Bruce Almighty (2003)

If you could be God for one week, what would you do?

Reviews (9)

DVD-maniac

Avatar

Ik ben niet een die-hardfan van Jim Carrey maar de grappen in deze film vond ik erg komisch :E. Wat voor mij echter een domper werd, is dat Jim Carrey ineens serieus gaat doen tegen het eind van de film. Iets wat ik van hem gewoon niet gewend ben (hij kan geen minuut normaal doen wat dat betreft Smiley face). Natuurlijk past dat ook in de lijn van het verhaal maar dan had ik liever een andere komiek in deze film gezien.

Annefleur

Avatar

Ik vind het echt een geweldige film die niet verveelt. Vooral de kleine details.. als hij bijvoorbeeld een reportage doet op een boot en hij tegen zon oud vrouwtje begin over de titanic! Ik vind dat gewoon droge humor, soms vind ik Jim iets te overdreven en op het laatst is de film naar mijn idee iets te sentimenteel, maar goed. Het zorgt voor mij steeds voor veel lachen en brullen!

Nina

Avatar

Ik heb een hele grote zwak voor Jim Carrey!! Sinds de film Ace Ventura (Pet Detective) was ik verkocht... Mensen die zeggen dat Jim Carrey geen goeie acteur is, en alleeen goed is in gekke bekken trekken, moeten toch eens de film ''Eternal sunshine of the spottles mind'' zien. Geweldig mooie film!!!! he, maar oke we hebben het hier over de film ´´Bruce Almighty´´ en ik heb me hier ook weer rot gelachen om deze film!! T+) Weet je wat het is als je Jim Carrey niet leuk vind, zul je hem waarschijnlijk nooit leuk vinden...Het is liefde op het eerste gezicht of niks...

hetisjantje

Avatar

@eddy
Ach ik heb me kapot gelachen om Ace Ventura en ben geen dommert ;)
Die grap bijvoorbeeld met het mannetje dat hij neerknuppelt en als bont om zich heen drapeert vind ik echt briljant. Die heeft hij natuurlijk niet geschreven, maar iemand anders zie ik 'em niet zo 123 uitvoeren.
Hij roept blijkbaar op dat mensen van hem houden of hem haatten, om het zwart-wit uit te drukken. Ik hou wel van hem, maar het liefst dan zo pretentieloos mogelijk (alhoewel de bont grap was niet te versmaden) en zoveel mogelijk gekke bekken. Maarja, hij zal zich wel willen ontwikkelen en zo ;)

edddy

Avatar

"een tiener die voor onderwijs kiest in plaats van voor drugs, dát is een wonder."

ondanks dit soort zuigende expliciete moraal in deze film (je kan t ook als humor zien) is de moraal die gedurende de hele film een beetje op de achtergrond kabbelt helemaal zo beroerd nog niet dacht ik zo.

en verder best lache toch die Bruce?

[rating 3.5]

maar van alle carreyfilms die ik gezien heb vond ik alleen "man on the moon" een topper. (truemanshow moet ik nog gaan kijken)

hetisjantje

Avatar

Echt een film voor de Amerikaanse markt. Het is een moralistische film, waarin de boodscap luidt dat je niet voor alles naar boven moet kijken en verantwoordelijk bent voor je eigen leven. Wat dat betreft viel het nog mee, het had erger kunnen zijn, maar wat moet ik er mee als atheist en dus niet een middelbaar iemand uit smalltown America die de scriptschrijver kennelijk wil beleren. Hopelijk hebben ze er wat aan. Het laagje vernis, oftewel Jim Carrey trekt gekke bekken en tietgrappen met Anniston, kon ik wel om lachen, je moet er van houden, maar niet van het beste wat hij heeft laten zien. Anniston doet het nog goed, ze verheft het verplichte relatiegeneuzel bijna nog tot menselijke hoogtes (ik denk aan de restaurantscene) voordat ht naar het einde totaal platgeproduceerd in elkaat stort. Het zal moeilijk voor haar worden als nipple-girl ooit nog goede rollen te krijgen. Jammer. Ik had nog voldoende willen geven omdat je er de avond goed mee doorkomt en toch wel lacht, maar vanwege een slap afgeraffeld einde geef ik een vijf.

emperor

Avatar

Absoluut een zeer vermakelijke film..zelfs leuk soms,al is de typische humor niet voor iedereen..ik vindt het soms briljant,soms minder,maar ach,dat neem je op de koop toe..Carrey heeft een heel eigen manier om alledaagse saaie situaties iets hilarisch te geven,en er de spot mee te drijven,op een brijante manier,dat wel.
Ik zou toch wel gemiddeld een 8 geven voor zijn films.
Deze film past ook in het straatje films zoals Bedazzled bijv.als je die leuk vindt is deze zeker ook de moeite waard.
T+)
[rating 4]

CAGE

Avatar

Ik snap wat je bedoelt, maar das niet helemaal waar. Hij heeft in veel flauwe comedy's gespeeld. Zo heeft ie zijn status opgebouwd. Gelukkig zijn er ook goede films in die status van hem. Zoals dus Truman Show, Mr. Majestik, en Eternal Sunset ook ja. Dat zijn er al drie van een acteur die eigenlijk eerst in flauwe films speelde. Is tenminste iets. Dat kun je van andere acteurs niet snel zeggen. Dat die dat hebben. Goede films in hun status. Zoals dus die Adam Sandler, en die Ben Stiller, Mike Myers ....Behoorlijke sterren zijn het. Maar ze hebben niet echt zo in goede films gespeeld. Alleen in flauwe niet grappige films tot zover ik weet. Maar das mijn mening dan.

shareholder

Avatar

Zondagmiddagfamiliefilm. typisch hollywood: voor een te breed publiek gemaakt.. commercieel met grappen en scenes die je ziet aankomen. concept voor de film is sterk, maar men haalt er m.i. niet veel uit. film wordt gered door de betere acteur (lees niet: actrice B-)) en daardoor is de film nergens storend of irri. maar een winner is dit niet en dat verwachtte ook niemand denk ik. dit is seizoensgebonden productiearbeid !! :B