Star Trek: Nemesis (2002)

A Generation's Final Journey... Begins

discussie

21 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frank Castle

Avatar

Deze film werd maar niet spannend. Had hem nooit gezien ondanks dat ik de serie toch regelmatig volg.
Het manco aan de star trek films is de snelheid. erg traag altijd en niet spannend. First Contact was een leuke verrassing, die was wel spannend. Deze film is inderdaad een beetje te ver gezocht en zoals al eerder gezegd, traag.

Andrej

Avatar

Je hebt helemaal gelijk. Ieder zijn mening met de nodige dosis respect.

Deze film vind ik als liefhebber niet best. Veel te ver gezocht en matigjes in elkaar geflanst. Star Trek is overigens naar mijn bescheiden mening ook als fantasie begonnen dus wie weet...(mbt StarWars). Vind beide series in ieder geval prettig om naar te kijken.

Kenji

Avatar

Algemene mod-waarschuwing: aub geen flames (en zeker geen gescheld!!) meer in deze of andere threads. Ook niet op dijkstra1990 reageren, dat heeft geen zin meer.

movietwister

Avatar

dijkstra1990 "Movietwister aan deze uitlatingen van jou ga ik mijn mening niet anders ventileren, laat dat even duidelijk zijn. "


Hoi, ik neem aan dat "aan" "door" moet zijn, maar dat terzijde....
Het was ook helemaal niet mijn bedoeling om je mening over de films te wijzigen. Wat en hoe je iets over een film zegt zal mij een rotzorg wezen, maar de manier hoe je andere mensen aanvalt vind ik te ver gaan. Ook je uitlatingen over andere mensen bij Oceans 11 vind ik gewoon niet kunnen. En hier wordt inderdaad naar je mening gevraagd over films,maar dat geeft je nog steeds geen recht om mensen aan te vallen die een andere mening zijn toegedaan.
Maar je bent er blijkbaar van overtuigd dat je de waarheid in pacht hebt, dus is dit het laatste wat ik over jouw manieren te zeggen heb, anders wordt dit ook zo'n heen-en-weer-verhaal.

Is 1990 trouwens je geboortedatum? Want in dat geval heb je wel een erg grote mond voor zo'n klein ventje.... Is het je trouwens nog niet opgevallen dat niemand je meer serieus neemt door jou manier van mening verkondigen.
Slaap lekker, je mama zal je zo wel komen instoppen.

(Aan de admin: Geen zorgen, dit heeft van mijn kant geen vervolg meer. We gaan t nu weer gewoon over films hebben ;) )

dijkstra1990

Avatar

SF is inderdaad heel erg saai, dit heb ik ondervonden nadat ik de film Star Trak Nemesis zag. Ik vond deze film hopeloos teleurstellen omdat heel triest werd geacteerd. De film was voor mijzelf geen pijneging maar een afgezaagd stukje plakwerk.

JafJoe

Avatar

@Drasko: dijkstra1990 heeft eerder bij een andere film al aangegeven niet van SF te houden. Desondanks heeft hij/zij de masochistische behoefte om film uit dit genre tóch te bekijken om vervolgens de film af te branden. Een onderbouwde mening over een film stel ik altijd op prijs, afzeiken om het afzeiken is een verworven recht. Iemand wijzen op zijn ziekelijk gedrag is daarentegen een sociale plicht.

Drasko

Avatar

@ jafjoe: wat jij dus zegt is dat je vind dat mensen niet mogen reageren als ze niet hetzelfde vinden als jij. erg ruimdenkend van je.

ik vind dit inderdaad nogal een idiote film, maar ben dan ook geen Trekkie. waneer gaat die kale kapitein nou eens met pensioen?

JafJoe

Avatar

Verplichte kost voor Star Trek fans, maar zeker niet de beste ST-film. Als je al niet van Star Trek houdt moet je deze film gewoon negeren. Als je desondanks de behoefte hebt om je gal te spuien, dan ben je weer vergeten je medicijnen in te nemen.

movietwister

Avatar

dijkstra1990 "Stelletje nerds. "


Dijkstra1990, het valt me op dat je bijzonder negatief bent. Niet alleen hier, maar ook mbt andere films. Daar is verder niks mis mee, maar is het werkelijk nodig om steeds mensen die een andere mening te hebben te beledigen? In het forum over Oceans11 ben je ook al zo bezig. Ik gun ieder zijn of haar eigen mening, maar hou het wel lekker gezellig, oké?

dijkstra1990

Avatar

Deze film is gewoon zwaar verrot. De middelmatige acteur Jonathan Frakes blameert zichzelf door te verschijnen in deze Star Crap Nemesis.

hermit elephant

Avatar

Dr.DarkXL "hmm

ik als die hard star wars fan ben met twee net zulke vrienden een sneak binnen gelopen, begon deze :(

maar voor betaalde film ga ik nooit weg

ergste 116 minuten ooit"

Wat een ongelooflijk gelul! Dat gezeik altijd over die-hard SW vs. ST. Ik noem mezelf zonder meer een Trekkie, én ik lag in de rij voor de eerste voorstellingen van SW, en dat gaat prima samen. All it takes is an open mind. Het is GVD Ajax - Feyenoord niet!!

Neemt niet weg dat Nemesis een ongelooflijke bout-film is. Maar dat komt niet doordat je 'm als SW-fan niet leuk kunt vinden.

MovieThom

Avatar

Arthaum "Eerlijk gezegt heb ik het ook niet zo op de TNG crew. De series heb ik niet verder kunnen komen dan seizoen 3. De verhalen waren te soft, veel te weinig actie. In de film is het in ieder geval een tuk beter, en de graphics zijn een stuk mooier. Ik weet niet of de TNG star trek series na seizoen 3 leuker worden. Kan iemand dat vertellen?

Wat mij het vetst lijkt zou een film zijn met Voyager. Of in ieder geval de crew van Voyager. Heb alle Voyager series gezien, en vind die toch de beste. Niks mis mee om Seven, Paris, Janeway en de anderen een in een langer verhaal te zien. Vooral het zinnetje " I'm captain Kathryn Janeway of the federation starship Voyager " mis ik erg. Jean Luc Picard vind ik minder een captain dan Janeway. Wat wel leuk is dat ze tog nog even in beeld komt in Star Trek: Nemesis. Als admiral geeft ze Picard zijn missie. Leuk detail.

Mijn advies: Kijken als je van Star Trek houd, ookal vind je TNG saaier van Voyager.

[rating 3.5]"


Ik vind met name seizoen 4 en 6 de beste van TNG. Seizoen 4 begint al met deel 2 van de supergeweldige "The Best of Both Worlds"! En ook de afleveringen met Q vind ik deze seizoenen geweldig.

Ik vind Janeway ook een iets beter captain, maar dat komt omdat Janeway iets meer initaitief toont. Terwijl Picard veel dingen braaf volgens de regeltjes doet. Soms moet je niet praten, maar gewoon afknallen!!!!!

Mirel

Avatar

Star Wars is fantasie, Star Trek is gebasseerd op theoriën.

Arthaum

Avatar

Star wars en star trek gaan soms niet samen... Bij mij wel

Dr.DarkXL

Avatar

Hmm

ik als die hard star wars fan ben met twee net zulke vrienden een sneak binnen gelopen, begon deze :(

maar voor betaalde film ga ik nooit weg

ergste 116 minuten ooit

movietwister

Avatar

Dit is de enige Trek-film die ik maar één keer gezien heb. En ik weet zeker dat dat ook zo zal blijven...
Echt niet Picard en consorten waardig.

En dat data dood moest was dus echt overbodig. Hij had alle tijd om iets anders te doen ipv zich op te offeren! Het was duidelijk dat hij gewoon dood MOEST van het script. jammer jammer

smakkie

Avatar

Wel een leuke film, met wat leuke scene's maar eigenlijk STARTREK onwaardig. Het wordt tijd voor startrek films met de cast van DS9 en Voyager. Vooral de cast van voyager lijkt mij interresant, zijn ze eindelijk thuis en dan???. Ze kunnen zeker een coole film maken met SEVEN!! :P

Mcjansen84

Avatar

Geen top film, maar toch wel erg vermakelijk voor trek & niet trek fans, gewoon kijken ;)

krijgt van mij een 7!

Darthmar

Avatar

Na de topper First Contact en de redelijk geslaagde Insurrection was Nemesis een teleurstelling. Het hele verhaal met B4 en Data is totaal overbodig. Het leek wel of ze zichzelf aan het indekken waren voor een volgend deel.
De TNG-cast verdiende een beter script en film om afscheid mee te nemen.