Tears of the Sun (2003)

The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

discussie

21 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mr. Hulot

Avatar

Een Leni Riefensthal-achtige film (qua inhoud, niet qua vormgeving) waarin Bruce Willis, nadat hij uitdrukkelijk van zijn meerdere het bevel heeft gekregen zich niet met de binnenlandse aangelegenheden van een soevereine staat te bemoeien, doelbewust besluit dit toch te doen, waarna hij om een handjevol vluchtelingen te redden hele volksstammen overhoop schiet.
Als deze tot de tanden gewapende vredesmissie uiteindelijk toch het onderspit dreigt te delven, wordt het hele zwikkie platgebombardeerd door straaljagers met raketten, waarna de "helden" binnengehaald kunnen worden, toegejuicht door zwijmelende Afrikaanse schonen en hun kinderschaar.
Dat het bij Afrikaanse burgeroorlogen en ethnische zuiveringen volkomen onduidelijk is wie wie is, laat staan wie gelijk heeft, wordt doelbewust verzwegen. Onversneden Hollywoodpropaganda voor Amerikaanse militaire inmenging in het buitenland van het ergste soort.

DVD-maniac

Avatar

Kan me alleen herinneren dat deze film nogal saai en langdradig was. Alleen het eind vond ik meesterlijk Rebellen worden geroosterd met napalm o.i.d.

11qqaazz

Avatar

Matige film die geen structuur weet te houden. De inval in het dorp was filler om te zorgen dat het publiek de vijand gaat haten. En de 3de akte, komt al na 1 uur film als bruce besluit om de mensen toch te gaan helpen....triest.

kevinvdk

Avatar

Op blu ray super goed 10/10

Bruce

Avatar

Tja, niet zijn beste film, maar wel aardig. De boodschap is opzich ook wel aanwezig, maar de amerikaanse vlag nog meer.
Een van zijn laatste harde militaire actie films na 9/11. Deze was nog in productie, maar Bruce heeft na 9/11 dit soort films eigenlijk afgezworen.

Tarkus

Avatar

Altijd al een prima film gevonden. Een van de beste met Bruce Willis.
Bijzonder dramatisch en realistisch in beeld gebracht, helaas zou je zeggen, maar deze dingen gebeuren wel.
Net omdat de film zo schokkend is, is ie zo goed.
Kortom, een film die je gezien moet hebben.

Jerry Bruckheimer

Avatar

Dit had offiecieel de 4de Die Hard geheten, maar onederlinge producenten ruzies en scriptschrijvers kwamen er niet uit met Brucie, vandaar dit vluchtig inelkaar gestoken verhaaltje met hier een daar wat mooi geschoten plaatjes van Antoine F.

skullsplitter

Avatar

Visueel spectakel met een naar randje (vrouw met afgesneden borsten :r), maar rammelend en geforceerd moraal.

Dash

Avatar

Goede film, leuk ook hoe het topje van Monica Bellucci met diepe decollete goed blijft zitten tijdens al die schietpartijen :P

AnyssA

Avatar

Ach joh, dit is gewoon een hardstikke mooie film man!!! Sorry maar ik kan hier niets negatiefs over melden. Het is een emotionele film waarbij je echt in het verhaal komt te zitten. Een topper, naar mijn inzien.

Breug

Avatar

Had wel een erg korte film opgeleverd, als ze het daarbij hadden laten eindigen. En veel te weinig doden natuurlijk.

Breug

Avatar

Vond het best een redelijke film. Een beetje in de trend van Black Hawk Down. Hele goede soundtrack van wederom Zimmer. Commandos zullen geen watjes zijn dus dat is wel een cliche maar daar ontkom je denk ik niet aan.

Aan het eind wordt het wel een klein beetje Amerikaans maar als je hier voorbij kijkt is het best een redelijke film

Bilal

Avatar

Pff vond het maar niks

gillende_bizon

Avatar

2 uur van mijn leven verprutst met het kijken van deze bagger. Voorspelbaar en geen moment spannend.

Robertov

Avatar

Heb hem net gezien, er zitten wat leuke actiestukjes tussen (mooie scenery Smiley face ) en de soundtrack is behoorlijk goed. Helaas houdt het positieve gedeelte daarmee voor mij iig op. Zeer voorspelbaar, slecht en ongeloofwaardig verhaal, en heerlijk slecht uitgewerkte stereotypen (o.a. hulpeloze afrikanen, bikkelhare commando's en een aantrekkelijke dokter). De gehele film door blijf je een vies hollywood-moraal smaakje proeven :r

imo is deze film een no-go :N

WoUtoMatiC

Avatar

Het komt er dus op neer dat het gewoon super-cliché is. Ik trek mijn voordeel van de twijfel weer in.

Bruce 'ik ga geen stereotype actieheld meer spelen' Willis :(

Miekie

Avatar

Ik heb hem laatst ook gezien (gedownload op de computer)
En er zat echt niks in dit verhaal. Allemaal typetjes.
De ruwe bolster, blanke pit (Willis).
Het verpleegstertje wat aan het handje meegenomen moet worden (Belluci).
Ik geef hem [rating 2]

PulP

Avatar

Laatst was ik op vakantie in Suriname. Veels te heet, niets te doen, geen computer :( , maar ja. Het leuke was dat ze daar de nieuwste filmen op tv laten zien die in Nederland amper of niet in de bios zijn. Zo heb ik daar voor de tweede keer Matrix Reloaded gekeken en ook nog T3 :Y. En nog een paar ander movies. Deze ook. Vond er geen zak aan.}:

WoUtoMatiC

Avatar

Het klinkt echt als een super-cliché. Maar vooruit, laten we deze film het voordeel van de twijfel geven.

Burning RefleX

Avatar

Hij is heel erg mooi. Zag hem laatst bij de PC van mn pa liggen (DVD uit amerika) en ik heb hem gister avond gekeken.

Er zitten fragmenten bij die heel langdradig en _te_ te verwachten zijn. Maar hij blijft mooi. Het verhaal is mooi, en er gebeurt ook weer iets met de 'goeie'. Das lang geleden dat ik een film heb gezien die zoiets had.