Kill Bill: Vol. 1 (2003)

On October 10th, speak softly and carry a big sword

Reviews (8)

Screambird

Avatar

Ik ben er, na al deze meestal lovende reacties, eens goed voor gaan zitten; Kill Bill: Vol. 1. Maar wat viel dat tegen! Zoals al eerder gezegd op dit forum, gewoon een ordinaire slachtfilm, op het belachelijke af! Waarschijnlijk had The Bride in een iets meer realistische versie meteen het loodje gelegd. Eén ninja zou hiervoor ruim genoeg zijn geweest. Zefs een-tegen-de-rest-films Rambo 2 en 3 kunnen niet tippen aan deze onzin! Kan de moed niet opbrengen om Kill Bill Vol. 2 te gaan kijken.

nilofarish

Avatar

Super film van Tarantino. Ik ben een echte Tarantino fan en met deze film was ik echt blij! Het geweld is erg overdreven maar het is zo gaaf om te zien!

Het verhaal is net zoals elk Tarantino film super geschreven en de dialogen zijn ook top. De muziek is ook heel cool. De acteurs doen het echt goed vooral Daryl Hannah als de psycho bitch met het ooglapje. Uma is ook erg goed als The Bride.

Tarantino heeft weer een meesterwerk afgeleverd met Kill Bill. Voor deze film heeft hij de spaghetti westerns en kung fu films als inspiratie gebruikt. En het is echt heel goed verwerkt in zijn film.

Een super film!

marcjeb

Avatar

Ging wel,

Als je van slap ouwehoere en neppe aktie/slachten en vooral veel fantasie hou, dan is dit een film voor jou

Iedereen speelde zijn rol erg goed, maar ik vond het zown slap verhaal en veruit NEP... uma die de rol speelt, hakt zonder moeite 50 ninjas weg, om zo wraak te nemen op Lucy Liu die ze ook zonder moeite aanpakt... ik heb kill bill 2 ook maar denk niet dat ik hem ga kijken.. ik vind het gewoon te FAKE allemaal, als ze nou een gave had of iets of een metaal skelet of healing iets.. dan begreep ik het maar het is niets meer als een normale vrouw.
heel jammer

filmd0p

Avatar

Veel actie in deze film maar die actie is zo over de top dat het niet meer serieus te nemen is (pittige tijden stijl) zodat het eigenlijk saai wordt, en behalve de actie is er verder niets.

Beetje een film om in een wachtkamer op zo'n flatscreen op repeat te hebben staan, geluid uit, het beweegt en de beelden zijn mooi. Maar er gebeurt niets.

Die tweede Kill Bill heb ik volgens mij ook gezien, maar daar kan ik me gewoon niets meer van herinneren, net even het plot doorgelezen op wikipedia in de hoop dat er een belletje zou rinkelen en die levende begravenis scene doet me vermoeden dat ik hem wel gezien heb maar er was blijkbaar helemaal niets dat me bij kon blijven.

Raar wel, toen ik pulpfiction net gezien had was ik echt helemaal lyrisch, Jacky Brown vind ik supergoed, reservoir dogs is ook cool maar waar die gast nu mee bezig is?

chuz

Avatar

Voor de liefhebbers van ongeremd geweld is dit een absolute aanrader. Er komen erg veel filmisch mooie scenes in voor en idd is ook de soundtrack fantastisch. Hierdoor is het een zeer realistische nachtmerrie geworden. Persoonlijk heb ik een hekel aan nachtmerries. Ook de humor die het geweld in pf genietbaar maakte ontbrak hier. En het verhaal, je moet de diepgang wel erg ver zoeken. QT heeft voor mij afgedaan.

[rating 4]

dexxa007

Avatar

Kill Bill, tjah, zoals hierboven al blijkt, smaken verschillen.... en HOE! Sommige mensen kunnen deze film totaal niet waarderen, anderen vinden dit weer een meesterwerk.
Ik persoonlijk vond de film zelf wel aardig, maar eerlijk gezegd kwam dat voornamelijk omdat ik deze op DVD in DTS-geluid heb gekeken.
Nu klink ik misschien als een enorme audio freak, maar mij lijkt deze film best wel best slecht wanneer zo'n meesterlijk beeld en vooral geluid wordt weggelaten door de commerciele zenders. De film zelf stelt namelijk niet zo heel veel voor.
Maar dat even terzijde raad ik wel aan deze film niet met een al te serieuze blik te bekijken. Veel scene's worden overdreven, zoals wanneer ledematen worden afgeslacht er enorme bloedfontijnen ontstaan. Sommigen vinden dit geweldig om te zien, anderen kunnen hier niet om lachen.
Overigens is de soundtrack wel weer uiterst goed gekozen (zoals bij alle Tarrantino films) en is ook de cast weer van zeer hoge qualiteit. Ik vind wel erg jammer dat Samuel L. Jackson zo'n enorm kleine bijrol heeft gekregen. Ik had gehoop dat hij wel weer in de huid van een of andere gangster was gekropen (zoals we gewend zijn bij Tarrantino :~ )

Mijn rating: [rating 4]

aceventura

Avatar

Kill Bill, een film van Quentin Tarantino. Af en toe heb ik het idee dat als die man zijn naam aan een film verbind, dat mensen dan automatisch de film goed vinden. Toegegeven Pulp Fiction en Reservoir Dogs zijn simpelweg top. Maar voor de rest stelt het niet zo veel voor. From Dusk Till Dawn en Jacky Brown zijn aardig, maar zeker niet meer dan dat. En dan komen we bij Kill Bill volume 1 en 2. Naar mijn mening schandalig dat deze films zulke hoge waarderingen hebben. Ik vind het ronduit een belachelijke film die bij tijd en wijle ronduit saai en langdradig is. Waarschijnlijk strijk ik nu veel mensen in de haren, maar ik vond het allemaal zeer middelmatig. De Imdb top 250 is mijns inziends niet serieus te nemen met deze twee films ertussen. Doe jezelf een plezier en verspil niet 4 uur van je leven aan de kill bill films.

Slightlymad

Avatar

Het gevoel zit goed bij deze film. De vele verwijzingen naar de jaren zeventig en de plotse versnellingen en vertragingen van het verhaal geeft deze film zeker een eigen karakter. De manga doorkruist de film op een zeer goed moment en maakt de film nog meer de persiflage die het al was.

Het verhaal is niet de focus maar de mensen en de actie met een vette knipoog.

Ik neem mijn petje af voor Uma, ze moet zich wezenloos hebben getraind om deze film te maken en dat is er dan ook uitstekend aan af te zien. :W