Lord of War (2005)

The first and most important rule of gun-running is: never get shot with your own merchandise.

Reviews (8)

Tarkus

Avatar

Opnieuw bekeken, dit is een van de betere film met Nicolas Cage.
Cage maakt veel film, waaronder heel veel middelmatige tot slechte, maar deze behoort wel tot zijn betere films.
De moeite waard om te bekijken !!

Commentaar 2006:
Ik vond dit een zeer goede film. Eentje waarover je naderhand nog eens goed kan nadenken. Want een boodschap heeft deze film wel. Alleen al de reden waarom hij op het einde weer wordt vrijgelaten is een waarheid als een koe. Fantastische acteerprestatie alweer van Nicolas Cage. Ook de rol van Ethan Hawke is subliem. Kijken deze film hoor, is zeer de moeite waard. En ook de soundtrack mag er zijn, de nummers zijn zeer toepasselijk gekozen. Zelfs onze eigen (Belgische, ik ben Belg) Hooverphonic komt aan bod. Topklasse !!

Banned

Avatar

Andrew Niccol levert hier weer een boeiende film af ! Het begint al bij het geweldige opening shot gevolgd door de al even interessante en briljante opening credits. Cage kon ik hier best verteren ondanks ik hem vreselijk vind in de meeste films. Maar Yuri lijkt op zijn lijf geschreven te zijn. Het sterke aan Lord of War is z'n contrastrijke verhalen vertelling die zowel goed als slecht moeiteloos samen in beeld brengt. Ik moet nog steeds denken aan het kassa-belletje.

RyanD

Avatar

Films van Nicolas Cage moet je altijd met een korrel zout nemen. De overcommercieele acteur probeert in zoveel mogelijk popcornfilms te belanden met zijn 'Cage-acting'.
Toch is Lord of War pienter en vermakelijk in elkaar gezet. Hierdoor blijft de film van begin tot eind boeien.
Vooral het voiceover-commentaar van Cage gedurende scenes geven de film geven een beschouwend karakter, dat past bij het volgen van Yori Orlov's carriere als wapenhandelaar.
Ookal is Lord of War niet het beste wat Cage te bieden heeft, toch is de film het kijken meer dan waard.

mauvau

Avatar

Ik vond het wel ingewikkeld dat je zoveel sympathie voor Yuri opbouwt...wat misschien ook wel terecht is, als je kijkt naar zijn uitzichtloze bestaan als immigrant (ook mooi gevat in zijn uitspraak "ik doe het niet voor het geld, ik doe het omdat ik er goed in ben") Maar toch blijft het natuurlijk een grote boef. Vooral de dramatische scene met zijn broer laat weer zien wat een koele kikker hij eigenlijk is. Maar tegelijkertijd lijkt het alsof de hele wapenhandel ook een tikkeltje wordt geromantiseerd. Nouja, ik weet het niet. De film zette me wel aan het denken, en ik vond de acteurs bijzonder goed in hun rol. Een aanrader!

Filmfreak Leo

Avatar

Deze film had, naar mijn mening, echt goed kunnen zijn wanneer er betere scriptschrijvers aan gewerkt hadden. Nu vind ik het verhaal vaak slecht en wat saai verlopen. Het mist scherpte en lost verwachtingen niet in. Jammer, want mr Cage is een zeer talentvol acteur die prima op deze rol gecast is. Neemt niet weg dat er zeker een flink aantal coole scenes inzitten. Let op het 'kassa-belletje' bij de mitrailleur in slowmotion. Da's best kicken...

derk erik

Avatar

Ik heb de film zelfs voor 2 euro gekocht. Dat bedrag was de film zeker waard, maar de film viel me wat tegen. Het verhaal miste voor mij een plot, een confict een ontwikkeling. Het kabbelt allemaal maar door. Natuurlijk zitten er meerdere indrukwekkende momenten in de film, maar die hangen als los zand aan elkaar. Ik vind het wel knap dat ze de ik-verteller tot het eind hebben volgehouden. Vaak zie je dat een film met een dergelijke vorm wordt begonnen, maar dat de vorm halverwege verdwijnt of verwatert. Dat de film zo goed gewaardeerd wordt, komt waarschijnlijk omdat het verhaal en de vorm redelijk orgineel zijn.

Arthaum

Avatar

Het bittorrent netwerk is daar heel goed voor. Of nieuwsgroepen, maar die gbruik ik niet.
Ik mag vast niet zeggen hier hoe je films kunt downloaden (ookal zegt d consumentengids dat het downloaden van films en muziek legaal is), maar áls ik jouw was, zou ik naar www.torrentspy.com of naar www.mininova.org gaan. Daar staan de meeste bestandjes wel. Dan download je de torrent, die open je in een torrentclient (google maar:P ik gebruik azureus), en dan maar downloaden.

Jusjuh

Avatar

Leuke film, waarin je goed kan zien dat het geschreven is door de regisseur. Andrew Niccol is altijd goed in het kruisen van komedie en een beetje drama, zoals bij The Truman show, en The Terminal. De grappen zijn leuk, al is het niet hilarisch. De sfeer van het 'niet weg kunnen komen' uit het wereldje is goed, maar ook niet perfect. Een middelmatige komedie, met een iets bovengemiddeld dramagehalte. Toch leuk om te zien, en verraste me positief, aangezien ik een hoop nutteloos geknal verwachte, en een hoop cheesy one-liners. Was toch even stil toen ik de bios uitliep. Mooi hoor. [rating 3]