Wo hu cang long

Wo hu cang long (2000)

A film by Ang Lee

Reviews (10)

benjamin

Avatar

Fantastische film, waarom zo'n laag waarderingscijfer, eigenlijk schandalig. De vechtscènes zijn adembenemend mooi (is dit nog vechten of is het gewoon kunst?), de liefdesscènes zijn goed uitgewerkt en de personages konden mij echt raken. Net als Hero en House Of The Flying Daggers een parel van jewelste.

Wel opmerking: kan de zoekfunctie van FT deze niet ook onder de Engelse titel bijhouden? Nu moet je via een film waar toevallig één van de acteurs in meespeelde op de pagina komen, tenzij je de Chinese titel kent.

kiekeboe

Avatar

Deze films heb ik niet eens af kunnen kijken, dat gebeurt me niet vaak voor een film, hij was dus voor een 4.5 waard.

Als iemand echt een goede Martial art film wil zien, dan raad ik Ong Bak aan, deze is denk ik te huur nu, had hem vorig jaar gezien in azie, Fantastische film, naar mijn mening de beste martial art film ooit, dacht dat jet li en jackie chan dicht in de buurt zouden kunnen komen van bruce lee, maar de acteur in ong bak zit er wel heel dichtbij.

Spider-fan

Avatar

Prachtige film natuurlijk. Wel al vaak op tv geweest (en ook vaak op België heb ik het idee), maar als je hem nog niet gezien hebt wel ideaal om op Canvas te kijken natuurlijk, want: geen reclame!

Misschien dat de zomer de tijd van herhalingen is, omdat dan veel mensen met vakantie zijn en de omroepen hun nieuwe films en series liever laten zien als iedereen weer terug is...
Da's het enige wat ik kan bedenken.

Michaell

Avatar

Ik vind de gevechten meesterlijk goed. Die kunnen niet beter. dat gevecht tussen die twee chinese dames, de achtervolging in het begin van de film (en hoe ze over die muren lopen). En in die boomtoppen is ook wel style. T+)
Maar...het verhaal vind ik opzich saai. 70 of 80 % van de film is van dat ''wijze/filosofische'' gepraat. Hij is leuk voor 1 of hooguit 2 keertjes, maar verder hoef ik hem niet meer zo nodig te zien.

renzo

Avatar

Ik vond het een hele goeie film, zeker als je eens een goeie actie film wil zien met matrix-actige gevechten alleen dan niet met geweren maar met zwaarden moet je 'm zeker zien. Vooral het laatste gevecht is geweldig: in de bomen!!! hoe verzin je het om een gevecht te houden tussen 2 man die van tak tot tak springen, hulde!!!!:W
Misschien is het verhaal wat minder, maar zoals ik al zei de actie is geweldig: ik geef 'm een 8,5

Can

Avatar

Natuurlijk kan een ieder een film -die de meesten nog niet eens gezien hebben- negatief bekritiseren.
Het feit dat deze film 'wereldwijd' bekent staat als een meer dan een goede film vind ik op voorhand dan ook prima.
Wetend dat ik deze film vanavond voor het eerst zal zien. Ik kijk er naar omdat ook dit soort films mij wel 'interesseren'. Ik hoop voor een ieder die er wel naar gaat kijken, dat ze een leuke tijd zullen hebben. Dus... veel plezier...

Harmonica

Avatar

Het stoord me niks dat ze chinees praten of uberhaupt een andere taal in een film. Wat me juist wel stoort is, dat er bv bij sommige oorlogsfilms alleen engels wordt gesproken. Terwijl er ook een heleboel andere talen zouden moeten worden gesproken! Zoals duits, frans, nederlands enz.

Ik heb deze film met engelse ondertiteling gezien en dat maakt de film echt niet slechter. Tenzij je geen engels kunt lezen :P

supagroofa

Avatar

Ik kan me inderdaad ook dood ergeren aan vluchtig in elkaar gedraaide samenvattingen van het niveau: die doet dit en dan doet die dit en vervolgens etc...
Ik houd meer van een typering.

Noem het een modern mandarijns sprookje, waarin in een rustig tempo een mooi, niet al te ingewikkeld, verhaal wordt verteld, geweldig in beeld wordt gebracht (denk aan de scenes in de woestijn), en met een mooi evenwicht tussen de flitsende vechtscenes en (misschien wat quasi-)diepzinnigheid.

basseh

Avatar

Ik heb deze niet zo lang geleden voor het eerst gezien ergens op tv. Hij leek me altijd nogal hol, met veel vechtscènes met strijders die kunnen vliegen enzo... ik had zoiets van jaja het zal wel.
Maar ik had het toch flink verkeerd. Terwijl de vechtscènes juist top zijn, kabbelt deze film af en toe maar tergend traag voort. Het verhaal was niet geweldig, maar was toch ook niet slecht.
Wat me ook erg opviel was de muziek... erg verfrissend.

[rating 3.5]

edit: ff goochelen met die rating tag Smiley face

johannes

Avatar

Vind dit een prachtfilm.
Alleen de aktie goed?
Nee de hele film is een en al sprookje en zo bekijk ik hem ook.
Verhaal is een heel bekende sage in china als ik het goedheb en naar mijn mening klasse op het grote doek en op t.v. ook niet te versmaden.
Ook de muziek erg de moeite waard.
Niks overrated maar je moet hier wel van houden:W denk ik.