The Lone Ranger

The Lone Ranger (2013)

Never Take Off the Mask

Reviews (8)

Olrik

Avatar

Al voordat The Lone Ranger uitkwam gingen de geruchten er al om dat het geen groot succes zou worden en dat het uitbrengen van de film een groot geld verlies zou worden, wat voor grote delen ook waarheid is geworden.
The Lone Ranger oogt erg mooi en er zitten een aantal prachtige special effects in, maar om de film als een echte western af te schrijven lijkt me niet echt respectabel.
Het verhaal zit op zich wel goed in elkaar, maar waar ik me het meest aan ergerde was het feit dat de makers niet leken te weten met welk genre ze zich zouden laten inspireren, want op het ene moment zit de film vol met de meest absurde grappen, het andere moment was de film erg duister en bloederig en het andere moment leek het wel of de makers er zoveel als mogelijk western clichés in wouden proppen als mogelijk was.
De films duurt zowat 150 minuten en daar had makelijk een half uur van kunnen worden afgenomen, want elk moment dat je juist denk dat het einde eindelijk in zich lijkt te komen kwam er weer een langdradige scène die geen enkel nut leek te hebben.
Armie Hammer was wel aardig als onze gemaskerde held, maar Johnny Depp viel naar mijn mening met deze rol weer erg in de herhaling met zijn zoveelste onozzele typetje.
The Lone Ranger heeft zijn goede momenten en is redelijk vermakelijk, maar had veel beter gekund en bovendien veel korter.

6.0 / 10

Tarkus

Avatar

Redelijk goede film toch, althans beter dan sommige kritieken laten vermoeden.
Ik ga akkoord dat Johnny Depp weer in herhaling valt met zijn typetje, maar om daarvoor de ganse film de dieperik in te schrijven, dat gaat me te ver.
Het is een leuke film, en ook een leuk verhaal, een prent voor het ganse gezin.
Veel actie en humor, zoals we dat van Depp gewend zijn, goede special effects ook.
Ik vond ook de bijrollen vooral goed ingevuld, o.a. door Tom Wilkinson, William Fichtner (bijna onherkenbaar) en Barry Pepper.
Het is geen topfilm van Johny Depp, maar ik heb me deze 2,5 uur dat de film duurt zeker niet verveelt !!

benjamin

Avatar

Als de hoofdrolspeler, schrijvers en regisseur van Pirates zich zetten achter een nieuwe grote blockbuster met opnieuw een rol van Depp die op z'n zachtst gezegd aan Jack Sparrow kan doen denken bij momenten, kon het toch haast niet foutlopen volgens Disney. Jammer genoeg weten we ondertussen dat het juist gigantisch foutliep: de kritieken waren niet direct enthousiast te noemen en het volk bleef thuis. En nog erger, zo onterecht is dat allemaal niet.

Toegegeven: dé flop van het jaar is een heel zware titel, zeker omdat er echt wel mensen met talent aan meewerken. En ook omdat de film echt wel z'n momenten heeft: de finale is zo'n moment - overdreven, maar leuk. Het staat vast dat schrijvers Elliott en Rossio goede ideeën hebben, alleen geven ze weer de indruk niet te kunnen schrappen of selecteren.

Het resultaat daarvan is dat deze film maar liefst twee en een half uur duurt, wat wel zeer lang is voor een verder vrij voorspelbaar originsverhaaltje. Had deze film een dik half uur korter geweest, het was gewoon bijzonder vermakelijk zomerentertainment geweest, maar nu loopt het tempo niet lekker. Het is nochtans niet moeilijk te zien waar geschrapt had kunnen worden: de oude Tonto die een jong wijsneusje z'n verhaal vertelt, het personage van Helena Bonham Carter of het begin dat wel heel lang z'n tijd neemt om Tonto en John Reid samen te brengen.

En als we dan toch bezig zijn, misschien had men bepaalde zaken juist beter kunnen uitwerken - ik denk maar aan bepaalde personages. Op het moment dat we iets meer leren over Tonto, is dat interessant, maar het blijkt niet meer te zijn dan wat informatie over de plot en een manier om het verhaal nog wat te rekken door nog een ruzie tussen Reid en Tonto. Uiteindelijk blijft Tonto de plaatselijke Jack Sparrow: dat is geen drama aangezien Depp daar wel raad mee weet, maar helaas maakt dat het contrast met de wat saaie titelheld te groot. Ook jammer dat de andere personages niet verder te lijken komen dan clichés, zeker Butch is zelfs voor dit verhaal te overdreven. Aangezien Tonto loog over de geesten, moeten we dus aannemen dat hij echt gewoon dat hart at, omdat hij daar zin in heeft dus. Beetje overdreven en btw, die scène werkt gewoon niet omdat je zo weinig ziet dat je echt moet raden wat er gebeurt.

Uiteindelijk valt deze te lange film dus vooral tegen.

KarinF

Avatar

Zo, het kost even tijd om hier een bericht te mogen schrijven. Immers het regelen van een avatar kan wat lastig zijn....

Goed, natuurlijk was ook ik een tikje bang dat Depp in het Sparrow karakter zou verzanden. Natuurlijk heb ook ik alle negatieve berichten meegekregen. Maar.... ik ben 48 en dus opgegroeid met de strips van deze 'held'. Eerdere films (zwart/wit misschien?) met 'held' heb ik ook gezien en dus het bloed kruipt waar het niet gaan kan en ik ben naar deze film gegaan.

HEERLIJK! Een echte ouderwetse Western! Met de juiste sfeer, de juiste karakters. Een mooie ietwat naïeve Lone Ranger en een (eigen) wijze Tonto. Prachtig hoe Silver geïntroduceerd wordt en.... ook het paard van Tonto is precies het juiste paard. Over de top? Jazeker, gelukkig wel. Ik heb hiervan genoten. Ook mijn man heeft met veel genoegen naar deze film gekeken. Wij hopen dat de filmmakers vooral ook naar de wereldwijde 'kritiek' zullen kijken en misschien mogen we ons dan verheugen op een vervolg. Want ja hoor, daar hebben wij in ieder geval wel zin in!

Glennekeeeee

Avatar

Heerlijke blockbuster die spijtig genoeg als een van de grootste financiële flops zal onthouden worden maar creatief gezien zeker niet. Het is een heerlijke film waarbij meer wordt geprobeerd dan enkel bombastische actie. Voor sommigen zal de film misschien wat traag zijn maar ik vond het zeker niet. Er zit een goede mix in tussen actiescènes, stille momenten, heerlijke dialogen en tussenstukken waarbij ik me nooit verveeld heb. Hammer doet het niet slecht als Lone Ranger maar wie echt de show steelt is Depp! Het is lang geleden dat ik hem buiten Jack Sparrow nog zo zalig heb gevonden. Verwacht hier zeker geen kopie van Sparrow, integendeel. Ok, hij speelt een personage met een hoek af maar hier zit veel meer verdriet, woede, wraak in zijn personage dat hem zo veel meer leven geeft, het is echt een sterke rol van hem. Actie is misschien iets minder aanwezig als in een Avengers, Fast and Furious,... maar de actie die er is, is echt wel top! De finale is grandioos en ook al duurt ze even, voor mij was ze nog te snel gedaan plak daarbij nog de heerlijke muziek van Hans Zimmer op die zowel schitterende nieuwe composities maakte als hedendaagse versies van westernklassiekers en de film was voor mij meer dan geslaagd!

Een leuke, atypische blockbuster met een heerlijke depp, een voor mij goed geschreven verhaal met toffe oneliners maar ook mooie dialogen en een finale om van te smullen!

8/10

Bilbo

Avatar

Nu ik de film zelf gezien heb kan ik eerlijk zeggen dat ik geen idee heb waarom deze film door critici zo slecht ontvangen is. Het eerste wat je opmerkt aan de film is dat ie prachtig gefilmd is op mooie locaties en een heerlijke westernsfeer geeft. Het acteerwerk is top. Johnny Depp speelt een keertje geen kopie van Jack Sparrow en waar Sparrow een typetje was, is Tonto een personage met een achtergrond. Armie Hammer is fantastisch als The Lone Ranger en William Fichtner als de brute Butch Cavendish is ook een geweldige toevoeging. Ook het verhaal is goed, hoewel er hier en daar wat kleine gaatjes zaten. Deze ben je als kijker echter snel vergeten omdat de film zo vreselijk vermakelijk is. Ook de muziek van Hans Zimmer is geweldig. Ach, C'era una Volta il West kreeg ook pas jaren later de erkenning die de film verdiende, misschien is dat bij deze ook nog wel het geval. En de referenties naar o.a. Il buono, il brutto, il cattivo (1966) en C'era una Volta il West (1968) zijn fantastisch!

8,0/10

johnwayne

Avatar

Als kind had ik een pesthekel aan 'The Lone Ranger'. Ik vond hem geen echte westernheld. In z'n lichtblauwe pakje en met zijn manier van doen (hij schoot schurken alleen maar de pistolen uit de hand en verwonde nooit iemand) was hij de hoofdrolspeler in de enige westernserie die bij mij irritatie opriep. Ik had dan ook geen hoge verwachtingen van deze nieuwe film. Ik ben echter een liefhebber van westerns en vond dat ik ondanks alle slechte kritieken en mijn eigen vooroordelen de film moest zien om op basis van feiten een oordeel te vormen.

Ik moet bekennen, ik was zeer aangenaam verrast. De film is een geslaagde mix van western, komedie en spektakel. Johnny Depp weet Tonto niet als typetje neer te zetten, maar slaagt erin om er een karakter van te maken met een tragische achtergrond. Dat sommige mensen zich ergeren aan het feit dat Depp geen echte indiaan is dan ook belachelijk. De rol van 'Tonto' in deze film vraagt om een acteur die weet hoe hij een juiste gelaagdheid hij aan z'n rol kan geven. Overigens was het in het verleden niet ongebruikelijk dat blanke acteurs indianen speelden; Paul Newman, Rock Hudson, Burt Lancaster zijn hier voorbeelden van.
In 'The Lone Ranger' komen overigens voldoende echte indianen in beeld.

Ook de rol van de titelheld is goed ingevuld met Armie Hammer. Alleen het rolletje van Helena Bonham Carter is meer een cameo.
De muziek van Hans Zimmer is uitstekend met hier en daar een knikje naar Ennio Morricone. Hij weet ook het "Wilhelm Tell-thema' waarvan de t.v.-serie zich bediende prima te gebruiken.

De film is niet perfect, soms een beetje onevenwichtig, maar dient zonder meer op het grote scherm gezien te worden. De shitstorm die deze film van de critici heeft gekregen is zeer onterecht. 'The Lone Ranger' verdient een groot publiek.

Banned

Avatar

Met lage scores op RT en mensen die niet bepaald stonden te springen om Pirates of the Caribbean 2.0 te gaan kijken + concurrentie van vele andere big budjet films ging het in Amerika niet bepaald goed voor deze dure Disney productie. Ook kwam er van de fans kritiek over het feit hoe ze de amerikaanse held "The Lone Ranger" hebben benaderd. Heeft The Lone Ranger dit lot verdiend ? Helemaal niet want The Lone Ranger blijkt helemaal geen slechte film te zijn maar een blockbuster zoals je die van de makers van Pirates of the Caribbean mag verwachten. Een grootse, goed uitgewerkte blockbuster zoals ik hem al een tijdje niet meer gezien had.

Uiteraard moeten we toegeven dat Disney met deze dure productie op veilig heeft gespeeld. Met het oog op hopelijk een bioscoopsucces toverde men weer hun welbekende gouden konijnen uit diens hoed. Konijn nummer 1, Johnny Depp mag weer de weirdo uithangen en opnieuw gaat het hem er weer goed vanaf. Het is onvermijdelijk om aan Jack Sparrow te denken, maar het personange Tonto staat meer dan genoeg op zichzelf en mede door de niet overdreven acteerprestatie van Johnny Depp gaat Jack Sparrow stilletjes over in een geweldige en mysterieuze indiaan. Laat mij trouwens toevoegen dat Tonto meer backstory heeft meegekregen (overigens mooi verhaal) dan Jack Sparrow in de 4 Pirates films samen.

Konijn nummer 2 is Gore Verbinski, hij had er beduidend zin want eigenlijk was hij de perfecte keuze om deze film te maken. De ervaring in het blockbuster genre druipt van het scherm af. Verbinski mag af en toe weer eens die welgekomen absurde toesten aan de film geven die je een beetje kunt vergelijken met The Mexican en Rango. Die laatst genoemde film heeft 'em precies goed gedaan want hij maakt van The Lone Ranger een old school western film die de fans van genre maar al te graag zullen zien.

Het derde konijn Jerry Bruckheimer, die naam moet ons bombastische actie doen vermoeden. Wel het moet gezegd worden de actie in The Lone Ranger is fantastisch te noemen. De camera vliegt in prachtige shots, (de hele film is trouwens fantastisch gefilmd), alle kanten op en ook de monatge is rustig en overzichtelijk. Wat de actie vooral goedmaakt is dat we in deze western eventjes verlost zijn van een overdaad aan CG. Okéé er zijn wel heel wat visual effects aanwezig maar er zitten ook veel Special Effects in zoals dat hoort in het genre. Als er CG inzat ging deze naadloos over in de rest van de film.

Wat het verhaal van The Lone Ranger betreft, ik vond dit best onderhoudend. Ik had een chaos verwacht maar dit bleef uit. Het verhaal is niet origineel maar wel goed uitgewerkt met enkele twists die zeker hun effect niet missen. The Lone Ranger wordt vertelt als Flashback, of dit nou zo nodig was weet ik ook niet maar het werkte op sommige momenten wel. Vooral wanneer de verteller (een hele oude Tonto) zelf niet goed meer weet wat wanneer nu juist is gebeurt. Soms werkte deze vertel techniek iets minder omdat we uit het goeie tempo van de film worden gehaald. Al is dit maar een klein minpuntje. Het is vooral goed dat het verhaal geen kapstok is om de actie momenten aan op te hangen. De makers willen echt een verhaal vertellen met personages waar ze van houden. Wat ik de laatste tijd een beetje mis in blockbusters.
Je kan het een beetje vergelijken met dat van Pirates of the Caribbean. Louter qua structuur en vorm. Ook de personages zijn allemaal degelijk uitgewerkt alsook de band die ze met elkaar hebben. Wanneer de film is afgelopen zijn er nadien nog weinig plotholes te bespeuren. Iets wat Pirates of the Caribbean wel had. Konijnen Ted en Elliot Rossio zich hebben duidelijk verdienstelijk gemaakt en lijken het nog steeds in zich te hebben om avonturen verhalen uit hun mouw te schudden.

Een konijn met een hele lange staart, Hans Zimmer, maakt dit plaatje af. Z'n soundtrack is weer als vanouds fantastisch onder de knappe beelden alsook de montage die de soundtrack maar al te graag speelruimte geeft in het ritme van de film. Ook de Zimmer versie van de "William Tell Overture" is een voor de hand liggende maar geweldige keuze geweest om de laatste actie sequentie van muziek te voorzien. Top!

De andere castleden doen het verder meer dan behoorlijk, Armie Hammer pakt goed uit als de charmante, misschien wat te goedaardige held. De slechterik van dienst, een moordende gangster met kannibalen trekjes, is niet echt zo memorabel. Toch is de haast onherkenbare William Fichtner (Mahone uit Prison Break) perfect gecast als Butch Cavendish en heeft ie een aantal leuke scènes zonder in overacting te gaan. De overige personages worden door al even verdienstelijke acteurs goed neergezet. Niemand viel uit de toon, van de kinderen tot de oude gabbers in het vak.

Het is spijtig dat The Lone Ranger geen volle zalen zal trekken, al is het af te wachten wat de film in Europa zal doen, want dit verdiend de film zeker niet. The Lone Ranger is goed gemaakt entertainment en riep bij mij het oude pirates/avonturen - gevoel terug naar boven dat ik zelf niet gevoeld had bij PotC 4... Om The Lone Ranger een duwtje in de rug te geven, een mooie afgeronde 8/10. Ga de film op groot scherm bekijken. De beelden en de geluidstrack zijn enorm entertainend om aan je te laten voorbijgaan. De konijnen van Disney hebben hun best gedaan met een mooi eindresultaat als gevolg dat ik zeker nog eens opnieuw zal bekijken.