Reviews (7)

Screambird

Avatar

Ook dit vijfde deel in de MI-reeks behoort wat mij betreft tot één van de beste actiefilms van de laatste jaren. Net zoals in de delen 3 en 4 klopt gewoon alles in deze film. En dat niet in het minst vanwege de geweldige onderlinge 'chemie' tussen de personages van het MI-team enerzijds en die tussen het team en de badguy anderzijds. Ook de montage, muziek, humor en de stunts zijn andermaal uit de kunst, al zijn de meningen over de stunts nogal verdeeld op dit forum. Alleen al de vliegtuig- en onderwaterscene zijn buitengewoon knap en spectaculair.
Voor mij mag nummer 6 morgen uitkomen!

Tarkus

Avatar

De 5de Mission: Impossible film reeds, maar wel de minste van de 5.
Ik vond het scenario maar zeer pover en ook de stunts, waarvoor deze reeks toch bekend om staat, zijn veel minder dan in de vorige films.
Nee, dit was geen geslaagde film, en als de volgende (als die er komt) van ditzelfde niveau is, dan hoeft het voor mij niet meer.
Misschien wordt Tom Cruise ook té oud voor dit soort werk ?

Glennekeeeee

Avatar

Waar de vorige MI-films nog totaal verschilden van elkaar borduurt Rogue Nation wél duidelijk voort op Ghost Protocol. Dat heeft vooral z'n voordelen maar toch enkele nadelen.

Laat ons duidelijk zijn. Rogue Nation is éen van de beste actieblockbusters van 2015. Dat in Ghost Protocol haast een perfecte balans is gevonden in de cast, verhaal, actie, camerawerk zorgt voor een zekere rust die hier bij momenten nog overtroffen word. De cast is weer prima in orde met Harris als degelijke badguy (valt naar finale toe wel wat tegen), Baldwin die een mooie intro krijgt en Ferguson die duidelijk het beste vrouwelijke personage uit de reeks speelt. Toch overtuigt ze me niet volledig (vooral door alle lovende kritieken die ik las). Uiteindelijk is haar personage nogal voorspelbaar en heeft ze naar mijn zicht ook niet echt het uiterlijk van een femme fatale waar Cruise zo maar z'n oude liefde voor in de vergetelheid duwt. Nu, hoewel haar personage best voorspelbaar is speelt Ferguson het wel met verve en dankzij een mooie toevoeging van haar skillz is zij zeker een personage dat haar plaats verdient in deze reeks.
Het verhaal dan. Op zich is er niks mis mee en is de vaart verpletterend en onderhoudend. Anderzijds is het gegeven van 'ontheven uit functie' de laatste jaren wel ontzettend veel gebruikt en brengt het ook nergens vernieuwing. Integendeel, ik had vaak het gevoel dat ik naar een soort van Bondfilm aan het zien was. Zeker toen tijdens de motoscène een soundtrack wél heel Bondiaans aanvoelde. Nu, het is wel solide uitgevoerd en gecombineerd met de schitterende locaties en actiescènes is het ook nergens storend. De finale is dan weer typisch MI en zorgt voor een fantastisch einde dat smaakt naar meer. Maar of ik Rogue Nation nu hoger inschat? voorlopig niet. Maar Ghost Protocol kreeg ook een opwaardering na een herkijkbeurt dus wie weet...

Rogue Nation is een heerlijke actiethriller met dank aan een uitstekende cast, schitterende actiescènes, een spannend onderhoudend verhaal en uitstekend camerawerk.

8,5/10

Frietgezicht

Avatar

Echt een fantastische popcorn-film die meer te bieden heeft dan alleen dom vermaak.
Goede badguy(iets meer screentime had gemogen),goed verhaal,de kijker beetje laten denken af en toe en zat humor en actie-scenes die spectaculair zijn.
Dat Tom Cruise de stunts zelf doet geeft alleen maar extra speciaal gevoel.
En dat alles perfect gemixt met elkaar.
Eigenlijk heb ik weinig aan te merken op deze film,enige lichte kritiek-punten zijn dat de badguys beter motief hadden mogen hebben. Zoveel ex-agents die bij Rogue Nation zitten maar waarom,wat is hun doel behalve chaos? En er had best een dramatisch moment ingemogen,de dood van 1 van de good guys bijv,iets wat dan een beetje emotie en schokeffect brengt in zo'n film

Een 9

jaime91

Avatar

Wat ik zo tof vind aan de Mission Impossible franchise is dat iedere film weer totaal verschilt van de vorige zonder helemaal uit de boot te vallen en niet meer in de franchise te passen. Deel 1 geregisseerd door Brian de Palma was een echte old school spionage film waarin niet heel veel actie te zien was. Het was meer een puzzel of who done it dan een actiefilm. Het was bij die film ook duidelijk te zien dat ze erg goed gekeken hadden naar de tv serie waar de films op gebaseerd zijn. Waar de actie in de eerste film voor een groot deel miste werd dat in de tweede film geregisseerd door John Woo meer dan goed gemaakt. Sterker nog die film had zoveel actiescenes dat het helaas ten koste ging van een goed script. Het was een film die vol zat met die typische John Woo momenten zoals slomotion, en de witte duiven die ook te zien waren in de actiefilm Face/Off. De film probeerde naar mijn mening een beetje te cool te zijn en te veel James Bond te kopiëren. Zo erg zelfs dat ze een scene uit de Bondfilm Goldeneye in Mission Impossible 2 over gedaan hebben. Gelukkig nam JJ Abrams het stokje over met Mission Impossible 3. Het was zijn eerste bioscoopfilm maar hij had wel al ervaring in het spy en actie genre met zijn tv serie Alias. Dat was goed te zien want naast de fantastische actiescenes had de film ook een goed script en een geweldige slechterik met Philip Seymour Hoffman. Ook werd acteur Simon Pegg in Mission 3 geïntroduceerd. En vanaf het moment dat zijn personage Benji te zien was, was er ook ruimte voor komedie. Wat heel tof is aangezien Pegg een geweldige komiek is. Dat ze hem dan juist vragen om gebruik te maken zijn van zijn sterke punten is leuk om te zien. Daarnaast maakte het de franchise ook wat luchtiger. Mission Impossible 3 was daardoor ook heel lang mijn favoriet in deze franchise. Daarna volgde Mission Impossible: Ghost Protocol geregisseerd door Brad Bird die daarvoor alleen maar animatiefilms had geregisseerd (The Incredibles, Ratatouille etc). En ook hij leverde fantastisch werk af alleen wist die film, de derde niet te overtreffen omdat ik het script wat minder vond net als de slechterik. Simon Pegg’s rol werd in de vierde film ook wat groter en zodoende was er nog meer ruimte voor komedie. En zoals ik al zei dat werkt perfect in deze franchise. Ook Jeremy Renner maakte in Ghost Protocol zijn entree en hij paste perfect in het team. Hij liet zien dat hij niet alleen goed is in actie maar ook prima overweg kan met komedie. En nu zijn we aanbeland bij deel 5, Rogue Nation.

En Rogue Nation is de perfecte combinatie van de vorige films. De film focust zich net als de eerste film ontzettend op het script. Alleen is het script niet zo onnodig ingewikkeld als bij de eerste film. De film is vanaf de eerste tot de laatste minuut prima te volgen. Daarnaast heeft de film ook weer een veel betere slechterik gespeeld door Sean Harris. Ik ken hem onder andere van de horrorfilm Deliver Us From Evil waarin hij een ontzettend enge maar fantastische rol neerzette, Prometheus en de Michael Caine film Harry Brown. Waarin hij ook een engerd speelde. Dat deed hij ook weer op een fantastische manier in deze film. Zijn rol deed me erg denken aan de rol van Philip Seymour Hoffman uit deel 3. Hij is een erg kalme man, die het niet van zijn spierballen moet hebben maar van zijn hersens. Hij is Ethan Hunt (Tom Cruise) iedere keer een stap voor. En zodoende ontstaat er een fantastisch kat en muisspel tussen die twee. Actrice Rebecca Ferguson maakt in deze film ook haar intrede en ik hoop dat ik haar nog vaker in dit soort rollen mag zien. Ze is beeldschoon maar staat ook in de actiescenes haar mannetje. Daarnaast is haar personage ook op een goede en interessante manier geschreven, en ook dat is tof om te zien. En een andere pluspunt vind ik dat haar personage geen liefje is of wordt van Ethan Hunt. En vrees niet hier verklap ik niets mee. Je ziet namelijk vaak in dit soort films dat de mooie en/of stoere vrouw uiteindelijk iets krijgt met de held van de film. Dat cliché zijn ze gelukkig uit de weg gegaan. En ik ben ook blij om te zien dat Ving Rhames in deze film weer een grotere rol krijgt. Hij is samen met Cruise de enige die in alle Mission films te zien is, alleen had hij in de vorige alleen maar een cameo. Rhames hoort net als Cruise bij deze franchise, en hij is iedere keer weer fantastisch als Luther.
Waar deze franchise en Tom Cruise zelf bekend om staat is dat hij vaak zijn eigen stunts doet. Het maakt niet uit hoe gevaarlijk ze zijn, hij doet ze. Zo bungelde hij in de vorige film aan het hoogste gebouw ter wereld, en hangt in hij deze film echt aan een vliegtuig dat opstijgt. Dit komt niet uit de computer dit doet hij zelf. Waar in de vorige film de scene met dat gebouw het hoogtepunt was van de film, wat ook in het midden van de film gebeurde overigens starten ze deze film met de scene met het vliegtuig. Alleen is de stunt van Cruise dit keer niet het hoogtepunt maar is de rest wat erop volgt net zo fantastisch! Sterker nog er zitten nog een paar andere stunts in waar ik niks over ga zeggen die net zo tof zijn!

Is er dan niks negatiefs te zeggen over deze film? Een paar kleinigheidjes. Zo had ik nog wat meer willen zien van Jeremy Renner in deze film. Hij krijgt minder te doen dan in de vorige film. En de organisatie The Syndicate had misschien nog wat beter uitgewerkt kunnen worden. Want hun motivatie, waarom ze doen wat ze doen vind ik wat wazig. Maar de film duurt al 2 uur en 10 minuten om daar nog 20 minuten aan toe te voegen was wellicht wat overdreven geweest.

Zoals ik al zei, Mission Impossible 3 was lange tijd mijn favoriet maar Rogue Nation heeft dat eindelijk overtroffen. De actiescenes zijn fantastisch,de acteurs zijn wederom fantastisch op elkaar in gespeeld waardoor de komedie geweldig werkt. Sean Harris speelt een geweldige slechterik en de film heeft ook een aantal goede plottwisten die ik niet zag aankomen. Ook Rebecca Ferguson hoop ik vaker in dit soort films te zien. En ik kan niet wachten om te zien wat Tom Cruise nog meer met deze franchise in petto heeft. Daarnaast verklapt de trailer ook weinig tot niks dus ook de marketing afdeling heeft goed werk geleverd. Mission Impossible: Rogue Nation krijgt een 9,5.

Olrik

Avatar

Mission: Impossible - Rogue Nation is alweer het vijfde deel in de reeks, maar heeft opnieuw weten te bewijzen dat de films nog altijd zowel vernieuwend als uiterst vermakelijk kunnen zijn. Het is ongelofelijk om te zien dat Tom Cruise nog altijd bijna alle stunts zelf doet, ik doe het hem in ieder geval niet na! De chemostrie tussen de karakters is geweldig en de afwisseling tussen komische en meer serieuze momenten werkt erg goed. De actiescènes zijn werkelijk fantastisch, het komt zelden voor dat er in een actiefilm zo weinig CGI wordt gebruikt als in deze prent en dat stel ik erg op prijs. De motor scène was beslist een van de indrukwekkendste momenten uit de film en deed mij erg aan de auto achtervolging denken uit Jack Reacher, wat natuurlijk een film is van dezelfde regisseur als Rogue Nation. Er zitten niet alleen zeer indrukwekkende actiescènes in deze film, maar ook erg suspense rijke momenten, denk bijvoorbeeld aan de opera scène. Al bij al zou je deze film het best kunnen omschrijven als een combinatie tussen de eerste film en Ghost Protocol. Is dat slecht? Nee, het was fantastisch. De grote schurk van de film is wederom niet bijster interessant, maar was in ieder geval wel beter dan die uit Ghost Protocol. Het is natuurlijk jammer dat dit altijd wel een beetje het minpunt is aan de Mission: Impossible reeks, maar daar staat tegenover dat het plot op zich goed werkt, de chemostrie tussen de karakters fantastisch is en dat de actiescènes prachtig in elkaar zitten. Een grote aanrader, Mission Accomplished!

8.5 / 10

Goov25

Avatar

BAM! Net terug van de voorpremière Smiley face

Mission: Impossible Rogue Nation zet de toon van deel 4 voort: Een afwisselende onderhoudende actiefilm met spectaculaire stunts, technische heists, humor en mooie vrouwen. Persoonlijk vond ik de 'grote stunt' in deel 4 beter: nothing beats de hoogste flat ter wereld; en de vliegtuigscene in Rogue Nation bevindt zich al aan het begin van de film en wordt vlugjes afgewerkt. De achtervolging per motor is dan wel weer zeer meeslepend. Het totaalplaatje met een beter verhaal en bad guy zorgt voor een gelijk cijfer: een dikke 8.