The Magnificent Seven

The Magnificent Seven (1960)

The Magnificent One!

discussie

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

MovieMazzter

Avatar

Deze film dan eindelijk gezien en goed dat ik eerst het legendarische orgineel Seven Samurai heb bekeken een tijdje geleden. Deze Amerikaanse remake van het Japanse meesterwerk heeft natuurlijk een sterrencast, waarvan Yul Brynner het best uit de verf komt, maar ook Charles Bronson en James Coburn doen het uitstekend. Steve McQueen en met name Robert Vaughn vallen wat tegen in deze prent. Deze remake is toch minder dan het orgineel en op momenten komt het verhaal helaas wat onrealistisch over (de bende leider die de 7 zomaar laat gaan nadat eerst velen van zijn bende zijn gedood plus het vervolg). De film kent zeker sterke momenten, maar toch ook momenten van twijfel en wat weinig actie. De movie tagline dat de 7 vechten als 700 is zwaar overdreven. Zoals gezegd ben ik blij dat ik het origineel gezien heb. Op basis daarvan komt deze niet verder dan 6/10 maar dankzij de sterrencast toch zeker de moeite van het bekijken waard.

Frenkel

Avatar

Deze klassieker kan niet vaak genoeg op tv komen :W.

Die scene waarin Charles Bronson in een slag stukken hout in tweeen slaat, is die later na gedaan door Arnold Schwarzenegger in Commando of hakt Arnold toch iets anders in die film?

DarkoDonnie

Avatar

Bolo "Ga dan met ons mee de 19de!"


Ik moet even kijken of ik dan kan.
Zou wel willen though.

GJ

Avatar

Ik zou hem kijken als ze meer dan 57% van het originele beeld zouden laten zien. :N

Kenji

Avatar

DarkoDonnie "Doe mij maar 7 samurai."
Ga dan met ons mee de 19de!

hermit elephant

Avatar

Dit is er zo een die je gezien moet hebben (net als het origineel trouwens). Zelfs als je de film(s) zelf nix vindt, zul je er zoveel verwijzingen naar vinden in andere films.

nummer 10

Avatar

Een extreem goede cast en een echte classic. Alleen Vaughn is nog in leven van de mag7..

Zeurdoos

Avatar

Jammer van het tijdstip, maar misschien toch maar even kijken... Topfilm! T+)

YepYep

Avatar

Goede remake. Kijken!

aapejong

Avatar

Viel me toch tegen. Ook al is eli walach
goed op dreef als bende leider.
Viel waarschijnlijkl tegen omdat ik hem
vergeleek met: once upon a time in the west
en the man with no name trilogy

Sergio Leone :W

JB

Avatar

Peter "Moet ik deze wel kijken voordat ik The Seven Samurai straks in de bios ga zien? Heb beide namelijk nog niet mogen aanschouwen..."
Tuurlijk, deze heb ik zelf al tig keer gezien en is zeer onderhoudend, kan ik 'm straks eindelijk met het origineel vergelijken.

Peter

Avatar

Moet ik deze wel kijken voordat ik The Seven Samurai straks in de bios ga zien? Heb beide namelijk nog niet mogen aanschouwen...