Terminator 3: Rise of the Machines (2003)

Experience the 3rd time in IMAX!

Reviews (14)

MovieMazzter

Avatar

Deze film na jaren weer eens bekeken en zo slecht als sommigen willen laten geloven is deel 3 ook weer niet. Uiteraard haalt deze film het niet bij deel 2 (die ik een 9 op 10 geef), maar deel 3 is zeker een waardig vervolg en op zichzelf beschouwd gewoon een goede film. De achtervolgingen en acties zijn talrijk en grafisch erg goed net als het verhaal. Jammer dat Sarah Connor dit keer geen rol meer heeft en de vrouwelijke Terminator is ook even wennen, maar een kniesoor die daar op let. Deel 2 was beter dan deel 1 en ja toegegeven deel 3 is minder dan beide delen, maar toch een 7/10. Arnold was net als deel 1 en 2 weer lekker bezig in deze rol die hem echt op het lijf is geschreven. Een minpunt vind ik de personage John Connor. Terminator 3 is zeker geen onwaardig vervolg op het voortreffelijke deel 2.

Tarkus

Avatar

Ook deze dan gezien op Blu-ray.
En net als bij de vorige keer dat ik deze film bekeek is er een aanleiding toe, allereerst is het de eerste maal dat ik hem zie op Blu-ray, met een subliem geluid als resultaat.
Maar ook omdat er een 5de film aankomt, met opnieuw Arnold Schwarzenegger in de hoofdrol.
Maar eerst komt de 4de film nog aan de beurt.

Commentaar 2008:
Deze 3de Terminator was ook de eerste die ik in m'n bezit had op DVD, en de eerste maal dat ik hem bekeek was mijn beoordeling nog 5 sterren, nu, na het bekijken van beide eerste filmen geef ik deze toch een lagere score.
De 2de blijft voor mij de beste van de 3, en ook nummer 1 is eigenlijk beter dan deze film.
Toch geef ik 4 sterren (evenveel als bij nummer 1) omdat de actie hier wel stukken beter is en ook meer aanwezig. Ook de special effects in deze prent zijn subliem.
Van de oorspronkelijke cast blijft in deze film alleen nog Arnold Schwarzenegger over (geen Linda Hamilton hier, helaas), maar toch doet de vrijwel onbekende Kristanna Loken het hier ook voortreffelijk als de vrouwelijke Terminator, die amper dialoog heeft in deze prent.
Ik heb nu de 3 eerste filmen na elkaar gezien, en de aanleiding daarvan was, dat er volgend jaar opnieuw een Terminator verschijnt, deze maal dan wel zonder Schwarzenegger (nu Goeverneur van Californië). Ben nu al benieuw naar die prent met Christian Bale in een van de hoofdrollen.

Tidus

Avatar

De film is aardig vind ik.
Arnie is in vorm en een vrouwelijke terminator is ook leuk, deze helemaal! Ze heeft echter wel een vrij saaie rol en komt minder intimiderend over als de terminators uit de eerdere delen.
Er zit ook in dit deel toffe actie, vooral de achtervolging met die kraanwagen is echt cool!

Wat me het meeste stoorde aan deze film is de slechte casting van John Connor. Wat een irritant mannetje is dat zeg, totaal geen John Connor naar mijn idee.

Aardig dus, kan niet tippen aan zijn voorgangers.

Sasskia

Avatar

Er zit een stukje in waar de TX vermomt als fiancee van dat meisje achterin de FBI auto zit.
Na het horen van de locatie van Sarah Brewster neemt de TX het stuur over, door haar hand van achter dwars door de rijdersstoel te duwen (en dus ook door die vent heen die stuurt). Normaal zie je dan nog een shot van die man z'n buik met een arm die eruit steekt en zo de auto bestuurt.
Daar viel het me pas op maar dat was voor mij de druppel.
Heb deel 1-2-3 op DVD gelukkig dus ik kijk ze wel weer een keer vanaf de DVD Smiley face

BlauweBanaan

Avatar

Ook ik deel de mening van de auteurs hierboven. T3 komt in mijn ogen ook niet meer geloofwaardig over. Waar ik me erg aan stoor is het overdadige geschreeuw van dat mens om het maar zo erg mogelijk te laten overkomen. De actie en special effects zijn wederom dik voor mekaar. Het verhaal lijkt in een week geschreven te zijn dat kan op vele punten toch echt beter. Het lijkt niet meer zoals het was, misschien omdat scenes overdag afspelen en niet meer zo lekker duister in het donker. Nick Stahl was wel even wennen maar hij speelt het goed. Ik mis de rauwheid, het juiste verhaal en de sfeer in deze film.

Sasskia

Avatar

T3 heeft ergens heeeel erg last van gehad, en dat is het volgende:
T3 kwam uit rond de verkiezingstijd van Arnie voor gouverneurschap. T1 was een simpele shooter, T2 had een heel mooi, heel zwarte verhaallijn en dan komt ineens T3 uit het niets met allerlei 'humor'. Ik heb continu de hele film het gevoel gehad alsof het 1 grote reclamefilm was voor Arnie. Arnie is ook een goed mens en niet alleen een Terminator.
(Vooral het beginstuk vond ik echt te triest voor woorden)

2e probleem voor mij was: in deel 1 had ik het gevoel dat de T800 (?) echt sterker was dan een mens, en dat Hamilton samen met Biehn moesten vechten voor wat ze waard waren om hem te stoppen.
In T2 komt een T1000, die normaal simpel zou winnen maar gelukkig komt er een T850 te hulp, Hamilton is tot aan de tanden bewapend en Furlong knalt ook een stukje mee. En dan gelukkig kunnen ze T1000 nog NET stoppen.
In T3 komt de ultieme versie, geheugenmetaal, dikke vette plasmagun, 100x de kracht van de T850.
En hoppa, eigenlijk een vrij simpele overwinning :|
De T800 was overtuigend, de T1000 ook maar de T-X was een lachertje.

Michaell

Avatar

Deze vind ik zeker wel aardig. Er zit goede actie in en het verhaal is ook niet echt om slecht te noemen. Schwarzenegger is weer van de partij, alleen die jonge John Connor is wel heel erg lelijk geworden in deze film. Maar dat terzijde. Kortom deze film is gewoon goed voor een Deel III van de Terminator trilogy, hoewel je dat niet echt zou verwachten van een sequel, en dan nog niet eens door James Cameron geregisseerd (maar wel geschreven ;) ).
Maar toch vind ik T2 de beste! ''I'll be back.'' Blijft een legendarische uitspraak.

skullsplitter

Avatar

Soundtrack is idd waardeloos, maar ik wil het best opnemen voor deze film.
Waar T2 gewoon een bigger-budget kopie was van het origineel met wat mooie stijltrucs en klassieke scenes, durft men met T3 een totaal andere richting in te gaan. Het achtervolgingsgevoel is totaal weg, maar maakt plaats voor het naderende tijdsstip van Judgement Day, Kern koppen zegmaar.

Zitten ook een aantal aardige aanpassingen in waarom het ineens mogelijk is dat Skynet alsnog leeft, maar creeert daarmee wel plotholes (Hoe kan een intern AI programma naar buiten? Maar hoe overleeft ie het na een aanval waarbij bekend is dat er een gigantische EMP afgaat?)

Al met al vind ik deze film wel aardig, en lang niet zo kut als menigeen hem afschilderd...

Unicron

Avatar

Dit deel heeft voor mij de hele Terminator reeks verpest. Had net zo goed stupid robots from the future kunnen heten aangezien die hele creepy terminator sfeer niet een keer voorkomt in deze bagger film. De slechte terminator in dit deel is echt een triest geval en mag nog niet eens in de schaduw staan van de bad ass mother.... uit deel 1 en 2, als Skynet dit vooruitgang noemt ten opzichte van de eerdere Terminators dan wint de mensheid in een eventuele vierde deel verpletterend. En ja Bolo, Arnie is het enige lichtpuntje in deze flop.

WoUtoMatiC

Avatar

Terminator I en II :W

Terminator III }:

Verfomfaaide Arnie komt weer eens terug om politiek correcte, vrouwelijke, intens saaie terminatrix een kopje kleiner te maken. John Conner is de laatste jaren veranderd in een charismaloze Hobbit en hoopt met Claire Danes toch nog enigszins goed voor de dag te komen. Helaas is zij ook niet meer wat ze in Romeo + Julliet :~ was.

Vervolgens anderhalf uur pief paf bam en boem, flauwe cameo's en herhalingen uit de voorgaande delen. Veel destructie, dat wel. Dat is denk ik het enige leuke uit deze film.

Thiver

Avatar

Ik zal waarschijnlijk wel weer gaan kijken; de DivX die ik een paar jaar geleden had gedownload, was namelijk van een belabberde kwaliteit. Ik hoop alleen dat ik niet bij iedere scène de tekst "Ich bin macho!" automatisch ga opdreunen. :D Wie niet weet waar ik het over heb (schaam je!), doet er goed aan even hier te klikken. Smiley face

Dionysius

Avatar

Nou, ik vond T3 maar zwaar tegenvallen...
Past absoluut niet in de "apocalyptische" sfeer die T2 had achtergelaten. En een belangrijke reden daarvoor was idd de dramatische muziek die miste; de muziek die T1 en T2 zo geweldig maakte!
En ook zeker de vlagen van "comic relief" hielpen daar niet bij. Mensen die de film gezien hebben weten wat ik bedoel als ik bijvoorbeeld noem de scene in het begin met Arnie's zonnebril :'(

Crowley

Avatar

Hahaha, Natasja, laat nou juist het einde van de film de reden zijn waarom ik toch nog een beetje verzadigd de bioscoop uitkwam!

Ik vond de film echt zwaar tegenvallen - waar deel 1 een instant-cult klassieker was, en deel 2 een mijlpaal op het gebied van effecten, was deel 3 niet veel meer dan een dertien-in-een-dozijn actiefilm; een nietszeggend geheel, wat mij juist alleen bij zal blijven dankzij het volstrekt onconventionele einde (onconventioneel voor blockbuster-begrippen, that is).

Forcom

Avatar

Wel, kga hier nog eens iets aan toe voegen. Boeken kan je niet vergelijken met films.

Terminator 3 is alleen al vanwege Kristanna Loken (natuurlijk ook vanwege arnie) de moeite om te bekijken. De vroeger nog niet zo bekende Kristanna heeft nu wel haar naam als acteertalent duidelijk gemaakt.

Niet alleen om haar perfecte body of om haar gezicht die op zich al een opwindende stoot geeft omdat haar hoofdje nu eenmaal sexy genoeg is dat haar allesomgevende kont minder belangrijk aandoet. Maar om haar mimiek die toont dat ze de hele wereld aankan en ook weet dat ze alleen al door een knipoog mannen op andere gedachten brengt, gedachten die verder reiken dan de beste seks. Zij zorgt ervoor dat in tegenstelling tot wat bij andere vrouwen als kwallijke geur wordt aangenomen, bij haar een geur wordt als parfum waar je nooit genoeg kan van krijgen en waarvan de geur van het oorspronkelijke parfum-extract in haar genoeg is om je leven voor te geven