Pulp Fiction (1994)

You won't know the facts until you've seen the fiction.

Reviews (15)

Mathilde

Avatar

Ik heb de film ervaren als:
Als 6 aparte verhaaltjes, die ik goed volg in zijn eigen verhaal, maar niet aan elkaar moet koppelen, waardoor ik geen versmolten verhaal krijg en totaal in verwarring ben? hmm jaja..

De verschillende scenes ansich zijn goed gespeeld, met stelselmatig vleugjes humor erdoorheen gemengd. ook de acteurs doen daarin goed hun werk. Uiteindelijk vind ik dit een vreemde film, en daar blijft het dan ook bij..

Ik geef hier maar geen cijfer aan, dat doe ik pas als ik hem snap.
Of misschien was dit de bedoeling van de film?
De bedoeling is: er is geen bedoeling met de film? zoiets misschien.
Ik blijf in ieder geval met een niet kloppend gevoel achter.

Tarkus

Avatar

Heb de film nog eens opnieuw bekeken, dit maal op blu-ray.
Ik blijf bij mijn eerdere commentaar, met als toevoeging dat de soundtrack van deze film, net als in al Tarantino's filmen, steengoed is.
De Kill Bill-filmen blijven zijn hoogtepunten, samen met het inmiddels verschenen Inglourious Basterds.

Commentaar 2009:
Goede film van Tarantino, maar toch iets te langdradig naar mijn smaak.
Er wordt wel prima in geacteerd en ook zijn er vele scènes die ik wel kon waarderen, maar een 5 sterren film vind ik dit toch niet, Tarantino's latere beide Kill Bill-filmen waren dat wel en vind ik persoonlijk zijn, tot nu toe, hoogtepunten.

Ratio Venijn

Avatar

Dit is een must see voor iedere zichzelf respecterende filmliefhebber; waarschijnlijk heeft de hele wereld em al een keer gezien...geeft niet: nog een keer kijken!! Je kan deze klassieker niet vaak genoeg zien(nou ja...). Al is het niet je genre, en je kunt tientallen redenen verzinnen waarom het niet jouw soort film is, Pulp Fiction is een mijlpaal die de kunstvorm film ingrijpend heeft veranderd, verbeterd...opengebroken wellicht. Zie je, of herinner je je een film die op P. F. lijkt...bedenk dan dat het allemaal hier is begonnen.
Hulde aan Quentin Tarentino, die nog steeds baanbreekt.

nilofarish

Avatar

Tja, wat valt er over deze film nog te zeggen dat niet al eens is gezegd.. Pulp Fiction staat op de eerste plaats in de film top tien van veel mensen denk ik, waaronder bij mij. Het zijn vaak de meesterwerken die de grenzen doen vervagen, want in welk genre kunnen we deze film plaatsen? Is het actie? Lijkt me niet. Thriller dan? Nee. Comedy? Ook dat niet. Deze film valt niet in een hokje te stoppen. En who cares? Het is goed, nee BRILJANT!

Je hebt vermaak van de bovenste plank, en deze film komt van een plankje daar weer boven. Het plankje met de meer dan zeldzame briljantjes waarin alles op zijn plek valt: geniale regisseur, meesterlijke vertolkingen van een keur aan steracteurs, briljant plot, verrassende wendingen, absurde humor.. Over deze film kan ik waarschijnlijk uren door blijven typen zonder verveeld te raken omdat me bij het aanraken van de toetsen de beelden weer te binnen schieten. En dat is al goed voor het nodige vermaak! Deze film is grensverleggend geweest en ik denk dat ik hem over 25 jaar nog steeds ge-wel-dig vind. Ik ben jaloers op degenen die hem nog moeten kijken, want die gaan een unieke filmervaring tegemoet.

Al vond ik hem de tweede keer dat ik hem keek eerlijk gezegd misschien nóg wel beter.. Je ontdekt dan weer dingen die aan je oog waren ontsnapt tijdens de eerste keer.

swompie

Avatar

Beetje jammer dat het relatief lage cijfer bij deze film voornamelijk weer wordt veroorzaakt door mensen die alleen maar eenen geven voor alle films die ze hebben gezien om het gemiddelde cijfer te beinvloeden.

OT: Fantastische film met de beste acteurs die je voor handen kunt hebben (zegt genoeg dat bijv. Bruce Willis, Rosanna Arguette en Uma Thurman slechts bijrollen vervullen). De dialogen tussen Travolta en Jackson blijven legendarisch en al helemaal niet vergeten de muziek. Absolute must see!

13204

Avatar

Het maakt niet uit welke film er draait, hoe opgehemeld hij ook is, hoe briljant gefilmd, van muziek voorzien of doorspekt met de meest briljante dialogen sinds tijden. HIer op FT zijn er altijd mensen die wel wat te neuzelen hebben.

En dan gaat het niet om alleen een mening geven, het is bijna professioneel 'kut'-roepen bij elke film die op komt.

Toch jammer voor een site die bedoelt is voor filmfans.

Tuurlijk, iedereen heeft recht op zijn of haar mening over iets. Maar wanneer deze mening wordt onderbouwd met het afkraken van de persoon die de mening niet deelt, op dat moment verliest de 'discussie' zijn waarde en word het een soort van welles nietus en jij bent dom en ikke slim.

Persoonlijk word ik ook moe van die eeuwige dialogen, maar dat is de man z'n trademark om het zo maar te noemen. Als we dan kijken naar de eerste 20 minunten van Death Proof dan zien we het opnieuw en volgens mij heeft QT het nu wel begrepen.

Kortom, als je een discussie voert over een film, een film dames en heren een stukje hersenspinsel van een aantal creatieve personen, hou het dan gewoon netjes en volwassen. Zo moeilijk is het toch niet?

tukkerstein

Avatar

Oh, ik ben volgens mij niet dom, ik denk dat 2004 veel dommer is door iedereen met een afwijkende mening "dom" te noemen. Op zo'n manier kun je lekker een discussie voeren...

Ik ben gewoon totaal geen fan van Quentin Tarantino. De gesprekken in Pulp Fiction gaan helemaal nergens over, en ze zijn absoluut niet subtiel. Smaak voor humor is iets dat verschilt per persoon. Ik kan mij voorstellen dat mensen droge gesprekken over hamburgers kunnen waarderen, maar ik heb tweeënhalf uur bijna zonder enige lach naar de beeldbuis gekeken.

Jusjuh

Avatar

In mijn nederige ogen een ernstig overgewaardeerde film. Dit ligt aan de dialogen die na enkele tientallen minuten aan metaalmoeheid gaan luisteren. Constant 'scherpe' gesprekken over eigenlijk niets gaan uiteindelijk vervelen. Dat neemt overigens niet weg dat er wel degelijk vermakelijke dialoog in de film zit, maar dat is slechts een klein percentage uit een behoorlijk lange film met dezelfde schrijfstijl.

Ook kampt de film met een verschrikkelijk armoedige verzorging, dat is wel iets wat Tarantino beter doet in zijn Bride-films. Soms is een low-budgetfilm maken geen pluspunt.

Een film met erg wisselende kwaliteiten. Camerawerk, muziek, dialoog en spel wisselen allemaal geweldig tijdens de film dat ik een middenweg kies in waardering.

[2.5]

Nietzsche

Avatar

Jimmie: Now let me ask you a question, Jules. When you drove in here, did you notice a sign out in front that said, 'Dead nigger storage'?
Jules: Jimmie....
Jimmie: Answer the question! Did you see a sign out in front of my house that said 'Dead nigger storage'?
Jules: Naw man, I didn't.
Jimmie: You know why you didn't see that sign?
Jules: Why?
Jimmie: 'Cause storin' dead niggers ain't my fuckin' business!

Leuk dialoog, alleen jammer dat Tarantino zelf de Jimmie rol speelde. (En dan ben je de zwakste schakel in je eigen film...)
Verder best vermakelijk deze film.

[rating 4]

Denman

Avatar

@Ultrabrain. Jij post hier dus alleen om reacties uit te lokken zeker.

OT:
Superdikke film. Ga hem toch weer kijken ook al heb ik hem al 31x ;) gezien op m'n DVD.

Ik vind nog steeds de reacties van John en Samuel erg stoer als ze beschoten worden in die kamer. 10 schoten en allemaal mis. En dan kijken ze mekaar heel droog aan en dan tegelijk bang bang.


[Edit Rooster: Smilies werken niet in een spoiler. Heb 'm gefixed.]

locostylish

Avatar

Thank 4 the info Woutomaniac

toch vindt ik het dan vreemd dat de combinatie 666 is, en er een gouden gloed is als men het koffertje open maakt.Dit helemaal in verband gebracht met de bijbel passage die samuel l jackson uitspreekt.
Vincent Vega & Jules pitt worden afgebeeld als wraak engelen, die de gestolen ziel van hun baas Marcelus wallace terug willen krijgen.

Ik ga hem nog maar een x uitgebreid bestuderen, mischien dat andere dingen me nog opvallen als ik hem voor de 30ste keer kijk Smiley face

Ciao
L&S

furanku

Avatar

Ik kijk liever National Lampoon's Vacation dan dit zootje ongeregelde rommel.

Pulp Fiction.. je wordt gewoon gedwongen om hem goed te vinden ofzo, doe je dat niet dan ben je een culuurbarbaar.

Dan ben ik maar een cultuurbarbaar, Pulp Fiction heeft mij niet kunnen interesseren, nooit en never!

Enkele kutventjes die de film helemaal geweldig vinden. Ga toch fijn met je homies spelen ofzo..

[rating 1] Vanwege Bruce Willis krijgt hij toch een puntje.

Al

Avatar

Prachtige film:W

Deze film zit boordevol citeerbare dialogen. Een van mijn favorieten (dat zijn er veel, maar ik heb deze nog niet zien langskomen) is die van Christopher Walken. Hij heeft een klein rol van ogeneveer 3-5minuten, maar ja: :W is het enige wat in mij opkomt.

Captain Koons: The way your dad looked at it, this watch was your birthright. He'd be damned if any of the slopes were gonna get their greasy yellow hands on his boy's birthright. So he hid it in the one place he knew he could hide something: his ass. Five long years, he wore this watch up his ass. Then when he died of dysentery, he gave me the watch. I hid this uncomfortable piece of metal up my ass for two years. Then, after seven years, I was sent home to my family. And now, little man, I give the watch to you.

T+)

Happyhenk

Avatar

Dit is de film der films. Degene die deze nog niet heeft gezien moet zich schamen en deze kans dus met beide handen aangrijpen.
Tarantino heeft voor deze film een droomcast bij elkaar gekregen. Bovendien spelen ze ook nog allemaal zo ongeveer de beste rollen die ze ooit gespeeld hebben. Elk karakter in de film is óf leuk, óf cool, óf interessant.
De drie verhaallijnen zijn allemaal stuk voor stuk erg leuk. En het niet chronlogische verhaal maakt de film vrij uniek.
Dit is ook één van die films die wel lang duurt (ruim 2,5 uur) maar geen enkel moment verveelt.

Wat mij betreft de beste Tarantino en misschien wel de beste film ooit.
In ieder geval [rating 5]

Xpr3ssioN

Avatar

Wel jammer ( misschien was het zo bedoeld van Tarantino)
Maar de eerste scene in het restaurant.

[filmquote] if any of you fucking pricks move, and i'll execute every motherfucking one of ya [/filmquote]

Een scene tegen het einde (Met vincent & jules)

[filmquote] Any of you fucking pricks move, and ill execute everyone of you motherfuckers [/filmquote]

Ik kan natuurlijk een foute versie hebben Smiley face
Een dikke 9,5 Smiley face
Een echte aanrader!! T+)