinkt om de scène spannender te maken.

Radcliff overtuigt maar toch niet helemaal. Een mega goeie actie is hij niet maar hij is overtuigend. Goed is wel dat ik geen minuut aan Potter moest denken. Hij past als geen ander in dit genre en in de sfeer van de film.
Zijn er kritiek punten? Misschien wel kleinigheden. Zo is Radcliff misschien iets te jong voor de zoon die hij heeft in de film. Ook vallen sommige scène wat in herhaling. Zo zien we Arthur Kipps meer dan 2 keer in dezelfde gang lopen met een kaars en staart hij iets aan. Je krijgt een gevoel van ja hehe hier zijn we al geweest. Ook jammer dat deze productie niet wat meer budjet had om het Londen van 1890 overtuigende te brengen ivp van de achtergrond te doen verdwijnen in...? Stoom/Rook ?
Maar verder is deze film netjes opgebouwd en zitten er geen losse eindjes in. Elke daad van de personages is duidelijk en doorgrond. Ook het einde is typisch iets voor Watkins al hangt er toch nog op de valreemp een soort "happy" voor de End. Op naar de derde meevaller van James Watkins.