Pacific Rim (2013)

Go big or go extinct

Reviews (9)

Popcultuurfreak

Avatar

Pacific Rim is een film waarbij je niet al te veel moet willen nadenken.
Reusachtige monsters komen vanuit de bodem van de aarde om onze wereld te teisteren en het is aan de mensheid om ze tegen te houden.
De film weet wat het wilt zijn, een simpele actiefilm met mooie visuals die de dromen van jongens groot en klein waarmaakt. Deze droom is natuurlijk het besturen van reuzenrobots en de aarde verdedigen van het einde van de wereld.
Het is daardoor veel meer een film die gaat om escapisme en spektakel.
Toch moet ik wel bekennen dat het dialoog van de film en het acteren hier en daar niet zo sterk was. Met een iets beter verhaal en wat beter acteerwerk had deze film nog gigantischer kunnen zijn in receptie. (Denk bijvoorbeeld aan een serieuzer verhaal zoals in Neon Genesis Evangalion). Al moet je wel willend zijn om jouw innerlijke kind te accepteren. Anders kunnen dit soort films nooit voor mogelijk houden om een 10 te bereiken ook al was dat de huiswerkopdracht.
Voor de rest is het visueel heel indrukwekkend. De neon kleuren maken de monsters erg uniek en het nabootsen van oceaan en regen op de robots zien erg goed uit.
Het ziet er beter uit dan de gemiddelde Transformers film tot aan de natuurlijke statische bewegingen van de robot. (Al is dit niet 100 procent altijd even mooi, maar ik verwacht geen budget van een miljard.)

Mr.Movies

Avatar

De trailer van Pacific Rim trok mijn aandacht. Je verwacht een film over grote robots (zoals in Transformers) vs Godzilla monsters. Toen ik zag dat de film 132 minuten lang was vroeg ik me af of we alleen maar steeds zulk soort zelfde gevechten zouden krijgen te zien in de film. Gelukkig is dit niet het geval.

De film begint met een proloog, waarin wordt verteld dat er een portaal is in de Stille Oceaan waardoor monsters (genaamd Kaiju) heen komen en dan de aarde aanvallen. De mensen bedachten om hun eigen monsters te maken, reuze robots genaamd Jeagers om zo de Kaiju te bevechten. De Jeagers hebben twee piloten nodig. De gedachten, herinneringen en emoties van de twee piloten worden met elkaar verbonden worden om zo de Jeager te kunnen besturen.
Daarna gaat het verhaal veder ergens midden in hoe het nu met de wereld is. Het eerste gevecht speelt af in de nacht, hierdoor is het lastig te zien wat er allemaal gebeurt. De Kaiju was nauwelijks te zien. Je kunt niet goed zien of de Kaiju wel echt lijkt of dat het met de computer bewerkt is. Gelukkig zijn alle andere Kaiju veder wel goed zien. Na het eerst gevecht, begint de film pas echt.
Idris Elba's karakter vraagt het hoofdpersonage, een oude Jeager piloot om weer terug te komen bij het Jeager team. Terug bij het Jeager team ontmoet de hoofdpersoon het personage Mako. De twee gaan uiteindelijk samen in een Jeager tegen de Kaiju vechten om de wereld te beschermen. We zien een paar gevechten tussen de Kaiju en Jeagers. Veder leer je meer over de andere karakters en wat hun kijk op de wereld is. Het doel van de Jeagers wordt de Kaiju te stoppen, het portaal in de Stille Oceaan te dichten en zo te voorkomen dat de aarde verloren gaat.
De gevechten tussen de Kaiju en Jeagers zien er geweldig uit. Je krijgt echt het gevoel dat twee reusachtige wezen elkaar en alles om hen heen vernietigen.
De Kaiju waren niet allemaal hetzelfde wat de trailer wel zo laat lijken. Elke Kaiju zag er anders uit en had zijn eigen speciale gave. De karakters zijn interessant om met elkaar om te zien gaan, omdat ze tijdens de gevechten in elkaars brein zitten en zo een speciale band krijgen. Wat wel apart is dat het hoofdpersonage niet het meest interessant is om naar te kijken. Het personage Mako steelt de show, vooral met de emotionele scene over haar verleden. Veder doet Idris Elba het geweldig als de leider van Jeager team.
Pacific Rim is een geweldige film met een goed verhaal, goede effecten en leuke karakters. Zeker waard om te zien. Tot nu toe is het nog de beste film die ik in 2013 heb gezien.

Magalaan

Avatar

Niet mijn ding. Ik heb nooit zo begrepen waarom we in de hightech toekomst weer terugkeren naar hand- en zwaardgevechten. Als monsters en bots zo groot als flatgebouwen dan wel weer gaan vliegen is de maat wel vol. Het verhaal, welk verhaal? Als je van slagschip houdt zal je deze ook kunnen waarderen. Non-stop pretentieloos actie geweld. Persoonlijk vind ik zulke films buitengewoon vermoeiend, er komt gewoon geen einde aan dat constante gebeuk. Eigenlijk is het gewoon de verfilming van een actie game.

jaime91

Avatar

De film moet het niet hebben van de fantastische diepzinnige personages of het sterke script maar vooral van de spectaculaire actiescenes en wat dat betreft slaagt Pacific Rim daar helemaal in. De eerste helft van de film moest hij voor mij ook even op gang komen, maar zodra dat gebeurde zat ik toch op het puntje van mijn stoel. De CGI en actiescenes zijn fantastisch en ook de humor is prima. Als ze bij het vervolg nou zorgen dat het script nog iets beter is kan dit een echte topper worden. Maar goed misschien moet ik dat ook niet bij een film als dit verwachten. Prima actiefilm in ieder geval.

MagicMichiel

Avatar

Robots in een nieuw jasje

“In order to fight monsters, we created monsters of our own…” Deze uitspraak uit “Pacific Rim” geven een goed beeld over de film. In deze recensie ga ik het hebben over de film “Pacific Rim”. Ik zal deze actie film gaan beoordelen op een aantal kritische punten en ik zal mijn ongecensureerde mening geven.
Als er ineens een gat in de grote oceaan komt waar allemaal enorme monsters (de zogenoemde “Kaiju’s”) uit komen die de wereld gaan vernietigen, moet er wat aan gedaan worden. Daarom worden er een aantal enorme robots gebouwd (de “Jaegers”) die kunnen worden bestuurd door twee personen die door een apparaat met elkaars geest verbonden moeten zijn. Zou het de hoofdpersoon Raleigh Becket toch nog lukken ondanks zijn verlies in het begin van de film, om samen met een paar anderen de wereld te redden?
“Pacific Rim” is geregisseerd door Guillermo del Toro die onder andere ook “Hellboy”, “Hellboy 2” en “Blade 2” heeft gemaakt. De hoofdrolspeler wordt vertolkt door Charlie Hunnam (die niet eens in een bekende film te vinden is) en zijn hulpje/latere geliefde wordt gespeeld door Rinko Kikuchi (die ook uit het onbekende opdook). Gelukkig doet er wel iemand mee met ervaring, namelijk de commando die wel goed word neergezet door Idris Elba die we kennen van films als “Thor” en de “Mandela: Long Walk to Freedom”.
Wat natuurlijk meteen opvalt is dat het “vechtende robots” idee niet heel origineel is. In films zoals “Transformers” is dat ook al aan de orde. Ik vond het een beetje jammer dat er ineens een soort liefde moet komen. Je komt kijken voor het vechten en niet voor een liefdes relatie of andere gevoelens (wat best wel mee viel). Maar er mag niet te veel geklaagd worden. Als kijker ligt het vechten er bovenop. De afloop was redelijk, en de spanning was soms aanwezig. De special effects zijn wonderen. Daar hebben ze duidelijk hun best voor gedaan. Net als het ontwerpen van de Robots. Die zaten vol verassingen. Wat mij soms een beetje stoorde is dat alles wel heel politiek correct moest zijn. De robots worden bestuurd door Duitsers, Chinezen en zelfs Russen, al wordt de Amerikaanse niet meteen neergehaald. Zelf de vrouw die onnodig op de hoofdrolspeler verliefd wordt is een Chinese. Af en toe waren er stukjes, die als je een beetje melig bent, nog best grappig kunnen zijn. Ik vond het zonde dat tussen de gevechten door er nutteloze opvulstukjes plaats vonden, die de film niet mooier maken. Ik geloofde het verhaal helemaal, maar het zal niet zo snel in het echt gebeuren. Ik miste ook nog een beetje de stukjes waarin je je helemaal in de hoofdpersoon “getransformeerd” voelt, maar misschien leek het dan te veel op “Transformers”. :P
Ik geef “Pacific Rim” 4 mooie sterren. Dat komt vooral door de prachtige actie en de manier hoe de robots bewegen en wat ze allemaal kunnen.

benjamin

Avatar

Robotten vs. Zeemonsters. Meer heb je soms niet nodig voor een zomerblockbuster. Guillermo Del Toro had in ieder geval er genoeg aan om een portie puur popcornplezier op het bioscooppubliek los te laten. Het resultaat is spektakel dat je gewoon op groot scherm (en met een brilletje op kan geen kwaad) mag bewonderen.

Toch jammer dat Del Toro zich er qua personages te gemakkelijk van afmaakt. Perlman is overbodig, de hoofdpersonen hun persoonlijke 'reis' hangt aan elkaar van clichés en de wetenschappers zijn lang niet zo grappig als bedoeld (ook al zijn ze niet compleet irritant zoals in bepaalde personages in andere robottenfilms). Gelukkig staat ene Idris Elba wel uitstekend te acteren.

Mark

Avatar

Ruim voor het einde was bij mij de vibe van coole monsters en robots die alles slopen wel over en begon het een beetje gewoontjes te worden. Begon me ook op te vallen dat er niet echt veel logica in die film zat, waarom gebruiken ze dat zwaard niet meteen, leek veel beter te werken. Voor de rest lekker kijken hoor, die decibellen op je af laten komen en verder niet te veel over nadenken. Zal zo ook nog even zoeken naar die ene schoen Smiley face

johnwayne

Avatar

Pacific Rim is een film die pakweg 40 jaar geleden gemaakt zou zijn door de Japanse TOHO-studios. Het lijkt op een hybride tussen Godzilla en Power-rangers, maar dan met betere effecten. PR ziet visueel goed uit maar is helaas een erg voorspelbare film waarin ieder mogelijk filmcliché van de plank wordt genomen. Charlie Hunnam scoort als actieheld wel een voldoende, maar echt veel diepgang weet hij z'n karakter niet te geven. Alleen Idris Elba weet elke scène waarin hij zit naar zich te trekken, maar helaas zegt dat in een film gevuld met bordkartonnen figuren weinig.
Wie graag ziet hoe steden volledig in puin gemept worden, komt aan z'n trekken, maar voor wie de sloopwerkzaamheden in Man of Steel al genoeg vond, ziet hier niets nieuws.
Pacific Rim is hersenloos vermaak en helaas ook zonder verrassingen. Van een regisseur als del Toro verwacht ik meer.

MaximusMeridius

Avatar

Monster ziet er belabbert uit. CGI effecten in deze film zijn net als een video game van een paar jaar terug. Het zou vast een groot actie spektakel worden maar of het echt een aanrader is. De robots zijn groot, het monster is groot.. Maar dat hoeft de film zelf niet groot te maken. Vind de scènes waar je normaal mensen ziet er wel vrij verzorgd uit zien. En hun zwart/witte pakjes ook wel netjes uitgewerkt.