nu in de bioscoop

Modern Times (1936)

He stands alone as the greatest entertainer of modern times! No one on earth can make you laugh as heartily or touch your heart as deeply...the whole world laughs, cries and thrills to his priceless genius!

discussie

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

mickvh

Avatar

Net voor de tweede keer gezien!!! De film blijft geweldig, de combinatie tussen humor en drama is bij deze film net iets minder als bij The Gold Rush, en City Lights. Maar ik heb er veel van genoten.

En volgende week The Great Dictator. Ook voor de tweede keer. 8-)

bosna_me

Avatar

Echt 'n prachtige film!!
't Was zeker de moeite waard om 'm te kijken!!

JorritK

Avatar

UltraBrain "maar deze film is gewoon bagger naar de maatstaven van 2005."


Ergens heb je wel gelijk. Charlie Chaplin had eigenlijk eerst een paar maanden oosterse vechtsporten moeten beoefenen voordat hij aan deze film begon.

Tiger

Avatar

UltraBrain "Een 9.4??!? Laat me niet lachen...
Die "het is ouder dan 1950, dus we geven hem een 8+" tendens ben ik nou wel aan gewend (komen zeker veel 60 plussers op imbd) maar deze film is gewoon bagger naar de maatstaven van 2005.

De toneelstukjes die ik op school moest doen toen ik 8 was waren nog leuker."


De maatstaven van 2005 zijn bereikt door o.a. dit soort films. Als je vindt dat zo'n film saai is komt dat niet zelden omdat je er erg veel in herkend. Veel grappen maar ook cameraplaatsing, timing enz zijn door Chaplin en tijdgenoten bedacht. En bedenk je dan dat het toen nieuw was. Het is dus een klassieker waar we veel aan te danken hebben.

Meninho

Avatar

Bolo "Dit is zonder meer een meesterlijke film, en wat Chaplin op het scherm tovert grenst soms aan het magische. Zie bijvoorbeeld het stukje waarin hij indruk probeert te maken op het dakloze meisje, en geblinddoekt gaat rolschaatsen door het warenhuis waar hij nachtwaker is - je weet echt niet wat je ziet, wat een perfectie! En toch... ben ik nog steeds geen Chaplin-fan."


gek dat heb ik dus ook met Chaplin. De goede man was zijn tijd ver vooruit (zie ook the great dictator) en hij was zeker geniaal. Toch kijk ik duizend maal liever naar Laurel en Hardy, die blijven boven allen verheven qua spel en vooral timing...Niettemin is dit denk ik wel Chaplins beste

MikeyMo

Avatar

IK vond er geen hol aan....

emperor

Avatar

De film is ook niet gemaakt naar de maatstafen van 2005...wat die ook moge wezen.

Frenkel

Avatar

UltraBrain "Een 9.4??!? Laat me niet lachen...
(komen zeker veel 60 plussers op imbd)"


Je haalt nu twee dingen door elkaar. 9.4 is het FT-cijfer en 8.5 is het IMDb-cijfer waar volgens jou veel 60 plussers komen.

UltraBrain

Avatar

Een 9.4??!? Laat me niet lachen...
Die "het is ouder dan 1950, dus we geven hem een 8+" tendens ben ik nou wel aan gewend (komen zeker veel 60 plussers op imbd) maar deze film is gewoon bagger naar de maatstaven van 2005.

De toneelstukjes die ik op school moest doen toen ik 8 was waren nog leuker.

emperor

Avatar

T+)
dit is pas een echte klassieker!

sjemsjem

Avatar

Verplichte kost voor elke zichzelf respecterende filmliefhebber. Prachtige film met veel humor en dramatiek. Mooi overgebracht ondangs dat het stom en zwart-wit is.
[rating 4.5]

Kenji

Avatar

Dit is zonder meer een meesterlijke film, en wat Chaplin op het scherm tovert grenst soms aan het magische. Zie bijvoorbeeld het stukje waarin hij indruk probeert te maken op het dakloze meisje, en geblinddoekt gaat rolschaatsen door het warenhuis waar hij nachtwaker is - je weet echt niet wat je ziet, wat een perfectie! En toch... ben ik nog steeds geen Chaplin-fan.

Frenkel

Avatar

Volgens IMDb de beste Charlie Chaplin film, :-S kijken dus!