Cape Fear (1991)

There is nothing in the dark that isn't there in the light. Except fear.

discussie

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Tarkus

Avatar

Uitstekende remake van de film uit 1962, met dit keer in de hoofdrollen Robert De Niro en Nick Nolte.
Spanning van begin tot eind met een zeer sterk acterende Robert De Niro, die je alleen al door zijn blik de schrik van je leven bezorgd.
Let op de kleine rolletjes van Robert Mitchum en Gregory Peck, de beide hoofdolspelers uit het origineel.

baas

Avatar

Best vermakelijk. maar ik kan hem neit serieus nemen. voelt soms een beetje aan als een soapserie. 6/10

nilofarish

Avatar

Geweldige remake van Scorsese. Het is echt heel griezelig. Robert DeNiro is uitstekend als psycho. Ik zat de hele tijd geboeid te kijken. Juliette Lewis zet ook een goede perfomance neer. Het is leuk dat Gregory Peck en Robert Mitchum er ook in voor komen.

Henry Krinkle

Avatar

Hmm ik dacht dat dit meer een criminele film zou zijn. Maar dit heeft toch erg veel een rtl 4 gehalte. Maar ja. Ik keek ook alleen maar omdat het deNiro was. En hij was goed als altijd.

laguitara

Avatar

Keb em op video...had er meer van verwacht,maar vond hem tegenvallen.

Moviemagic

Avatar

Toevallig een betere dan het orgineel naar mijn mening. Deze moet gezien worden als je hem nog nooit hebt gezien.....Erg sterke film.

gahm

Avatar

Voordat ik de Niro in deze rol had gezien was het alleen Nicholson (o ja, en DeVito in Cuckoo's Nest) die volslagen krankjorum m'n kamer binnenkwam.
Maar Cape Fear...
Inderdaad, klem in m'n stoel.
Die 7.4 mag van mij zeker een 8 worden en ik ga er weer voor zitten. Jullie bekijken het (ook) maar.

AngelEyes

Avatar

Otmeister "Op zich kan een remake best wel beter zijn dan het origineel, al komt het zelden voor. Plagiaat, na-aperije, en remakes zijn nu eenmaal minder origineel. Daar valt weinig aan af te dingen. Zie Dan Brown's "Da Vinci Code". Een best-seller, maar of het nu kan tippen aan "Holy Blood, Holy Grail"? Dat is een ander verhaal..."

Grappig dat je nu net dit voorbeeld aanhaalt, want de Da Vinci Code is helemaal geen remake van Holy Blood, Holy Grail. De Da Vinci Code is gebasseerd op delen van het onderzoek dat in Holy Blood, Holy Grail gepresenteerd wordt, maar dan in een verhalend jasje gegoten. Dat is nog weer heel iets anders dan opnieuw hetzelfde verhaal brengen, wat bij Cape Fear dus wel het geval is (om maar niet helemaal off-topic te gaan).

Otmeister

Avatar

AngelEyes "Zowel deze remake als het origineel gezien en ik vind, je mag het misschien niet zeggen, de remake toch beter.
De Niro is hier te zien in een rol die we niet zo van hem gewend zijn. Alleen daarom al de moeite van het kijken waard wat mij betreft."


Op zich kan een remake best wel beter zijn dan het origineel, al komt het zelden voor. Plagiaat, na-aperije, en remakes zijn nu eenmaal minder origineel. Daar valt weinig aan af te dingen. Zie Dan Brown's "Da Vinci Code". Een best-seller, maar of het nu kan tippen aan "Holy Blood, Holy Grail"? Dat is een ander verhaal...

Het is maar net hoe je het brengt. Deze film is desondanks wel het kijken waard. De Niro is, naar mijn weten (vraag me niet naar de lijst), destijds afgeschilderd als 1 van de meest angstaanjagende personages ooit. En daar kan ik me wel enigszins in vinden. De film houdt je op het randje van je stoel en De Niro heeft daar een groot aandeel in. Met dank aan, uiteraard, Scorsese.

AngelEyes

Avatar

Zowel deze remake als het origineel gezien en ik vind, je mag het misschien niet zeggen, de remake toch beter.
De Niro is hier te zien in een rol die we niet zo van hem gewend zijn. Alleen daarom al de moeite van het kijken waard wat mij betreft.

Filmwolfje

Avatar

Misschien moet ik'm nog een keer zien, maar ik vond deze film overrated...