Unbreakable (2000)

Are You Ready For The Truth?

Reviews (9)

Olrik

Avatar

Unbreakable is en blijft een film waar ik elke keer weer naar terug kan gaan en waar ik elke keer weer nieuwe dingen uithaal. Voor veel mensen is The Sixth Sense hun favoriete M. Night Shyamalan film en veel mensen beweren zelfs dat dit zijn enige goede film is. Ik ben het hier persoonlijk totaal niet mee eens. Hoewel ik The Sixth Sense erg op prijs stel ben ik altijd meer fan geweest van Unbreakable en Signs. Zelfs The Village beschouw ik niet als een slechte film van hem. Wat maakt Unbreakable eigenlijk zo speciaal voor mij? Voornamelijk hoe het hele gegeven tussen goed en kwaad wordt weergegeven in deze film en de vreemde relatie die ontstaat tussen de personages van Bruce Willis en Samuel L. Jackson. Beide acteurs spelen voortreffelijk en ik heb hen zelden zo goed gezien als in Unbreakable. Dit is beslist een film die je aan het nadenken zet en niet iedereen waardeert dat evenveel als ik. Natuurlijk is een mening over een film subjectief en heeft iedereen er zijn eigen mening over, maar ik heb dit altijd al een verschrikkelijk ondergewaardeerde film gevonden die naar mijn mening veel meer aandacht verdient. Zal Unbreakable in de loop van de jaren ook meer aandacht krijgen? Misschien wel, misschien niet. Het is in ieder geval een film waar ik elke keer weer van geniet en die ik over en over kan blijven kijken.

8.5 / 10

Moviespecialist

Avatar

Unbreakable is voor mij geen moeilijke film zoals hij voor veel mensen is, maar vreemd is hij zeker.
Dat is ook te verwachten van de maker van The Sixth Sence, Signs en the Village en het is dan ook zeker geen slechte film.
Het verhaal is erg goed bedacht en Bruce Willis en Samuel L. Jackson spelen op hun best, maar het is zeker geen echte topper.
Unbreakable is gewoon een redelijk goede film die niet voor iedereen even geschikt is.

7.0/10

CAGE

Avatar

Blijf het jammer vinden dat Jackson in zijn carriere zich vaak heeft laten ompraten om voor weinig voorstelende scripts een rol te spelen in films zoals : The Man, 51st State, Basic, Shaft, SWAT ...kan me veel andere mindere films even niet voor de geest halen. Hij kan gewoon veel beter, maar blijft zijn talent gebruiken voor onnodige blockbusters en in afentoe wat b-films rollen. Maarja zal wel de nodige promotie zijn die ie ervoor krijgt enz. Vond trouwens de Jumper ook niet zo bijzonder. Mooi gemaakt maar veels te korte speelduur wat erna de verwachtingen etc. teleurstelt. Dit is natuurlijk wel weer een mooie rol waarvan we veels te weinig van zien. Met Bruce die het zoals gewend best aanvult.

emperor

Avatar

Hele goeie film..zeker de moeite waard om te kijken,ik heb me er uitstekend mee vermaakt..erg sfeervol,en onderhoudend..origineel plot,interessante verhaallijn.
Boeiende verhaallijn eigenlijk.
De opzet is onderhoudend van begin tot eind.
Zo heeft ieder mens wel zijn 'opdracht'..of gave..zelfs zonder het bewust te weten,ik denk dat dat een beetje het idee is wat overgebracht wordt..al wordt het hier wel een beetje extreem neergezet..maar op een hele mooie manier,met veel emotie erin.
Topfilm geregisseerd door: M. Night Shyamalan.
Een van mijn favoriete regisseurs.
[rating 5]

(#25/7)

Avatar

Ik ben het in al deze lange comments nog niet tegengekomen maar voor het geval dat jullie het nog niet wisten:

ER HOORDE EEN VERVOLG TE KOMEN!

die kwam er helaas niet door te weinig opbrengst en zoals je hierboven vast al kan nalezen...enthiousasme werd er geen vervolg gemaakt.

de film zelf is heel goed, helemaal als je in gedachte houd dat dit eigenlijk het einde niet behoort te zijn. helaas is dit het wel geworden en dat is jammer...toch blijft het een goede film.

CAGE

Avatar

Dat is het hem nou! De film heeft een bepaalde opbouw die sommige mensen kunnen boeien en anderen door in slaap laten vallen. Ik was dus degene die wel belangstelling toonde om het te zien. Juist vanwege de goede cast, en de vaak vertoonde commercials erover op tv. Tot nu toe heb ik hem 2 keer gezien en de 3de/4de keer langs gezapt.Voor het eerst toen ik hem zag vond ik hem subliem, om het zo uit te drukken. Beide acteurs laten zien wat ze waard zijn. Het is best moeilijk te acteren op de manier dat M.Night Shyamalan het graag zou zien. In dit geval zou ik zeggen dat ie best tevreden kan terugkijken op deze rolprent. Vond het een goede film. Ondanks de trage opbouw dat juist de film beter maakte. Hier moet je weer van houden of wat geduld voor opbrengen. Voor de mensen die hem nog moeten zien. Niet in slaap vallen, want ook al is ie traag het heeft zijn goede bedoelingen. ;)

Dr. Strangelove

Avatar

Beresaai, onlogisch verhaal; saaie statische acteur prestaties..
Echt saaiheid troef ! Er wordt een hoop gesuggereerd maar niet waargemaakt.

Even over Signs: op een gegeven moment komt er een NewsFlash op tv met spectacular homevideo footage van de mysterieuze verschijnselen. En inderdaad zie je op een gegeven moment een of ander groene creep door het beeld springen vanachter een boompje of zoiets. Dit kwam zo ongelofelijk stompzinning en ongeloofwaardig op mij over dat ik dacht dat Mel Gibson het ook wel als hysterisch onzin opzij zou schuiven. Wat bleek echter: hij vatte het op als oorspronkelijke footage die bewezen (!) dat er buitenaardse wezens waren die de fameuze Signs maakten. De film méénde dit gewoon echt!
Verschrikkelijk ! De film kon me echt niet boeien. ;r

svw

Avatar

Iedereen vergelijkt deze film steeds maar weer met The Sixth Sense, ik vind het toch twee volledig verschillende films.

The Sixth Sense moest het vooral hebben van één ijzersterk uitgewerkte wending, terwijl Unbreakable hier juist heel geleidelijk naar toe werkt. De schok is de eerste keer dan ook veel minder groot, maar als geheel vind ik hem daardoor wel leuker om nog maar weer eens een keer te kijken. The Sixth Sense is de eerste keer geniaal, de tweede keer is leuk om te kijken of alles inderdaad klopt, daarna is het gewoon een goede film, niet meer, niet minder.

[rating 4]

shaffa2

Avatar

Op de één of andere manier gaan deze film en ik niet samen... De eerste keer zouden we 'm met een feestje in de bios kijken, maar toen was ik ziek... De tweede keer was tijdens een busreis. Had al een kleine 18 uur in die gare bus gezeten en viel onder de film in slaap. Diezelfde reis draaide trouwens ook Pearl Harbour, maar 't zelfde verhaal... Hoewel dat niet echt zo'n must-see is he?

Het plot leek me in ieder geval erg interessant, maar voor zover ik me kan herinneren was ie behoorlijk traag. Desalniettemin: ik ga 'm zeker kijken!